Contracte de transport fluvial de materii prime şi produse siderurgice încheiate de Liberty Galaţi

Contracte de transport fluvial de materii prime şi produse siderurgice încheiate de Liberty Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Compania Transport Trade Services SA (TTS), acționarul majoritar al Navrom SA Galați și unul dintre cei mai mari transportatori de marfă pe Dunăre, a încheiat cu Combinatul Siderurgic Liberty Galați două contracte cu o valoare cumulată de 31,5 milioane de euro.

Conform unui raport publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori București, contractele au o durată de trei ani și vizează furnizarea de servicii de transport materii prime minerale și produse siderurgice. Valoarea cumulată a contractelor, de 155,6 milioane lei (echivalentul a 31,5 milioane de euro), este mai mare decât pragul de raportare de 65,6 milioane lei, adică 10% din cifra de afaceri netă înregistrată de TTS în anul 2022.

Potrivit raportului de la bursă, obiectul  contractelor îl reprezintă servicii transport fluvial pentru materii prime minerale (pe relațiile Constanța / Mahmudia / Ruse / Ismail –› Galați) și pentru produse siderurgice (pe relațiile Galați –› Constanța / Tulcea / Turnu Severin / Orșova / Ismail / Reni / Ruse / Lom / Prahovo / Smederevo / Pancevo / Belgrad / Novi Sad / Vukovar / Gonyu / Bratislava / Viena / Krems și Constanța –› Galați).

Valoarea contractuală a fost estimată plecând de la ipoteza că întreaga cantitate contractată de beneficiari va fi realizată efectiv, în calcul fiind utilizate tarifele de bază agreate de părți prin contract, se menționează în raportul citat.

Așa cum "Viața liberă" a mai scris, TTS a raportat un rezultat net de 89,1 milioane de lei la nivel consolidat în primele trei luni din 2023, cu 112,3% peste nivelul din trimestrul patru din 2022 și cu de șase ori mai mare decât în perioada similară a anului precedent. Cifra de afaceri a transportatorului fluvial a însumat 306,5 milioane de lei, mai mare cu 89,5% față de primul trimestru al anului trecut, în vreme ce rezultatul din exploatare a crescut cu 566%, la 104 milioane de lei.

TTS a anunțat recent mai multe noi investiții, printre care și integrarea operatorului Decirom Constanța, pentru aproximativ 22 de milioane de euro. De asemenea, transportatorul fluvial de marfă Navrom Galați, parte a grupului TTS, a efectuat în primul trimestru al acestui an investiţii de patru milioane de euro în modernizarea şi recertificarea flotei şi a demarat un program de construcţie a patru barje "Europa 2" cu o capacitate cumulată de 6.800 de tone, investiţie de cinci milioane de euro.

De partea cealaltă, Combinatul Siderurgic Liberty Galați a raportat pe 2022 o pierdere de peste 821,6 milioane de lei, echivalentul a peste 165 de milioane de euro. În aprilie 2023, Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație Liberty Galați, declara pentru "Viața liberă" că "printr-o investiție de până la un miliard de euro, planurile de transformare Greensteel vor ajuta Liberty Galați să aibă o amprentă neutră de carbon".

Citit 4001 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 16:51

2 comentarii

  • postat de Gigi
    Luni, 28 August 2023 12:21
    5.14.138.***
    La toți furnizorii pe care îi aveți, li s-a făcut lehamite de voi! Atâta neseriozitate mai rar!
    0
    0
  • postat de mirel
    Luni, 28 August 2023 08:01
    136.255.134.***
    cel mai serios partener de business cu trei cereri pentru insolventa doar in august depuse de parteneri tratati cu ....hai lasa ca va platesc cand vreau eu ?
    viitorul suna bine ?!
    pacat de munca siderurgistilor de la construire pana cand au inceput sa taie tot ....otelarie electrica etc etc
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.