Două persoane au fost sfâșiate de maidanezi pe un teren agricol (VIDEO)

Două persoane au fost sfâșiate de maidanezi pe un teren agricol (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Înmulțirea necontrolată a câinilor fără stăpân și lăsarea lor în libertate își arată colții, la propriu, și la Galați.

O femeie și un bărbat au ajuns la spital în stare gravă, după ce au fost atacați de mai mulți câini maidanezi, pe un câmp, la Vânători. Abia în urma acestui incident, o asociație de protecție a animalelor și poliția au descins pe terenul unde a avut loc atacul, pentru a încerca să captureze animalele.

Un incident deosebit de grav, care a avut loc duminică seară, lângă Galați, readuce în atenție problema nerezolvată a câinilor fără stăpân. Animalele, care s-au înmulțit din nou alarmat în ultima vreme și populează tot mai mult spațiul public, de la străzi la terenuri virane, au făcut două victime. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, care duminică seară se afla pe terenul "stăpânit" de o haită de câini, pentru a aduna urzici. A fost înconjurară de mai mulți câini, care au sărit la ea în momentul în care a încercat să îi îndepărteze. Au mușcat-o crunt de membre, repezindu-se inclusiv la cap, și i-au provocat multiple leziuni grave. Țintă a atacului animalelor furioase a devenit și un bărbat de 44 de ani, din Galați, aflat în zonă și care a încerat să o salveze pe femeia care țipa după ajutor. A fost, la rândul lui, mușcat de mâini și de picioare. Amândoi au avut nevoie de intervenția de urgență a ambulanței, care i-a transportat la spital. Femeia este în stare critică.

"Cele două persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar femeia a rămas internată din cauza rănilor care i-au fost provocate la nivelul corpului și al capului", a transmis ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, cercetările care se efectuează la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Galați urmând să stabilească inclusiv cine ar trebui să răspundă pentru lăsarea în libertate a câinilor fără stăpân.

Până la elucidarea situației, reprezentanții unei asociații de protecție a animalelor și polițiști au descins luni dimineață la Vânători, pentru a încerca să captureze câinii de pe terenul unde a avut loc atacul.

Citit 6025 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 06:16

6 comentarii

  • postat de Andrei Cernega
    Miercuri, 01 Martie 2023 20:02
    86.124.203.***
    Se stie: ... primarul din Vanatori este "zero", nimic nu face pana nu se intampla o tragedia ca aceasta! Centrul din Sat Costi, e plin de maidanezi adusi de cetateni din oras sau de cei de etnie din urbe ... sunt peste 20 de caini agresivi acolo!
    0
    0
  • postat de Ady
    Marți, 28 Februarie 2023 10:29
    92.86.16.***
    Politia Animalelor doarme??? Politia locala doarme?
    Bine ca li s-au marit salariile.
    Nu va faceti datoria, ca va cad galoanele.
    Dormiti linistiti!
    0
    0
  • postat de micro_19
    Luni, 27 Februarie 2023 19:58
    5.14.133.***
    Vrei caine? Atunci tine-l in casa sau in curte! Restul maidanezilor trebuie sa dispara..... Nu e normal ca un caine sa fie mai presus decat sanatatea si viata unui om.
    0
    0
  • postat de Valeu mama......
    Luni, 27 Februarie 2023 18:13
    108.245.201.***
    Si voi mai vreti in ......Schengen ..???!!!! De ani de zile ..inca va mananca ....,cainii ...
    Terminati mai intai cu asa zisii " iubitori de animale " si apoi cu patrupedele agrezive de pe strazi ...
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 27 Februarie 2023 14:51
    5.13.195.***
    Un ghestat rumenit PENAL si PENIBIL! MAI rau nu are cine sa-l traga de urechi!

    CATI OAMENI TREBUIE SA SUFERE PENTRU O CLOACA IMPUTITA DE 2MILIOANE!???
    0
    0
  • postat de rocky
    Luni, 27 Februarie 2023 14:42
    193.230.156.***
    Situatii de genul asta se intampla si din cauza marilor iubitori de animale care isi abandoneaza caini din diverse motive. Ba mai mult - vedeti ANL-urile de la gara CFR din Galati - unde chiar ieri vazusem vreo 4 „vitei de caini” la propriu, care cred ca erau scapati intentionat sau nu, de la asocia
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.