Când vor fi ridicați munții de zăpadă din stații și de pe marginea străzilor

Când vor fi ridicați munții de zăpadă din stații și de pe marginea străzilor
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Un adevărat munte de zăpadă neagră se înălța, miercuri, 1 februarie, în stația de transport "Universitate", concurând în înălțime cu panoul informativ al Transurb.

Şi nu este singurul. Movile de zăpadă strânsă de pe carosabil se înalță pe trotuare sau spații verzi sau formează mici baricade, după caz. Nu puține sunt situațiile în care refugiile destinate persoanelor cu dizabilități din stațiile Transurb sunt ocupate de grămezi de zăpadă și gheață.

La solicitarea noastră, Biroul de presă al Primăriei Galați ne-a comunicat că se acționează în continuare pentru deszăpezire, inclusiv pe trotuare, cu 220 de oameni și 48 de utilaje. De asemenea, am primit asigurări că încă de duminică noapte se ridică zăpada și este dusă pe un teren al Primăriei, de la marginea orașului.

Parcări și stații de autobuz încă îngropate în zăpadă

Îngropat în zăpadă în urma ninsorii de la sfârșitul săptămânii trecute, Galațiul încă se resimte la capitolul deszăpezire. Dacă deținătorii de mașini sunt nevoiți să-şi scoată singuri din troiene autoturismele aflate în parcările de lângă blocuri, curățarea de zăpadă a parcărilor cu plată este treaba municipalității. În plus, nici stațiile de autobuz nu au fost curăţate de zăpadă, iar cei care sunt nevoiți să urce sau să coboare în/din autobuze trebuie să escaladeze mormanele rămase în urma ninsorii.

Cei mai mulți dintre gălăţenii care şi-au lăsat mașinile în parcările cu plată nici n-au mai scos tichete de parcare, considerând că locul nu mai trebuie plătit dacă e acoperit de zăpadă. Am întâlnit astfel de situaţii pe strada Domnească, în zona Parfumul Teilor și lângă Biserica romano-catolică.

Iată părerea câtorva șoferi despre situaţia parcărilor cu plată din oraş:

Gabriel Florea, 32 de ani: "Cred că sunt inconștienți. E treaba lor să deszăpezească parcările și nu fac nimic, abia au reușit să elibereze străzile."

Iulian Manole, 40 de ani: "Părerea mea e că Primăria nu reușește să facă mai nimic și ar trebui să se ia măsuri, pentru că altfel o să fim îngropați în zăpadă."

George Popescu, 36 de ani: "În urmă cu câteva zile, mi-am găsit mașina acoperită cu zăpadă. Am aflat ulterior că utilajele care au deszăpezit străzile au aruncat toată zăpada fix unde aveam maşina parcată." (Rareș Budeanu)

 

Citit 5380 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 18:37

12 comentarii

 • postat de gicu matriteru
  Joi, 02 Februarie 2023 16:27
  86.124.201.***
  @CATALIN...puturos local needucat care nu respecta munca altuia : zi mersi ca nu ai fost si... huiduit ca sa nu zic altceva. pune mana si curata un loc de parcare, curata intrarea in scara blocului, fa ceva util. nu profit de munca altuia care a inghetat 2-3 ore la deszapezit. sa iti fie rusine...
  0
  5
  Raportează
 • postat de Adina
  Joi, 02 Februarie 2023 13:10
  86.124.201.***
  Ia uitati-va pe str.1 decembrie 1918,in dreptul scarii 6 un loc de parcare a unei persoane cu handicap cat este de curat.De ce cei care au masini nu-s fac curat.Am trecut pe acolo azi si o dna dadea zapada di preajma masini.Asa ar trebui sa faca tori care au masini.Asa este si pe strazile din tre blocuri,strazile laturalnice.Se plang ca nu au personal.Cred ca e puturos,nu le arde a muncii.Pe langa linia de tranvai zapada s-a transformat in gheata si mananca din sosea.Chiar nu se poate curata orasul?CRED CA NU SE VREA!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cer
  Joi, 02 Februarie 2023 10:03
  78.96.84.***
  Când va fi soare sa I topească. Doi bani nu da primarul ca străzile din cartier sunt pline de zăpadă. El a plătit bine firmele de deszăpezire, adică noi am plătit bine alți neispraviti care, pana cad, sunt smecheri.
  2
  20
  Raportează
 • postat de Catalin
  Joi, 02 Februarie 2023 09:12
  80.24.237.***
  @ Cumunicat privind parcarile
  Adica tu vrei sa spui ca acea parcare din care ai plecat, trebuie sa stea libera pana cand tu te intorci de pe unde ai fost plecat si asta pentru simplul fapt ca tu ai deszapazit masina, nu pentru ca ai avut simt gospodaresc ci pentru ca nevoia te-a obligat sa o faci, pentru ca trebuia sa pleci. Ei bine conceptul asta de "proprietar" doar pentru faptul ca am facut ceva este gresit. Asta se va intampla doar in cazul in care locul respectiv iti apartine cu acte. Am specificat bine cu acte, pentru ca sunt multi care pun 3 tarusi si dau cu var bordura, considerand ca deja au un loc in proprietate.

  Sa vezi acum cate dislike-uri vor "curge" Toti acestia se integreaza in descrierea anterioara.
  15
  23
  Raportează
 • postat de mario
  Joi, 02 Februarie 2023 08:59
  86.124.200.***
  mai desteptule, ala care a parcat in locul tau ca sa iasa a dat zapada in dreptul masinii lui, dar nu a mai gasit loc liber la el cand s-a intors si a parcat in locul tau. cine pleaca pierde locul. nu mai visa loc in fata casei decat daca platesti.
  12
  18
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 02 Februarie 2023 08:58
  86.34.187.***
  La vara!
  0
  17
  Raportează
 • postat de Marius
  Joi, 02 Februarie 2023 08:43
  5.2.208.***
  Din pacate pentru dl. primar si pentru cei din subordine, anul acesta, deszapezirea a fost un dezastru. Nici un loc in Galati, unde sa poti spune ca s-a lucrat ca la carte-drum, alei, parcari, statii pentru mijloace in comun...Strategia a fost ZERO, s-a lucrat fara cap, fara organizare, fara utilaje, fara muncitori, fara firme specializate pe care sa le si poti trage la raspundere cu penalitati...Asta inseamna obiective de performanta. Bai, astia din primarie, stiti macar ce inseamna un obiectiv de performanta!? Asa ar trebui sa lucreze toti bugetarii si nu din mila si japca societatilor private...
  Spuneti-mi dvs, dupa felul dezastruos in care s-a lucrat pe deszapezire, cine va fi tras la raspundere !?
  Pun pariu ca nimeni, dar ar trebui sa le fie rusine iar galatenii sa nu uite!
  4
  33
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Miercuri, 01 Februarie 2023 22:36
  5.13.210.***
  @Aad
  Am crezut ca au retras din teren utilaje (sa faca economie la bugetul Galati-ului) si au iesit in teren onorabilii conducatori si consilieri locali ai Primariei Galati, Gospodariei Urbane si Ecosal-ului sa arate colegilor subordonati cum se indeparteaza efectele ninsorii de weekend.
  4
  45
  Raportează
 • postat de Aad
  Miercuri, 01 Februarie 2023 21:54
  70.25.40.***
  Mihnea, e simplu:
  7 utilaje s-au defectat iar 20 de angajati s-au trezit din mahmureala si au venit la lucru!
  12
  36
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Miercuri, 01 Februarie 2023 19:44
  5.13.210.***
  Pe 31 ianuarie 2023 Primaria Galati declara ca dezapezeste cu “Nu mai puţin de 55 utilaje şi aproximativ 200 de angajați acţionează, la această oră, atât pe străzile principale, cât și pe străzile secundare și interioarele cartierelor. Noaptea trecută s-a intervenit în special în interioarele cartierelor cu 54 de utilaje și s-au împrăștiat 228 de tone de sare”, iar astazi 1 februarie 2023 “Biroul de presă al Primăriei Galați ne-a comunicat că se acționează în continuare pentru deszăpezire, inclusiv pe trotuare, cu 220 de oameni și 48 de utilaje”. Deci in prima faza “55 utilaje şi aproximativ 200 de angajați ca apoi 220 de oameni și 48 de utilaje”. Ce sa intelegem ???
  5
  45
  Raportează
 • postat de Cumunicat privind parcarile
  Miercuri, 01 Februarie 2023 19:29
  89.136.4.***
  Catre toti proprietarii auto :
  Daca un vecin deszapezeste in jurul masinii si in spate si pleaca unde are treaba e normal ca acel loc din zona sa nu fie ocupat de alt vecin nesimtit care nu a iesit deloc sa dea la lopata chiar daca e un loc public si fara plata! E o chestiune de morala si de bun simt !
  Cel care nu a dat cu lopata unde a avut masina?! Sa o parcheze acolo unde era si nu sa ocupe un loc gata deszapezit!
  Daca apoi in acea parcare toate locurile sunt deszapezite atunci da se schimba situatia!
  Prioritate au cei din zona si nu altii din alte cartiere sau zone !
  22
  61
  Raportează
 • postat de Sebastian Stefan
  Miercuri, 01 Februarie 2023 19:11
  5.13.199.***
  Așteaptă invitație specială cei din Ecosal si cei din Gospodărie ca să treacă la treabă.
  Nu îmi plac aceste instituții cum își fac treaba.
  Schimbați conducerea din amândouă.
  5
  59
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.