Sens giratoriu plin de buruieni, într-o intersecție abia renovată

Sens giratoriu plin de buruieni, într-o intersecție abia renovată
Unde merge mia, nu merge și suta
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

În apropierea Patinoarului, deși lucrările de modernizare stradală sunt aproape de finalizare, sensul giratoriu a rămas al nimănui, neamenajat şi plin de buruieni. Situat la intersecția a două bulevarde importante, Henri Coandă şi George Coşbuc, sensul giratoriu afectează imaginea orașului, demonstrând cum nu se poate mai bine indiferenţa serviciilor municipalităţii care trebuie să aibă grijă de spaţiile verzi.

În urmă cu mai multe luni, în Galați au început lucrările de modernizare a celor mai importante artere de circulație. Așa se face că, la un moment dat, a venit și rândul celor două mari străzi din zona Patinoarului și a supermarketului Lidl. După o vară în care s-a lucrat asiduu la finalizarea lucrărilor, fața orașului s-a schimbat în bine, iar cele două bulevarde, intens circulate, au redevenit rutele preferate de gălățenii care tranzitează zona.

Cu boscheții în drum

Așa cum era de așteptat, modernizarea Galațiului ar fi trebuit să includă și toaletarea și reîmprospătarea spațiilor verzi din zonele reabilitate. Acest lucru nu s-a întâmplat și cu spațiul verde din sensul giratoriu care unește cele două bulevarde sus amintite. În locul unor flori sau măcar al unui covor simplu de gazon, care ar fi dat un plus de estetic zonei respective, acesta a fost lăsat la voia întâmplării, cu buruieni care au crescut după bunul lor plac, în toate direcțiile. După atâta muncă asiduă și costisitoare depusă pentru schimbarea asfaltului și a liniilor de tramvai, trei zile în plus ar fi fost suficiente pentru a planta ceva pe spațiul creat pentru fluidizarea traficului. Plus că ar fi necesitat, chiar temporar, un minim de investiție.

Din păcate, această situație nu este singulară. În oraș sunt multe astfel de zone sau spații lăsate neamenajate la finalul unor lucrări de modernizare care au durat luni bune. De aici se poate deduce just că fondurile necesare investițiilor și aducerii Galațiului la standarde occidentale, atrase de administrațiile Pucheanu sau Fotea, nu sunt întotdeauna cheltuite competent de structurile din subordine, astfel încât eforturile și rezultatele să fie apreciate la adevărata lor valoare.

Citit 6051 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.