Minore din Galați, surse de venit pentru o gașcă de pierde-vară

Minore din Galați, surse de venit pentru o gașcă de pierde-vară
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Peste 30 de persoane au fost ridicate din case la primele ore ale dimineții de miercuri, 19 octombrie, în urma a 12 descinderi pe care polițiștii de la BCCO Galați le-au făcut într-un dosar complex de trafic de carne vie și stupefiante. Anchetatorii au avut în vedere un grup format inițial din trei persoane, care se ocupa cu racolarea de tinere, inclusiv minore, pe care le determinau să se prostitueze atât în țară cât și în vestul Europei.

După ani de zile în care femei tinere, inclusiv minore, au fost atrase prin metode sentimentale în mrejele prostituției, această metodă de exploatare încă mai prinde și le aduce bani mulți proxeneților, dar și suferință fetelor ademenite precum și părinților neputincioși. "Loverboy" - manevra prin care infractorul pretins îndrăgostit se transformă în "pește" a scos la produs în ultimii doi ani mai multe tinere din Galați și din comune ale județului, totul în folosul unui grup format din trei indivizi, care nu s-au dat în lături de la nimic pentru a le pune la treabă pe bani grei. Racolate atât din oraș cât și de la țară, fetele, devenite părți vătămate într-un dosar de crimă organizată, erau păcălite și mai apoi determinate în fel și chip să se prostitueze.

Simultan cu afacerile cu minore, indivizii sunt bănuiți că s-ar fi ocupat și cu procurarea și vânzarea de droguri, ocupații care le-ar fi adus în conturi sute de mii de euro. Ce e mai grav, susțin polițiștii, este că o parte dintre drogurile traficate de grupare ar fi fost folosite pentru fetele obligate la practicarea prostituției, astfel încât acestea să fie convinse mai ușor să se vândă pe bani și mai apoi să predea proxeneților sumele primite.

"Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori. Acestea ar fi recrutat, prin metoda «Loverboy», persoane vătămate minore, pe care le-ar fi cazat, transportat și obligat la practicarea prostituției, în diferite locații de agrement, din județul Galați. Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate mai multe tinere exploatate, atât pe teritoriul altor state europene, cât și pe teritoriul României, membrii grupului însușindu-și peste 400.000 de euro. De asemenea, în vederea eficientizării activităţii de practicare a prostituţiei, membrii grupului infracțional organizat ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, determinând persoanele vătămate, pe care le-ar fi exploatat, să consume astfel de substanțe", au arătat anchetatorii la finalizarea perchezițiilor. 12 descinderi au avut loc simultan, șase vizând locații din municipiul Galați și șase din mediul rural.

33 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Galați. În cauză se fac cercetări pentru grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

Citit 5977 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 19:06

3 comentarii

 • postat de Legal
  Joi, 20 Octombrie 2022 12:58
  37.160.174.***
  @ Un fost polițist, cred că știi bine că la adoptarea constituției ( după model Francez) , băiatul ăla rusofil nesuferit Antonie Iorgovan a strecurat și un pasaj la capitolul confiscării averilor ilicite cum că dacă nu te descoperă statul că ai comis vre-o infracțiune averea ta se prezuma a fi limită. Iorgovan ăsta sub oblăduirea lui Iliescu și a bolșevicilor din Rusia care îi ghidona au băgat articolul asta în constituție special ca ei să prade fabrici și uzine. De asta vedeați demnitari arestați și divortau, ca să-și mute rapid averea pe numele fostei soții să scape de executare. Soluția este una și numai una, ca la alegerile parlamentare în special, să voteze lumea o majoritate ok și există iar dacă nu există măcar să încercăm să nu mai votăm aceeași mizerie, să facă majoritatea de 66% plus 1 să poată s himba constituția. Altfel degeaba și vom vedea mult și bine pești dintr-astia cu case și mașini scumpe care spaguiesc în stânga și dreapta că e foarte greu și aproape imposibil să se atingă cineva de averea lor dacă nu pot fi dovediți cu vreo infracțiune dovedită în justiție definitiv și irevocabil. Orice lege s-ar da, dacă nu se scoate articolul ăla din constituție, îți vine ccr și îți trântește pe motiv că nu e constituțională. Așa că alta soluție nu este decât să ieșim la vot mai ales la parlamentare, majoritate de 66% fără rancezii ăștia care după cum vedeți mențin plagiatori și alte lighioane în funcție și tocmai partenerii au votat sa-i mențină.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Ochi albaștri
  Joi, 20 Octombrie 2022 11:05
  37.160.174.***
  Poliția și justiția își fac exemplar treaba. Unii se fac că îi prind, alții că îi condamna. De asta Galațiul este plin de băieți dintr-astia iar meseria de pește are aceeași pondere cu it-istul din Cluj. Am convingerea că peștii vor prospera și mai mult din decembrie că tot intram în Schengen, nu mai dau șpăgi și la vamă. Ne vom consolida poziția în Europa de cel mai mare exportator de carne vie și bineînțeles, Galațiul va fi pe podiumul național. Oare de ce? Nimic nu este întâmplător.
  3
  31
  Raportează
 • postat de Un fost politist
  Joi, 20 Octombrie 2022 10:33
  212.93.144.***
  Pestii mari au fost sariti, cu ajutorul unor baeti ,,destepti,,…colcae orasul de proxeneti si jeguri ce nu au muncit nici. O data si umbla in masini scumpe, monopolizand seara de seara restaurantele, punetii sa si justifice averile ce le au, toate dobandite prin proxenetism si alte faradelegi.
  3
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.