Explozie a traficului de stupefiante în Galați. Două grupări, acuzate că au vândut droguri tari și foarte tari (VIDEO)

Explozie a traficului de stupefiante în Galați. Două grupări, acuzate că au vândut droguri tari și foarte tari (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

11 percheziții au avut loc în aceeași zi în Galați și Giurgiu, după ce polițiștii și procurorii DIICOT au decis prinderea în flagrant a mai multor dealeri care, de la începutul acestui an, au vândut o gamă variată de stupefiante. Opt persoane au fost reținute și urmează să fie duse în fața Tribunalului Galați, sub acuzația de trafic de droguri de mare risc și efectuare neautorizată de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. 

O primă grupare intrată în vizorul polițiștilor de la BCCO Galați s-a remarcat pe piața drogurilor începând cu luna ianuarie a acestui an. Mai mulți indivizi din județ și-au unit ”forțele” și au format o grupare care s-a ocupat constant, timp de opt luni, cu procurarea și livrarea de produse cu efect psihoactiv. Astfel, susțin procurorii DIICOT, aceștia ar fi vândut o cantitate de peste 1.047,85 grame din compusul psihoactiv 3-Chloromethcathinone (3-CMC). Acesta este un medicament stimulant din clasa catinonei, care inițial a fost vândut online ca medicament de design, în principal în țări europene precum Suedia, Italia și Polonia. Din octombrie 2015, 3-CMC este o substanță controlată în China, iar din aprilie 2019, este clasificat drept drog periculos și interzis în Suedia.

O a doua grupare se ocupa cu vânzarea de droguri ”clasice”, unul dintre membri fiind prins în flagrant în timp ce vindea nu mai puțin de 56 de comprimate de ecstasy. 

”În cauză s-a reținut că, în perioada aprilie – august 2022, trei inculpați acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat, cumpărat, deţinut, transportat şi vândut consumatorilor din județul Galați o cantitate de cel puţin 314 grame de substanţă solidă sub formă de cristale conţinând compusul Chloromethcathinone (3-CMC) și 137 comprimate ecstasy”, au precizat procurorii DIICOT la finalul celor 11 percheziții pe care le-au făcut pe raza județelor Galați și Giurgiu. La descinderi au fost descoperite și ridicate cantitățile de 33,55 de grame de canabis, 131 de comprimate ecstasy și diverse cantități de 3-CMC, precum și sumele de 14.000 de euro și 20.220 de lei. Opt suspecți au fost reținuți, urmând a fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Citit 9638 ori Ultima modificare Luni, 08 August 2022 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.