Ambulatoriu de peste 16 milioane de lei la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” (FOTO)

Ambulatoriu de peste 16 milioane de lei la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Un nou spațiu medical a fost inaugurat joi, 8 iunie, în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna".

Ambulatoriul de specialitate îi va scuti pe gălățeni să se orienteze către alte spitale din țară, fiind dotat cu aparatura nouă de care pacienții aveau foarte mare nevoie. Acest proiect a fost realizat de Primăria Galați, cu fonduri europene.

La inaugurarea ambulatoriului de specialitate a fost prezent primarul orașului, Ionuț Pucheanu, alături de prof. dr. Aurel Nechita, cu care susține că a făcut o echipă excelentă în demersul renovărilor din ultimul timp. Primarul a felicitat întreaga echipă alături de care a reușit să ducă acest proiect la final și s-a declarat mulțumit de rezultat, apreciind şi răbdarea de care corpul medical al spitalului a dat dovadă.

”Este un eveniment pe care cel puțin doctorii din cadrul acestui spital, aflat în subordinea Primăriei Galați, cred că îl așteptau de multă vreme. L-am tot amânat, tocmai pentru ca lucrurile să fie acoperite în totalitate. Am mai avut mici probleme, trebuie să o recunoaștem, mici aspecte care au trebuit remediate din mers. Ce vedem noi astăzi aici este un corp nou în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna", este vorba de o investiție de aproximativ 16,5 milioane de lei, din care peste 10 milioane de lei vin din fonduri europene. Este vorba despre un corp vechi, reabilitat, și conectarea la un corp nou și modern, cu dotările aferente secolului 21, așa cum își doresc toți pacienții, și nu doar pacienții, cât mai ales doctorii, pentru că, dacă nu ai cu ce să îți faci treaba, cel mai probabil nici diagnosticul nu va fi cel mai bun. Acest proiect nu s-ar fi putut realiza fără implicarea a doi oameni. Domnul profesor Nechita, care este întotdeauna alături de noi în toate proiectele pe care le facem, mai ales în zona medicinei, e un om la a cărui expertiză apelăm de câte ori este nevoie și îi mulțumesc pentru disponibilitatea pe care o arată de fiecare dată. Nu în ultimul rând, vreau să îi mulțumesc doamnei manager Doina Sandu, care se zbate cât poate de mult pentru ca acest spital să fie pus pe locul care i se cuvine, să nu fie niciodată spitalul mai puțin privilegiat dintre cele aflate în subordinea Primăriei Galați", a declarat primarul municipiului Galaţi. Edilul a felicitat şi echipa de implementare a proiectului, condusă de Daniel Stadoleanu, şi constructorii, alături de care a spus că vrea să realizeze şi alte lucrări. 

15.000 de consultații pe an pentru pacienți din Galați și din județele limitrofe

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna" are cabinete de medicină internă, neurologie și cardiologie, complementare specialității spitalului. Totodată, au fost create servicii conexe, compartimente de kinetoterapie, terapie ocupațională, explorări funcționale, cabinete de logopedie, asistență socială și psihologie. Proiectul „Reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galați” a vizat construirea unui corp nou de clădire și lucrări de consolidare și modernizare la corpul existent. Principalele lucrări au vizat construirea unei clădiri cu parter și etaj, realizarea rețelei de canalizare, a instalațiilor electrice, sanitare și termice, instalații de hidranți, lift, trotuare etc. Corpul nou are la parter 53 de încăperi, iar la etaj alte 24 de încăperi (cabinete, laboratoare, săli de terapie, săli de tratament, săli de așteptare, depozite, vestiare etc.). La corpul existent, lucrările principale au vizat consolidarea fundației cu beton armat, armarea pereților, refacerea acoperișului și pardoselilor, refacerea rețelei de apă și canalizare, înlocuirea instalației electrice etc. 

În cadrul aceluiași proiect s-au făcut și dotări cu aparatură medicală, electronică și mobilier. Astfel, a fost achiziționat un aparat Roentgen digital pentru scopie și grafie, computer tomograf, ecograf, set trusă de oxigen și trusă intubație. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 16.562.366,75 lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 10.690.880,32 lei. ”Este benefic atât pentru locuitorii municipiului Galați, dar mai ales pentru pacienții care sunt spitalizați în unitatea noastră și care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă drumul cu ambulanța către alte unități sanitare și alte centre medicale pentru efectuarea investigațiilor paraclinice și a consultațiilor interdisciplinare. Tratăm anual peste 12.000 de pacienți, în regim de spitalizare continuă și de zi și avem peste 15.000 de consultații acordate în ambulatoriu. Pacienții vin atât din Galați, cât și din județele limitrofe Tulcea, Brăila și Vrancea”, a declarat Doina Sandu, managerul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna".

Citit 3515 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:32

5 comentarii

  • postat de Veorel
    Vineri, 09 Iunie 2023 13:35
    81.12.150.***
    S-a taiat si "pamblica"? Daca nu.... degeaba....
    0
    0
  • postat de Galatean
    Vineri, 09 Iunie 2023 13:32
    81.12.150.***
    Afara-i vopsit gardul... Inauntru criminalii !
    Fara a generaliza. Respect pentru munca depusa de adevaratii medici si asistenti.
    0
    0
  • postat de Cetatean
    Vineri, 09 Iunie 2023 10:02
    86.124.203.***
    Poate ramai acolo , să nu mai crești impozitul când vrei, HOTILOR, vă bateți joc de oameni.
    0
    0
  • postat de vali
    Vineri, 09 Iunie 2023 09:49
    89.136.3.***
    bravo afara e vopsit gardul si inauntrul leopardul,,unde era sa fiu omorat
    de un agent de paza in anul 2015 desi sunt bolnav grav am paralizie la picioare
    am inregistrarea cum recunoaste doctorita ca am fost strans de gat ,dupa ce am fost legat
    de 3 oameni si politia a musamalizat cazul
    0
    0
  • postat de paloma
    Vineri, 09 Iunie 2023 00:32
    5.13.138.***
    Sigur ca da...Cel mai bun diagnostic, trenul de Bucuresti si cea mai buna operatie avionul de Viena !!!

    La Galati, o rugaciune !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.