Licitații pe bani europeni, pentru investiții la Spitalul de Copii și la Maternitate

Licitații pe bani europeni, pentru investiții la Spitalul de Copii și la Maternitate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria municipiului Galați caută proiectanți și constructori care să pună în operă, cu bani europeni, investiții la Spitalul de Copii și la Maternitatea „Buna Vestire”.

Pentru „Redimensionare și reconfigurare rețele gaze medicale - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Ioan» Galați - proiectare și execuție”, valoarea estimată a investiției este de 10.504.541 de lei fără TVA, iar ofertele sunt așteptate până pe 30 septembrie 2022. Conform Primăriei, prin acest proiect se urmărește asigurarea necesarului de gaze medicale, creșterea siguranței în exploatare prin montarea unor sisteme de alarmare și asigurarea unor servicii medicale de bună calitate. Se vor realiza astfel instalațiile de detecție a oxigenului și instalațiile pentru gaze medicale. Termenul prevăzut pentru proiectare este de două luni de la data încheierii contractului, iar pentru execuția lucrărilor - opt luni de la data predării amplasamentului.

Contractul pentru „Creșterea capacității Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Buna Vestire» de gestionare a crizei sanitare prin investiții în echipamente ce utilizează fluide medicale și lucrări la infrastructura electrică” are o valoare estimată de 1.675.252 de lei fără TVA. Ofertele sunt așteptate până pe 3 octombrie 2022. Conform Primăriei, prin proiect sunt vizate: realizarea unor instalații și trasee de gaze medicale noi și moderne; realizarea distribuției de fluide medicale din cupru și montarea prizelor de oxigen medical, prize vacuum sau rampe medicale; sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă; asigurarea calității gazului medical furnizat și continuitatea alimentării. Termenul prevăzut pentru proiectare este de trei luni de la data încheierii contractului, iar pentru execuția lucrărilor - cinci luni de la data predării amplasamentului.

Cele două proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 9 - Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Citit 3139 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.