Sebastian Ghiță, judecat pentru că a primit ilegal 6,6 milioane de euro

Sebastian Ghiță, judecat pentru că a primit ilegal 6,6 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fostul deputat Sebastian Ghiță, fugit din țară de șase ani, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat că ar fi obținut bani de la anumite firme IT, convingându-le că pot obține contracte publice.

"Inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian ar fi pretins și ar fi primit diferite sume de bani, în perioada 2010-2014, de la reprezentanții unei societăți din domeniul IT, pretinzând sau lăsând să se creadă că are influență asupra factorilor de decizie și funcționarilor publici implicați în proceduri de achiziție publică, pentru a-i determina să atribuie acelei societăți contracte de achiziție publică sau să permită derularea în bune condiții a contractelor deja încheiate. Proveniența banilor reprezentând "prețul" intervenției ar fi fost disimulată, la indicațiile inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, în operațiuni comerciale fictive între societatea care a primit contractele publice și două firme controlate de inculpatul menționat", se arată în comunicatul DNA.

Prin această metodă, în perioada 2010 - septembrie 2014, în firmele controlate de fostul deputat ar fi intrat peste 6,6 milioane de euro. Plățile ar fi fost disimulate în contravaloarea unor servicii IT care nu au fost prestate în realitate și care au avut la bază documente false.

Intervențiile ar fi vizat proiecte din domeniul sănătății, cum ar fi: implementarea versiunii centralizate a SIUI (sistemul informativ unic integrat), cardul național de sănătate, dosarul electronic de sănătate, sistemul informatic pentru gestiunea concediilor medicale, sistemele pentru gestiunea rețetelor de medicamente necompensate, precum și în alte domenii, cum ar fi cadastru, pensii, ocuparea forței de muncă, mediu, consilii județene etc.

Citit 4553 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2022 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.