Minore din Galați, surse de venit pentru o gașcă de pierde-vară

Minore din Galați, surse de venit pentru o gașcă de pierde-vară
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Peste 30 de persoane au fost ridicate din case la primele ore ale dimineții de miercuri, 19 octombrie, în urma a 12 descinderi pe care polițiștii de la BCCO Galați le-au făcut într-un dosar complex de trafic de carne vie și stupefiante. Anchetatorii au avut în vedere un grup format inițial din trei persoane, care se ocupa cu racolarea de tinere, inclusiv minore, pe care le determinau să se prostitueze atât în țară cât și în vestul Europei.

După ani de zile în care femei tinere, inclusiv minore, au fost atrase prin metode sentimentale în mrejele prostituției, această metodă de exploatare încă mai prinde și le aduce bani mulți proxeneților, dar și suferință fetelor ademenite precum și părinților neputincioși. "Loverboy" - manevra prin care infractorul pretins îndrăgostit se transformă în "pește" a scos la produs în ultimii doi ani mai multe tinere din Galați și din comune ale județului, totul în folosul unui grup format din trei indivizi, care nu s-au dat în lături de la nimic pentru a le pune la treabă pe bani grei. Racolate atât din oraș cât și de la țară, fetele, devenite părți vătămate într-un dosar de crimă organizată, erau păcălite și mai apoi determinate în fel și chip să se prostitueze.

Simultan cu afacerile cu minore, indivizii sunt bănuiți că s-ar fi ocupat și cu procurarea și vânzarea de droguri, ocupații care le-ar fi adus în conturi sute de mii de euro. Ce e mai grav, susțin polițiștii, este că o parte dintre drogurile traficate de grupare ar fi fost folosite pentru fetele obligate la practicarea prostituției, astfel încât acestea să fie convinse mai ușor să se vândă pe bani și mai apoi să predea proxeneților sumele primite.

"Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori. Acestea ar fi recrutat, prin metoda «Loverboy», persoane vătămate minore, pe care le-ar fi cazat, transportat și obligat la practicarea prostituției, în diferite locații de agrement, din județul Galați. Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate mai multe tinere exploatate, atât pe teritoriul altor state europene, cât și pe teritoriul României, membrii grupului însușindu-și peste 400.000 de euro. De asemenea, în vederea eficientizării activităţii de practicare a prostituţiei, membrii grupului infracțional organizat ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, determinând persoanele vătămate, pe care le-ar fi exploatat, să consume astfel de substanțe", au arătat anchetatorii la finalizarea perchezițiilor. 12 descinderi au avut loc simultan, șase vizând locații din municipiul Galați și șase din mediul rural.

33 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Galați. În cauză se fac cercetări pentru grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

Citit 6522 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.