Galațiul, printre județele în care cererea pentru POS-uri a explodat

Galațiul, printre județele în care cererea pentru POS-uri a explodat
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Numărul solicitărilor de instalare POS-uri şi software pentru acceptarea plăţilor cu cardul a crescut în România de şapte ori, în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, arată datele publicate de către Global Payments, furnizor global de servicii şi tehnologie de plată.

Potrivit companiei, o pondere de 95% dintre solicitările de POS-uri Global Payments şi GP tom (aplicaţie care transformă telefonul sau tableta în POS mobil) au provenit de la companii mici, iar restul de la cele medii. Majoritatea este reprezentată de magazinele alimentare sau mixte, magazinele de piese auto şi service-urile, restaurantele, barurile și cafenelele.

Din punct de vedere zonal, cele mai multe cereri de terminale electronice de plată Global Payments provin din judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Galaţi şi Bistriţa-Năsăud.

Așa cum „Viața liberă” a mai scris, persoanele juridice care activează în comerț și prestări servicii și care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de echivalentul în lei a 10.000 de euro au obligaţia să accepte ca mijloc de plată, de la 1 ianuarie 2023, cardurile de debit, de credit sau preplătite. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul unui terminal POS sau al altor soluții moderne, inclusiv aplicaţii ce facilitează acceptarea plăţilor electronice.

În categoria prestatorilor de servicii care sunt obligați să accepte plata cu cardul se încadrează taximetriștii care au societăți comerciale, nu și cei care activează ca persoană fizică autorizată (PFA), dar și multe service-uri auto, spălătorii și magazine alimentare de cartier în care până acum nu se putea plăti decât cu numerar.

„Obligaţia de acceptare de către persoanele juridice menționate mai sus a cardurilor de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS sau al altor soluţii moderne de acceptare, se naşte începând cu trimestrul următor celui în care încasările din cursul anului respectiv au depăşit pragul de 10.000 de euro. Cursul de schimb valutar pentru determinarea echivalentului în lei este cel comunicat de Banca Naţională a României în ultima zi a anului precedent", a precizat AJFP Galați pentru „Viața liberă”.

Citit 3194 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 09:48

1 comentariu

  • postat de Mario
    Joi, 26 Ianuarie 2023 20:47
    89.137.136.***
    Nu mai dezinformați...plata la pos...cei mai mulți...cred că peste 70%...o fac cash...nu cu cardul...gata ați început să manipulați adevărul...cum o faceți de vreo 3 ani...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.