Ecograf ultraportabil donat Spitalului Judeţean Galați de Asociaţia ReLife

Ecograf ultraportabil donat Spitalului Judeţean Galați de Asociaţia ReLife
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pacienții internați în secția de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați pot beneficia de un nou ecograf ultraportabil. Dispozitivul medical este unul de ultimă generație și reprezintă o donație a Asociației ReLife pentru unitatea sanitară gălățeană. Noul ecograf le va fi de ajutor în special bolnavilor imobilizați la pat, pentru care deplasarea pentru diverse investigații medicale poate fi deseori o corvoadă.

Ecografia este una dintre investigațiile medicale imagistice cel mai des folosite în domeniul Urologiei. Datorită noului ecograf donat de Asociația ReLife, cu sprijinul sponsorilor Belor România SA și Chemtransfert SRL, pacienții secției Urologie din cadrul Spitalului Județean Galați pot fi monitorizați acum mai ușor de medici, lucru de ajutor atât pentru bolnavi, cât și pentru cadrele medicale.  

”Trebuie spus că un astfel de dispozitiv medical ne ajută foarte mult, pentru că ecograful este esențial în urologie. Ecografia este o investigație medicală rapidă, ieftină, iar acum, datorită dimensiunilor foarte reduse ale noului dispozitiv, este disponibilă direct la patul pacientului. Este o secție în care sunt mulți pacienți imobilizați la pat, dar noul ecograf donat de Asociația ReLife ne va fi de ajutor inclusiv pentru a-i putea consulta pe pacienții internați în alte secții ale spitalului”, au spus medicii urologi de la Spitalul Județean, cu ocazia evenimentului de primire a dispozitivului.

”Ecograful Philips Lumify este un dispozitiv ultraportabil, ceea ce ajută imens prin reducerea timpului necesar pentru un consult medical. Se poate face astfel mult mai ușor o ecografie chiar la patul pacientului, în sala de operație sau în secția de Reanimare, în funcție de nevoi”, a explicat Aurelian Cristea, administratorul firmei medicale care comercializează ecograful.

Asociația ReLife este o organizație non-profit înființată cu scopul de a-i ajuta pe copiii și pe tinerii talentați, precum și pe profesorii și mentorii care au contribuit și contribuie la formarea talentelor în domeniul cultural, educativ, social, comunitar sau sportiv.

Cum puteți ajuta

De multe ori, a ajuta este mai ușor decât ai putea crede. Dacă reprezinți o societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75 la sută din cifra de afaceri, respectiv, 20 la sută din impozitul pe profit datorat.

Microîntreprinderile pot și ele sponsoriza, potrivit legii, iar sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat, până la nivelul valorii reprezentând 20 la sută.

Oricine dorește și poate este invitat să se alăture eforturilor Asociației ReLife, prin sponsorizări, donații sau orice altfel de susținere. Mai multe informații despre asociație puteți afla de pe pagina de Facebook ”Asociația ReLife” sau de pe instagram: relife.ro.

Citit 3649 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.