Comunitățile locale, învățate să producă singure energie. Un nou parc eolian şi un proiect comunitar, în județul Galați

Comunitățile locale, învățate să producă singure energie. Un nou parc eolian şi un proiect comunitar, în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Compania bucureșteană Green Labs Advertising SRL a depus, la Agenția pentru Protecția Mediului Galați, în scopul obținerii avizului de mediu, prima versiune a planului urbanistic zonal pentru amplasarea unei centrale electrice eoliene, cu maximum 63 de grupuri generatoare, în nord-vestul județului Galați, în extravilanul comunelor Poiana, Nicorești, Buciumeni, Brăhășești, Țepu și Munteni. Planul poate fi consultat, zilnic, de luni până joi, la sediul APM Galați din strada Regiment 11 Siret sau la sediul titularului de proiect.

Conform reprezentanților companiei, planul prevede o putere instalată de 155 MW, însemnând o investiție de circa 150 de milioane de euro. Acești 155 MW se vor adăuga celor 656 MW produși de cele 136 de turbine eoliene care vor fi instalate, în urma unei investiții de circa 700 de milioane de euro, pe o suprafață de 13.000 de hectare de pe raza a 13 comune din Galați, de către Hoopeks International SRL, parte a aceluiași grup de firme din care face parte și Green Lab Advertising, și anume Renovatio Trading, unul dintre principalii furnizori de energie electrică de pe piața românească.

Demn de menționat este că, împreună cu o organizație non-guvernamentală, Renovatio Trading a început un proiect-pilot de montare a panourilor solare pe aproximativ 50 de grădinițe, școli și centre de permanență, din care 19 sunt din județul Galați. Proiectul are o valoare de 500.000 de euro și vine în ajutorul comunităților locale, care vor fi învățate să își producă singure energia electrică de care au nevoie.

Reprezentanții Renovatio Trading au declarat pentru „Viața liberă” că astfel de panouri solare au fost deja montate în comunele Jorăști, Berești, Cavadinești, Drăgușeni, Berești-Meria (satul Pleșa), Cerțești, Corod, Bălăbănești și la Mănăstirea Adam. În perioada următoare, panourile vor fi montate și în celelalte locații prevăzute în proiect, unde ele au fost deja aduse. Proiectul va fi continuat în fiecare an, alte comune adăugându-se pe lista beneficiarilor.

Citit 2579 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 20:13

2 comentarii

  • postat de Papuasu…
    Marți, 21 Martie 2023 07:58
    82.76.59.***
    Oglinjoare, margelute si alte carpe colorate…suntem tratati ca papuasii…montam panouri pe gradinite….aceasta e o afacere ce va baga miliarde in buzunarele unor snapani ce vin sa ne prosteasca,DE CE NU INVESTESTE CONDUCEREA JUDETULUI CU BANI EUROPENI UN ASTFEL DE PROECT CE VAADUCE MILIARDE JUDETULUI
    0
    0
  • postat de Terente ...din Galati
    Luni, 20 Martie 2023 20:23
    89.137.229.***
    La proiecte suntem fruntasi. Cu punerea in opera, este alta problema!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.