Galaţiul devine capitala folclorului, timp de trei zile

Galaţiul devine capitala folclorului, timp de trei zile
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" organizează, în perioada 5-7 august 2022, unul dintre cele mai iubite și așteptate evenimente de muzică și dans popular, Festivalul Internațional de Folclor "Doina Covurluiului", ajuns anul acesta la a XV-a ediție.

Pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor vor evolua ansambluri folclorice din România, Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Macedonia de Nord și Republica Moldova.

Fiecare seară de festival va aduce pe scenă artiști renumiți: Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu, Cristina Turcu Preda, Viorica Macovei și Valentin Sanfira.

De asemenea, în fiecare zi, pe aleea pietonală de la Casa de Cultură a Sindicatelor publicul poate întâlni meșteri populari și artizani din zone etnofolclorice recunoscute: Argeș, Brașov, Brăila, Vrancea și Galați, care vin să prezinte vase din lut, țesături și mică industrie casnică (ii, ștergare, cămăși și costume populare etc.), artizanat, pictură naivă pe sticlă, lemn și alte suporturi naturale, figurine din ceramică, produse de piele și marochinărie și alimentație tradiționale.

Prin urmare, gălăţenii sunt aşteptaţi în fiecare seară, de la ora 18,00, la un spectacol folcloric de calitate și să se bucure de târgul meșterilor populari.

Vineri, 5 august, de la ora 18,00, vor urca pe scenă ansamblurile folclorice "Radist" din Ucraina, "Hora de la Prut" din Ungheni - Republica Moldova şi "Toşca" din Macedonia de Nord. Apoi, Ansamblul gălăţean "Doina Covurluiului" va susţine un recital alături de solişti tineri - Anamaria Budescu, Mihaela Ursu, Grigoraş Moisă, Ştefania Chirilă, dar şi consacraţi - Lucian Vintilescu, Marieta Ion, Mandala Munteanu, Aurică Totolici. Invitații speciali de vineri vor fi Valentin Sanfira și Mioara Velicu.

Sâmbătă, 6 august, vor încânta publicul ansamblurile din Turcia, Polonia şi Serbia, după care vor urca pe scenă invitatele speciale Viorica Macovei şi Cristina Turcu Preda.

Duminică, 7 august, se vor anunţa premianţii şi toate ansamblurile de peste hotare vor susţine câte un minirecital, după care vor cânta invitaţii speciali Nicolae Furdui Iancu şi taraful "Crai Nou".

 

Citit 9207 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.