Sistemul de termoficare al Galațiului a fost reactivat de hoţii care au spart sediul Apă Canal

Sistemul de termoficare al Galațiului a fost reactivat de hoţii care au spart sediul Apă Canal
Sună bizar că, din incinta Apă Canal, a fost refăcut sistemul de termoficare, însă n-ar fi prima ciudățenie.
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Nici nu știm căror hoți să le mulțumim. După ce veți parcurge rândurile, veți înțelege că întâmplarea de zilele trecute de la compania gălățeană de apă e un dar de sus. Nu știm cât de sus.

Doar atâția bani au dispărut?

Nu vi se pare ciudat că o spargere dată săptămâna trecută la sediul Apă Canal din Galați, informație apărută pe toate gardurile, s-a lăsat cu o pagubă de numai 50 de lei? Cine poate crede că o bandă de răufăcători, mai ales într-o perioadă social-economică aproape fără precedent în ultimele trei decenii, dau iama într-o asemenea companie pentru a pleca literalmente fără bunuri? Conform datelor oficiale, tâlhăria de zilele trecute n-a adus decât prejudicii morale, cu toate că în toate birourile răvășite de indivizii încă necunoscuți se afla aparatură scumpă. Nici măcar un laptop n-a dispărut din firma apărută în 2004 prin divizarea fostului Apaterm. 

S-au întors geniile acasă

Polițiștii acționează pe mai multe planuri și se pare că se tem să anunțe ce nu s-ar fi crezut vreodată că este posibil. Deși, după doi ani de pandemie și cu un război în coasta noastră, ar trebui să ne așteptăm la orice. Se pare că acești prădători de ocazie care au intrat în incinta Apă Canal forțând un geam cu levierul sunt câțiva gălățeni cu multă școală care au revenit acasă pentru a revoluționa urbanismul. Vorbim despre foști elevi ai orașului cu studii la Harvard și Oxford care își doresc un Galați european. Și care nu doar militează pentru o planetă curată, dar ia și decizii importante în acest sens. "Am rezolvat-o, nu trebuie să ne mulțumiți!", e o frază scrisă într-unul dintre birourile companiei.

Frig caloriferele gălățenilor

La ce se referă? După tulburarea activității și a rutinei acestei instituții - îi putem spune și astfel -, inginerii Apă Canal au făcut un schimb de SMS-uri cu cei de la Calorgal, o altă entitate născută și vopsită în culorile anticului Apaterm: "Meștere, ce se întâmplă? Primim semnale că frig caloriferele oamenilor care încă nu s-au debranșat de la sistemul centralizat. Se aude că au căldură în vechile calorifere și cei care sunt pe centrală termică de câțiva ani. Ceva s-a întâmplat, aveți vreo bănuială?" Hoții cu multă școală și cu dragoste față de urbe au reactivat sistemul de termoficare al Galațiului: se poate renunța la centralele de apartament. O asemenea veste vine o dată în viață. Nici nu știm căror hoți să le mulțumim.

Apaterm trece, pietrele rămân

S-au băgat și la pontaje?

* Nu mai e loc de bârfă, așa tâlhari la drumul mare își dorește orice municipiu din România: să intri pe fereastră și să nu iei mai nimic de acolo, ba chiar poate să îndrepți anumite lucruri. Cititorii noștri, care sunt la un nivel foarte ridicat, au glumit pe rețelele sociale că indivizii certați cu legea au dat spargerea pentru a încasa taxa pe apa pluvială. Dacă și acestea mai sunt poante, ne lăsăm de meserie.

* Se aude că nefericiții care n-au avut somn în noaptea cu pricina au umblat și la pontaje, iar unii care n-au mai dat cu săptămânile pe la serviciu sunt acum în regulă. E important să ai inimă de proporții.

* Răutăcioșii dau din buze că bandiții care au mișunat prin bietele birouri au descoperit și vechea schemă prin care marele Apaterm funcționa în baza unor relații de clan și familie cum se mai întâmplă doar la televiziunea națională și la Tarom. Dacă este să aplecăm urechea la toate zvonurile. Ce contează că lucrau soț, soție, copii, amante, vecini și prieteni la defuncta regie autonomă? Important este că gălățenii au avut mereu apă caldă și căldură. Cam ca Bucureștiul astăzi, dar n-au suferit nici măcar o zi.

Apă Clanal

ADUNAREA GUNOAIELOR de Submarin Cosorescu

Nandralăi cu ochelari de sanchi,

tatuaţi pe unde (nu) se poate,

raşi pe ţeasta fără creier, ţanţoşi -

sec produs al vremii democrate -

se-nmulţesc urât, contaminează,

scuipă, zbiară, râgâie... combină

indecent cu inutil şi prost cu gust,

şi-şi azvârle jegul pe lumină!!!

Adunaţi zărghiţii - sunt prea mulţi,

strică orice urmă de candoare,

strică şi văzduhul, şi decorul,

strică veşnicia următoare,

taie, sfarmă, bortelesc, dărâmă,

se întrec în hai şi-n strâmbătate -

strângeţi-i cât încă nu-i târziu,

cât ALEA încă nu sunt aruncate!!!

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Te vei putea împrieteni cu șoferul de autobuz

Transurb anunță că, de la 1 ianuarie, gălățenii își vor putea cumpăra biletele de călătorie și din mijlocul de transport de la șofer sau vatman. Vestea proastă, căci există și așa ceva, este că atât biletele de călătorie, cât și abonamentele de transport vor costa mai mult.

Echipa de comunicare a societății de transport susține că special a împletit aceste două noutăți: "Nimănui nu-i convine să achite mai mult, fie că vorbim despre un produs sau despre un serviciu. Biletul va fi mai scump, dar te vei putea împrieteni cu șoferul. Acum e voie să iei bilet direct de la el." Ce ziceți, sunteți disponibili?

Autobuza umflată

 

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 12238 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.