Cum se poate complica programul Oțelului din perioada următoare

Cum se poate complica programul Oțelului din perioada următoare
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a început bine sezonul în Liga a II-a, dar situația s-ar putea complica în perioada următoare, din cauza programărilor.

Oțelul a început bine campionatul, fiind singura echipă neînvinsă din Liga a II-a, cu 11 puncte după cinci etape, dar situația ar putea deveni mai complicată.

În primul rând, de săptămâna viitoare, încep și meciurile din "Cupa României" (turul 3) pentru formațiile din al doilea eșalon, astfel că miercuri, 14 septembrie, Oțelul va juca pe terenul celor de la Viitorul Ianca (Liga a III-a), echipă ce va putea fi urmărită sâmbătă, chiar pe Stadionul "Oțelul", în meciul său de campionat cu Unirea Braniștea (ora 17:00, cu intrarea liberă). Dacă va trece de Ianca, urmează faza de play-off, la care vor participa câștigătoarele celor 24 de meciuri din turul al III-lea plus opt echipe din Liga I. În cazul în care Oțelul va merge mai departe și de play-off, atunci își va încărca programul automat cu încă trei meciuri din faza grupelor "Cupei României", conform noului format al competiției.

În al doilea rând, programarea acelor meciuri de Cupă ar fi intercalată cu seria de foc a Oțelului din Liga a II-a: cu liderul actual - Unirea Dej (deplasare), Concordia Chiajna, fostă participantă la baraj de promovare (acasă), Steaua CSA (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare), ultimele trei fiind pretendente clare la locurile de play-off.

În cazul în care se va califica în "Cupa României", programul echipei de pregătire a meciurilor de campionat va fi afectat, întrucât ciclul săptămânal de antrenamente va fi schimbat din cauza jocurilor de Cupă, chiar dacă ar fi folosiți jucătorii care au evoluat mai puțin. Numărul mai mare de meciuri și timpul mai scurt pentru pregătirea jocurilor de campionat ar putea să cântărească în defavoarea gălățenilor în acest caz.

Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul, a spus că obiectivul clubului este de a ajunge în faza de play-off a ligii secunde, nefiind trasat niciun obiectiv pentru "Cupa României". "Pe noi ne interesează cel mai mult să ajungem în faza de play-off a campionatului, acesta este obiectivul nostru sportiv. Asta nu înseamnă că nu vom trata serios și cealaltă competiție. Cred că îl știți cu toții pe Dorinel Munteanu, cât de profesionist este și cum pregătește echipa, mai ales când vine vorba de un meci oficial”, a spus conducătorul clubului gălățean.

Cu Brașov, acasă, într-o zi de marți

După meciul din runda a șasea, programat vineri, ora 16:30, la Clinceni, cu Progresul Spartac, Oțelul revine acasă cu meciurile de campionat, însă partida cu FC Brașov din runda a șaptea a fost programată marți, 20 septembrie, ora 18:00. Între cele două meciuri, Oțelul va juca la Viitorul Ianca (miercuri, 14 septembrie, ora 16:30). La capătul acestor trei partide urmează o perioadă de pauză competițională determinată de meciurile echipelor naționale, după care trupa lui Dorinel Munteanu va reveni cu un meci de campionat pe teren propriu, cu Viitorul Tg. Jiu.

Citit 4305 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.