UPDATE. S-a dat startul sărbătorilor de iarnă! Luminițe festive în Galați (FOTO)
Foto: Anca Spânu

UPDATE. S-a dat startul sărbătorilor de iarnă! Luminițe festive în Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Galațiul a devenit, din această seară, un oraș strălucitor... cel puțin în zonele în care decorațiunile și ghirlandele luminoase s-au aprins. Arterele Brăilei, Domnească, Siderurgiștilor, Parcul ”Eminescu”, Grădina Publică, zonele de la Spicu – Romarta, Ultimul Leu și General se scaldă în luminițe festive. Cu siguranță, sunt gălățeni care se întreabă de ce nu s-au montat decorațiuni și în cartiere, numai că, după cum explică autoritățile, „nu există nicăieri în lume iluminat de sărbători peste tot. Luminile sunt concentrate într-o anumită zonă, tocmai pentru a crea atmosfera necesară”.

Deși pe anumite segmente ale străzii Domnească ghirlandele s-au aprins înainte de ora 17,00, momentul oficial al pornirii iluminatului festiv a fost programat la 17,30, în Grădina Publică. Cel mai mare parc din oraș găzduiește Târgul de Sfântul Andrei. Sute de gălățeni de toate vârstele au umplut aleile parcului așteptând, cu nerăbdare, momentul aprinderii luminilor festive.

Mai întâi, glasurile minunate ale elevilor Școlii de canto „Theo Music Academy” Galați - Antonia Anton, Andreea Radu, Diana Iancu, Selena Lupu, Ana Onofrei, Eliza Irimia, George Constantinescu, Liviu Satmare – au încălzit atmosfera. Apoi, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a urcat pe scenă, dar nu singur, ci ţinându-şi în braţe fiica, pe Mara. Ca şi în anii trecuţi, edilul-şef a apelat la ajutoare de nădejde: „Am să rog să urce pe scenă cât mai mulţi copii, pentru că este bucuria lor şi acest moment este pentru ei!”. După o numărătoare inversă, copiii şi primarul au apăsat, împreună, butonul magic care a aprins luminile festive. Spre încântarea celor prezenţi, care nu mai pridideau făcând fotografii şi selfie-uri cu decoraţiunile multicolore şi strălucitoare.

„Cu toții suntem încântați de frumusețea luminilor de sărbători, iar copiii știu cel mai bine să se bucure de farmecul lor. Și mereu bucuria copiilor este bucuria noastră, a tuturor. Momentul festiv al aprinderii luminilor de sărbători din această seară, din Grădina Publică, ne-a adus din nou împreună”, a mărturisit primarul.

Petrecerea publică a continuat, apoi, cu muzică populară, dându-se, astfel, startul sărbătorilor de iarnă. 

Foto: Anca Spânu

 

Citit 6132 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.