A început transformarea în creşă a unei clădiri abandonate din Valea Orașului

A început transformarea în creşă a unei clădiri abandonate din Valea Orașului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Primăria Galați anunță că au început lucrările la prima creșă pe care o va înființa municipalitatea în ultimii 30 de ani cu fonduri europene atrase în acest scop. Mai exact, este vorba despre transformarea unei clădiri vechi, dezafectate și abandonate, situate pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, în creșă.

Imobilul, aflat în patrimoniul municipiului Galați, format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj, va beneficia de ample lucrări: consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționării în bune condiții a creșei și reabilitare termică. De asemenea, sunt prevăzute: înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinației spațiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziții separate.

Lucrările sunt derulate de către firma Comtiem SRL, valoarea contractului cu o durată de 12 luni fiind de 2.860.544,60 lei fără TVA.

Trebuie spus că, pentru proiectarea și realizarea acestei investiții, Primăria a mai atribuit un contract în noiembrie anul trecut asocierii Moviland Met SRL - Consumcoop - Submit SRL. Primăria a fost nevoită să caute alt constructor, deoarece lucrările aveau o valoare prea mică, iar contractorul ar fi ieșit în pierdere.

Revenind la situația actuală, "lucrările de renovare au început, astfel încât imobilul va deveni un spațiu modern și primitor. Și nu ne oprim aici: ne-am propus înființarea a cinci noi creșe, după ce le-am modernizat deja pe cele două existente", a declarat primarul Ionuț Pucheanu. Proiectele pentru cele cinci creșe noi vizează următoarele locuri: str. Brăilei nr. 184 - zona Dunărea, str. Feroviarilor - Micro 13, Bariera Traian, zona Gării CFR și fostul centru de transfuzii din Țiglina 1.

Reamintim că ambele creșe existente, Creșa nr. 1 și Creșa nr. 36, au fost deja modernizate.

 

Citit 3568 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 07:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.