3.000 de angajări prin AJOFM, în primele nouă luni ale anului

3.000 de angajări prin AJOFM, în primele nouă luni ale anului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

440 de gălățeni au fost angajați, în luna septembrie a acestui an, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați. Asta face ca numărul persoanelor încadrate în muncă în primele nouă luni ale acestui an, prin intermediul serviciilor oferite de agenție, să se ridice la 2.979.

Se pare că angajatorii gălățeni pun accentul pe experiență, în detrimentul tinereții. Astfel, jumătate dintre cei angajați (1.543) au mai mult de 45 de ani, în timp ce numărul persoanelor angajate cu vârsta mai mică de 25 de ani a fost de numai 655. Încadrările din celelalte categorii de vârstă au fost următoarele: 434 de persoane între 35-45 de ani, 258 între 25 și 30 de ani și 89 cu vârsta între 30 și 35 de ani.

Ca rezidență, urbanul a avut mai mult succes decât ruralul - 1.595, față de 1.384. Iar ca studii, cei mai numeroși nou-angajați sunt cu studii liceale (875 de persoane), urmați de cei cu studii gimnaziale (844) și de cei cu școli profesionale (727 de persoane). De asemenea, și-au găsit loc de muncă 318 gălățeni cu studii superioare, 166 cu studii primare, 166 fără studii, în timp ce persoanele cu studii postliceale au fost în număr de 49.

852 de persoane, adică aproape un sfert din numărul total al angajărilor la nouă luni, fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, conform activității de profilare realizate de AJOFM.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se face pe baza unor anumite criterii: localitatea de reședință (municipiu, oraș, sat reședință de comună etc.), nivelul studiilor, vârsta, apartenența la un grup vulnerabil sau cu nevoi speciale (șomer de lungă durată, persoană cu dizabilități, persoană de etnie romă, persoană liberată din detenție, persoană supusă riscului de a fi traficată, tânăr cu risc de marginalizare socială sau refugiat etc.), criterii ocupaționale (natura sezonieră a activității prestate, experiență profesională, calificarea, ocupația).

Nu în ultimul rând, 6.328 de gălățeni au beneficiat, în perioada ianuarie - septembrie, de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active.

 

Citit 1223 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.