Elev gălăţean, calificat în lotul restrâns la Internaţionala de Informatică

Elev gălăţean, calificat în lotul restrâns la Internaţionala de Informatică
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Elevul gălăţean Rareş-Andrei Neculau, în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a reuşit o performanţă nemaiatinsă de niciun tânăr din judeţul nostru: s-a calificat în lotul restrâns de juniori, el clasându-se în primii patru elevi pe ţară.

"În perioada 11 - 18 mai, a avut loc la Cluj-Napoca tabăra de pregătire a lotului naţional de Informatică, ce a avut drept scop selecţionarea lotului restrâns. În urma celor trei baraje, elevul Rareş Andrei Neculau s-a calificat în lotul olimpic restrâns de juniori, clasându-se între primii patru elevi pe ţară, performanţă unică până în prezent pentru judeţul nostru", ne-a declarat directorul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", profesorul Romeo Zamfir.

De fapt, Rareş Andrei s-a clasat pe locul al treilea. Prin urmare, Rareş Andrei va reprezenta România la următoarele competiţii internaţionale de juniori: Olimpiada Europeană de Informatică, Balcaniada de Informatică, Concursul Internaţional "InfO(1)cup", Turneul Internaţional de Informatică Schumen.

Performanţa este şi mai lăudabilă, având în vedere că Rareş a obţinut aceste rezultate în plină perioadă de pregătire pentru examenul de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a. Mai mult decât atât, de la mama sa, Gabriela Neculau, am aflat că tânărul este autodidact, pregătindu-se absolut singur pentru acest concurs, unde probele de baraj au fost extrem de dificile.

Rareş Andrei Neculau este un elev de excepţie, el obţine premii la olimpiadele naţionale încă din clasa a V-a. Anul trecut s-a calificat la faza naţională pentru trei discipline: Matematică, Informatică şi Fizică. Anul acesta a mers numai la Matematică şi Informatică, dar a obţinut distincţii naţionale la ambele. La Matematică, unde s-a pregătit cu profesorul Romeo Zamfir, a obţinut Premiul al II-lea şi Medalie de Aur şi calificare pentru proba de baraj, la care nu a participat, deoarece se hotărâse să concureze pentru internaționalele de Informatică, şi bine a făcut, rezultatele fiind nesperat de frumoase.

Citit 4190 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.