Cine sunt noii Cetățeni de Onoare ai Galațiului

Cine sunt noii Cetățeni de Onoare ai Galațiului
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

Galațiul se îmbogățește cu doi Cetățeni de Onoare: Cătălina-Diana Popa, doctor în științe umaniste, profesor de limba și literatura română, autor de manuale și auxiliare școlare și Adrian Mihail Nistor, general de brigadă, şef de clinică, doctor în ştiinţe medicale. Consilierii locali au fost de acord, prin vot secret, să acorde înaltele distincții acestor două personalități ale orașului.

Trebuie spus că inițiativa acordării Cetățeniei de Onoare profesoarei Cătălina-Diana Popa a aparținut grupului de consilieri locali PNL. „Un om căruia îi place să dea sens unor noțiuni rigide care, pentru elevi, n-au sens în viața reală, un om frumos, profesionist, modest și mai ales, un om de excepție, căci din 2016 deține Ordinul «Meritul pentru învățământ» în grad de Cavaler acordat de Instituția Președintelui României, cât și Premiul MERITO pentru Excelență în Educație. Profesor de limba și literatura română, doctor în științe umaniste, speaker și trainer în cadrul unor conferințe naționale, dar și internaționale, facilitator de învățare pentru profesori, autor de manuale și auxiliare școlare, coordonează ateliere de peer-education, storytelling, scriere creativă și photo-voice, având ca scop dezvoltarea inteligenței emoționale la copii și adolescenți. Acestea reprezintă doar o mică parte din tot ce ne-a determinat pe noi, consilierii locali PNL, să facem demersurile necesare pentru ca doamna Cătălina-Diana Popa, să fie votată, astăzi, în Consiliul Local, Cetățean de Onoare al Municipiului Galați”, au argumentat liberalii inițierea proiectului de hotărâre. 

Proiectul de hotărâre prin care lui Adrian Mihail Nistor i se acordă Cetățenia de Onoare a fost inițiat de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. În documente se arată că Adrian Mihail Nistor, născut în Galați, este absolvent al Liceului „Vasile Alecsandri” și admis primul la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Este recunoscut pentru activitatea sa remarcabilă, de peste 25 de ani, în vederea îmbunătățirii calității vieții pacienților. „General de brigadă, șef de clinică, doctor în științe medicale, cadru didactic asociat la Catedra de Chirurgie, Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila», promovează Galațiul în aliniamentul marilor municipii din România”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Citit 17481 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:48

6 comentarii

  • postat de Galatean
    Duminică, 26 Martie 2023 16:37
    89.137.226.***
    Nu cumva, inainte de a premia pe unii concitadini, trebuie sa arati cum este Galatiul de astazi, orasul din timpul acestor premianti?!!

    Dar unii pun caruta inaintea boilor, ca atunci cand lauzi si ridici in slava niste oameni din carmuire, nu cumva trebuie sa arati fata orasului?

    Si, in acest caz, ce laude putem aduce privind dezvoltarea Galatiului, care arata tot asa, ca acum 50 de ani, nici macar cati ani au acesti laudati.

    Ceea ce se incearca a se spune despre Galati sunt niste falsuri grosolane de parca, cetatean simplu fiind, realitatea se vede, cui trebuie aceasta ridicare in slavi decat unor persoane care se gandesc sa urce in ierarhia orasului la urmatoarele alegeri?!!!

    Grav este ca multi cetateni, sigur, dintre cei ce merg la vot, nu pot deosebi si discerne falsuri de genul celor discutate si cad in plasa aceasta, lucru foarte grav.
    0
    0
  • postat de MIMI
    Duminică, 26 Martie 2023 08:29
    86.124.203.***
    Da intradevar, sigur sunt numiti cetateni ai orasului dupa interese!!!Daca veti cauta pe google ,,Galateni care au uimit lumea ,,acolo veti gasi adevaratii CETATENI DE ONOARE!!! Urmeaza sa fie numiti cetateni de onoare urmatorii de mai jos; NICA,DURBOACA,DOBRE,TOADER BACALBASA ,D.GANDU,C DIMA, si nu in ultimul rand FOTEA,PUCHEANU,cu tot neamul lor!!!Sunt penibili toti efemerii astia de asazisii consilieri!!!RUSINEEEEE
    0
    0
  • postat de Traian
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 21:19
    5.14.131.***
    Intrebarea e ce merit are Galatiul pentru ascensiunea lor ? Ei si-au realizat cariera datorita efortului, sacrificiilor personale ,perseverentei, talentului. Nu vad care e contributia orasului. Nu cumva a fost invers? Orasul,sistemul lui politic, administratia plina de nepotisme si coruptie au fost de multe ori piedici pentru recunoasterea unui om valoros?
    0
    0
  • postat de Ichim
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 16:41
    95.76.59.***
    Doamna profesoara merita recunoasterea "recunoasterii deja primite pe alte cai"! Oricum ce face, face pentru copii si nu pentru titluri care nu o ajuta in actul de educatie!
    Cat despre domnul doctor, daca nu locuieste in Galati si doar face cinste prin absenta precum nica si alti politruci, ma abtin. Cu scuzele de rigoare pentru lipsa de informatii despre acesta. Pe internet se scrie ca este la Bucuresti. Deci este bucurestean, nu galatean. Galateni sunt medicii care locuiesc si profeseaza aici. Nu cei care vin cu ora la clinicile private! Acestia sunt altfel de medici, dar nu este problema mea.
    0
    0
  • postat de Onoare sinistră
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 13:49
    109.166.135.***
    Să fi onorat de aleșii dezonorați, într-un oraș dezonorat prin izgonirea gălățenilor din a lor case peste hotare, cu o mortalitate foarte ridicată, natalitate scăzută, cozi la ajutoare alimentare de la UE primite de parcă am fi masteranzi cu diplomă la sărăcie lucie, foame.....ce mai, este chiar rușinos, obraz gros. Sincer, parcă am fi pe timpul lui Ceaușescu, când ne flagelam cu ale noastre diplome de erou al munci socialiste, medalii de erou al muncii, diplome de excelență în a munci de partid ș.a. din al nostru trecut glorios unde ,,omul nou'' ne bântuie, ieri comunist, azi în ,,democrația originală'' exponent, normal, aflat într-un sistem de regulă bugetat, că așa-i la munca la stat.
    0
    0
  • postat de Terente ...din Galati
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 12:55
    89.137.229.***
    Sugestie: ca sa nu mai aiba ce spune carcotașii, v-as sugera sa incercati sa gasiți loc pt acest clasament numai din randul celor care sustin cu adevarat Galatiul: mediul privat!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.