O nouă situație aberantă la plata abonamentului de parcare

O nouă situație aberantă la plata abonamentului de parcare
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Bun-găsit în Galațiul situațiilor absurde pe care autoritățile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le creează. O astfel de situație ne-a fost semnalată de un gălățean care a tot încercat să-și achite abonamentul de parcare. În condițiile în care cetățeanul este la zi cu plata impozitelor și a taxelor locale. A aflat că plata parcării îi este blocată pentru că fostul proprietar de la care a cumpărat apartamentul în urmă cu un deceniu are o datorie la Primărie!

Introducerea abonamentelor pentru locuri de parcare a scos la iveală tot felul de situații demne de celebrul serial „Dosarele X”. Numai că, la Galați, pare să fie mai degrabă „Dosarele chiX”, pentru că autoritățile dau „chix”. După ce un un gălățean a fost obligat să achite în avans impozite scadente chiar la finele lui 2023, pentru a-și putea achita abonamentul de parcare, acum, altă situație năucitoare implicând o parcare survine. Un alt gălățean deține, din 2021, un loc în parcarea aferentă apartamentului din strada Brăilei, la blocurile BR, loc obținut în baza unui dosar, și pentru care anul trecut a plătit taxa de 120 lei.

După cum ne-a relatat, și el a fost nevoit să-și plătească impozitele și taxele locale pe anul în curs, în încercarea de a debloca plata abonamentului de parcare. Dar tot n-a reușit!

„Doamna de la ghișeul Oficiului de Taxe și Impozite mi-a spus că este blocată posibilitatea de plată pentru că fostul proprietar de la care am cumpărat apartamentul cu 10 ani în urmă, are o datorie neplătită la Primărie și că situația asta a apărut anul ăsta și nu știe cum se rezolvă. Dar care este legătura cu locul meu de parcare, obținut în baza unui dosar cu CNP-ul meu și actele mașinii mele, și odată ce contractul de vânzare-cumpărare a fost atunci declarat la Taxe și Impozite, cu 10 ani în urmă? De 10 ani plătim impozitele și nu avem datorii!

Fostul proprietar, după ce a vândut apartamentul, a emigrat în Canada, nu mai are nici buletin român valabil, care este legătura lui cu situația noastră actuală? Care este problema noastră dacă ultimul lui domiciliu în România figurează tot în același apartament, dacă dosarul pentru parcare a fost aprobat fără această condiție și anul trecut am plătit fără probleme? Doamnele de la Taxe și Impozite dau din cap în neștiință și nu le învinovățesc, ele spun că este o modificare introdusă inconștient de către angajații Primăriei de la Biroul Parcări, și nu știu ce e de făcut. Biroul Parcări nu poate fi contactat”, ne-a reclamat cetățeanul, care ne-a rugat să facem publică situația, convins că nu e singulară.

Ce spune Primăria Galați

La rândul nostru, am solicitat oficial Primăriei Galați un punct de vedere privind situația semnalată și, evident, o soluție! Iată ce ni s-a transmis: „Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că acest tip de problemă se rezolvă în momentul de față prin depunerea de către solicitant a unei cereri, la unul dintre ghișeele Direcției de Taxe și Impozite. După analiza punctuală a fiecărei situații, dacă aceasta se confirmă, solicitarea de plată se rezolvă operativ. În context, precizăm că pot apărea astfel de probleme ca urmare a faptului că unii cetățeni nu comunică modificările adresei de domiciliu/reședință și rămân astfel în baza de date a Serviciului de Evidență a Persoanelor cu ultima adresă cunoscută.”.

Să sperăm că gălățeanului i se va soluționa problema la timp, fiindcă el trebuie să plătească abonamentul de parcare până la 31 ianuarie 2023.

Citit 8641 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2023 09:24

11 comentarii

  • postat de Costel I
    Duminică, 29 Ianuarie 2023 07:44
    5.13.234.***
    Cand a vandut apartamentul, fostului proprietar i s-a dat certificat fiscal de la Taxe.Cum, dacă avea datorii?
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 26 Ianuarie 2023 20:51
    86.124.201.***
    Sa inteleg ca Situatia se Rezolva (in cele din urma) Numai daca apare in Viata Libera pe prima pagina ...altfel e greu cu boii la deal !
    0
    0
  • postat de Bleah
    Joi, 26 Ianuarie 2023 17:38
    5.13.128.***
    Primărie idioată, cu funcționari așișderea!
    0
    0
  • postat de Das
    Joi, 26 Ianuarie 2023 17:36
    89.137.224.***
    Parcarile in cartiere trebuie sa fie gratuite! Competentul capabil spune ca ocupi acel loc .... pai acel loc e al nostru al tuturor care platim taxe si impozite de ani de zile si nu e proprietatea privata a primariei sau a cuiva. Daca oamenii parcau in curtea cuiva pe terenul lui cumparat atunci da
    0
    0
  • postat de Aad
    Joi, 26 Ianuarie 2023 16:41
    70.25.40.***
    Pentru "Competentul Capabil"
    Autoturismul nu mai este demult un lux, este o necesitate pentru foarte multe joburi (asta, daca nu cumva ai hibernat în ultimii 30 de ani!).
    Subiectul poate fi de mare actualitate, pentru cei afectati de aceasta situatie poate fi o chestiune foarte apasatoare, stresan
    0
    0
  • postat de Alexutz
    Joi, 26 Ianuarie 2023 14:36
    5.2.205.***
    Deci tot prostul care da bani la stat trebuie sa se deplaseze la Taxe si impozite sa faca o mizerie de hartie.

    Bravo!!!
    0
    0
  • postat de Ceri
    Joi, 26 Ianuarie 2023 13:53
    78.96.84.***
    DOVADA CA HABAR NU AU DE NIMIC. BINE CA II PLATIM.
    0
    0
  • postat de Tirpitz
    Joi, 26 Ianuarie 2023 10:53
    82.76.159.***
    Cata prostie...daca ala plecat din tara, nu a mai platit locul desenat pe asfalt, adica parcarea, de ani de zile, poate trebuia verificat la domiciliu din primii doi ani sa zicem, de cand nu a mai platit aceasta taxa, era treaba politiei daca ar fi fost sesizata de "desteptii" din primarie care vor
    0
    0
  • postat de Competentul Capabil
    Joi, 26 Ianuarie 2023 09:37
    89.137.30.***
    Automobilul este un lux. Locul pe care il ocupa, atunci cand nu mergi cu el la tara, la prasit, sau in centru, sa rontai si tu un covrig de ala mai superior, este un spatiu al comunitatii. Trebuie platit faptul ca nimeni nu poate sa foloseasca acel spatiu cat timp il ocupa tigaia. Pe de alta parte e
    0
    0
  • postat de Cosma V
    Joi, 26 Ianuarie 2023 08:18
    5.2.209.***
    Datorie de 10 ani ?? Prescrierea datoriilor este reglementata de Codul de Procedura Fiscala, in cazul datoriilor catre stat, si de Codul de Procedura Civila, atunci cand este vorba de alte datorii decat cele fiscale.
    Termenele de prescriptie ale datoriilor difera in functie de calitatea pe care o a
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 26 Ianuarie 2023 01:32
    5.13.195.***
    PROST ESTE CINE DA, nu cine cere! Primaria unui oras, trebuie sa garanteze GRATUIT un singur loc de parcare, ptr un autoturism per apartament! Dupa a2a masina, PLATESTI! Daca nu ai iesit si trait in afara acestei spelunci... iti asumi!

    TREZITI-VA!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.