Printr-un proiect de internaţionalizare academică, cursuri de engleză, prelegeri, dotări şi mobilităţi la Universitatea „Dunărea de Jos”

Printr-un proiect de internaţionalizare academică, cursuri de engleză, prelegeri, dotări şi mobilităţi la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada martie-decembrie 2022 are loc implementarea proiectului "Internaţionalizare academică și socială a studenţilor la Universitatea "Dunărea de Jos” din Galaţi – IDEI (UGAL)22", proiect finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI 2022). Proiectul a fost încadrat în Domeniul 2: internaționalizarea învățământului superior din România și are drept scop creșterea gradului de internaţionalizare a învăţământului superior la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, a reputaţiei și vizibilităţii prin internaţionalizarea curriculei, a rezultatelor cercetării știinţifice, prin creșterea numărului de studenţi internaţionali, prin participarea studenţilor și a cadrelor didactice la cursuri de formare, mobilităţi și conferinţe internaţionale.

Printre obiectivele proiectului se numără promovarea ofertei educaţionale disponibile în limbi de largă circulaţie internaţională, în vederea creșterii numărului de studenţi internaţionali și pentru stimularea și susţinerea mobilităţii internaţionale a studenţilor, a cercetătorilor și a cadrelor didactice ale universităţii.

„În cadrul proiectului, au fost desfășurate o serie de activităţi, care au vizat, în principal, studenţii, cadrele didactice şi infrastructura universităţii. În acest sens, printre altele, au fost organizate cursuri de limba engleză (nivel A2 și B1), au fost efectuate mobilităţi internaţionale de către studenţi împreună cu cadre didactice și a fost organizată a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale „UGAL – Dialoguri știinţifice și culturale”, la care au conferenţiat personalităţii știinţifice, culturale și artistice de renume. Tot în cadrul proiectului, s-a propus introducerea limbii engleze ca disciplină de studiu, în planurile de învăţământ ale programelor de la ciclul de studii de masterat, la două facultăţi tehnice din cadrul universităţii: Facultatea de Inginerie și Facultatea de Știinţa și Ingineria Alimentelor. În plus, au fost renovate și modernizate spaţii ale universităţii, cea mai mare realizare fiind renovarea şi funcţionalizarea scenei sălii de spectacole din Aula "Alexandru Ioan Cuza”, cu o capacitate de 200 de persoane", a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, directorul proiectului.

 

Citit 1788 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2022 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.