Dovadă absolută că traficanții nu sunt pedepsiți cum trebuie. În zece ani, doi frați au umplut Galațiul cu droguri. (VIDEO)

Dovadă absolută că traficanții nu sunt pedepsiți cum trebuie. În zece ani, doi frați au umplut Galațiul cu droguri. (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Doi frați arabi, cu cetățenie română, și un gălățean au fost arestați zilele trecute, în urma unui flagrant și a mai multor percheziții la care s-a descoperit peste un kilogram de droguri

Frații erau sub control judiciar, judecați fiind într-un alt dosar privind traficul de droguri. Prima condamnare pentru vânzarea de substanțe interzise au primit-o în urmă cu aproape un deceniu. O pedeapsă simbolică, cu executare la... bibliotecă.

Flagrantul urmat de zece percheziții prin care polițiștii Antidrog și DIICOT Galați au încercat, încă o dată, să dovedească treburile ilegale a trei tineri, a avut loc la începutul acestei săptămâni și s-a concretizat cu surprinderea acestora în timp ce tranzacționau o sută de grame de cristale, un drog de mare risc, foarte popular printre consumatori și cunoscut sub denumirea științifică de 4-CMC.

Nu era pentru prima dată când cel puțin doi dintre traficanți, frați, erau în vizorul autorităților, care nu au trebuit să fie cu ochii pe ei foarte mult, ci doar o scurtă perioadă, din septembrie 2023 până la momentul flagrantului. Frații aveau probleme cu legea, fiind cunoscuți pentru astfel de preocupări, așa că nu a mirat pe nimeni când la cele zece percheziții domiciliare care au urmat flagrantului a fost găsită o cantitate mare de "marfă".

"Inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din județul Galați peste un kilogram de cristal, 3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc. De asemenea, în luna noiembrie 2023, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut aproximativ 50 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC), din clasa cathinonelor sintetice. În urma celor zece percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ un kilogram de droguri de mare risc, respectiv cristal, și 30 de grame de canabis, drog de risc", au precizat reprezentanții BCCO Galați.

În baza probatoriului administrat și după audierea la DIICOT Galați, cei trei traficanți au fost duși în fața Tribunalului, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis ca Abid Haissam, Abid Hamid și Radu Paul Daniel să stea după gratii în următoarele 30 de zile pentru trafic de droguri și efectuare de operaţiuni neautorizate cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Frații Abid, "reeducați" la bibliotecă

Cazul de mai sus ar putea trece doar ca un alt caz banal de trafic de droguri, dacă cei implicați nu ar avea un istoric vechi și constant în astfel de preocupări. Încă de acum zece ani, Hamid și Haissam erau cunoscuți în anumite cercuri din oraș ca dealeri de substanțe psihoactive, pe atunci preocupările lor învârtindu-se în jurul procurării de substanțe cumpărate din China, care erau interzise în Uniunea Europeană. Comandate pe internet, drogurile, niște compuși sintetici cu efecte dubioase, le erau mai apoi vândute clienților din Galați.

Citește și Mafioții nu se (re)educă la bibliotecă

Treaba a mers bine pentru cei doi frați, fii ai unui cetățean arab și ai unei românce, până când au fost prinși oficial, judecați și condamnați. Pedeapsă mai mult simbolică, pentru că nu au făcut nicio zi de pușcărie la acea vreme, când aveau în jur de 20 de ani, fiind condamnați la zece luni de închisoare cu suspendare şi obligați să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității, la Biblioteca Județeană "V.A. Urechia".

Judecați de doi ani pentru o faptă

Clemența instanței nu a fost de bun augur, pentru că în anii care au urmat s-au apucat mai abitir de trafic, în diverse participații alături de cetățeni români. Astfel, în 2021, au fost din nou trimiși în judecată, tot pentru fapte similare, procesul nefiind finalizat nici acum. Mai mult, după o scurtă perioadă de arest, au fost lăsați în libertate, până la finalizarea procesului.

"La data prinderii în flagrant, aceștia se aflau sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar, fiind trimiși în judecată în anul 2021 de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați pentru fapte similare, procesul aflându-se în faza cercetării judecătoreşti", au menționat reprezentanții DIICOT, în urma flagrantului de zilele trecute.

Hamid și Haissam Abid au contestat deja arestarea preventivă, cerând Curții de Apel să rejudece decizia Tribunalului și să îi lase în libertate.

Media

Citit 6497 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2023 08:26

15 comentarii

  • postat de dinu
    Miercuri, 06 Decembrie 2023 13:58
    78.96.85.***
    Prosti sunt cei care ar trebui sa i prindă DAR CARE SUNT IN CARDASIE CU EI, MAGISTRATII CARE DAU SENTINTE BLANDE PENTRU CA PROGENITURILE LOR SUNT LA FEL CU ACESTI NENOROCITI, PROSTI SUNTEM NOI CA NU LUAM MASURI IMPOTRIVA ACESTOR NENOROCITI. PANA LA URMA CINE VREA ORDINE FACE ORDINE.
    0
    0
  • postat de Udrea
    Joi, 30 Noiembrie 2023 20:28
    84.117.46.***
    Prosti sunt aia care cumpara! Isi distrug si sanatatea si viata si faman si fara bani ! Daca sunt fraieri indivizii astia care vand prospera! Daca nu e cerere nu e nici oferta!
    0
    1
  • postat de Calugareanu
    Joi, 30 Noiembrie 2023 17:49
    86.126.141.***
    Sa le uram magistratilor, advocatilor diavolului, parchetarilor (caresi fac treaba deficitar oferind caderea la intelegere cu avocatii/dealerii) ca odraslele lor (copii/nepoti care oricum au bani "revarsare" de la parintii speciali), sa aiba parte de serviciile dealerilor pe care-i "cocolosesc".
    0
    3
  • postat de Marin
    Joi, 30 Noiembrie 2023 17:46
    86.120.239.***
    Justiția în România nu-și face treaba, in schimb primesc pensii speciale.
    0
    1
  • postat de pop vasile
    Joi, 30 Noiembrie 2023 13:56
    5.13.196.***
    PE MAGISTRATI CINE II JUDECA???? VREAU SA VAD UN MAGISTRAT FACIND PUSCARIE CU ADEVARAT.CINE TRAGE LA RASPUNDERE PE MAGISTRATII CARE AMINA PROCESELE LA INFINIT, PINA LA PRESCRIPTIE???? NU ERA BUNA LEGEA LUI DRAGNEA? STIA EL CE STIA.
    De ce cenzurati comentariile domnilor ziaristi????
    2
    15
  • postat de Gigel
    Joi, 30 Noiembrie 2023 10:11
    5.13.168.***
    In toata Europa se pun mai sus drepturile infractorilor decat ale victimelor sau ale celor ce muncesc cinstit. In SUA se profita si mai mult de sistem, puteti vedea pe la National Geographic ca sunt documentare.
    1
    16
  • postat de Un fost….
    Joi, 30 Noiembrie 2023 10:03
    212.93.144.***
    Totul miroase de pute a coruptie, aceste bestii ce nenorocesc mii de tineri, pe multi trimitandui la moarte, se vede clar ca sunt ,,ajutati,, de justitiari, cu taraganare, sau cu pedepse de te umfla rasul…si cu o adtfel de justitie, vrem in shenghen, vrem fara vize in S.U.A….
    1
    22
  • postat de bețâvanul
    Joi, 30 Noiembrie 2023 09:24
    128.127.117.***
    Nu sunt ei de vină.Dacă se cere ?Ei fac rost.Ei vând.Nu se droghează.Ce la Market te intreabă cineva ce faci cu sticla de whiski?n-aș preaș crede.
    14
    5
  • postat de Țara nimănui
    Joi, 30 Noiembrie 2023 09:03
    78.211.162.***
    Voi știți ce salarii și ce condiții au aia de la diicot, de la antidrog, bcco și judecătorii? Sunt privilegiați pentru că pentru economia României au salarii și condiții de lux. Comparând cu media europeana sunt peste medie. În schimb ei ne oferă servicii de nivel de Africa Centrală și de Vest.
    0
    27
  • postat de Ion
    Joi, 30 Noiembrie 2023 06:54
    5.13.134.***
    Singuri nu puteau sa faca trafic. Cum le introduceau in tara? Fara complicitatea politiei, a vamii, a sri, a sie, a procurorilor si judecatorilor, nu ar exista trafic de droguri, arme, carne vie, etc...
    1
    52
  • postat de Yuri
    Joi, 30 Noiembrie 2023 06:08
    5.13.128.***
    Pai cum sa nu conteste decizia cand ei au ras in hohote de judecatori care i-au trimis la ,,citit,, Traficanti, cunosc slabiciunile sistemului si persevereaza c-am totii, Dar pensia speciala e buna pentru un trai linistit la batranete.Avocatul din vinovati ce sant, ii scoate nevinovati .
    1
    41
  • postat de Daca au gasit terenul perfect ....
    Joi, 30 Noiembrie 2023 04:34
    108.245.201.***
    Daca erau in Arabia , ehe ...nu mai erau de loc . Dar la noi ...
    1
    39
  • postat de Bond
    Joi, 30 Noiembrie 2023 04:19
    92.82.217.***
    Oare ANAF-UL de ce nu se intereseaza de cei care au masini de sute de mii de euro? De unde vin banii? Din curve si droguri. Nu vedeti ce masini circula prin oras? Bă daca platesc taxe,nu am nimic dar nu-mi blochezi contul pentru 6 lei. Orasul curvelor si pestoilor.
    0
    56
  • postat de Statul Român sat fără câini și raiul infractorilor
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 22:19
    51.179.117.***
    Dar anaful ne rupe cu taxele, ne execută silit și pentru 5 lei ca să plătim salarii de lux de mii de euro polițiștilor și ăstora din justiție sa ne apere de elemente ca astea. Cu oamenii cinstiți, statul e o ciumă, cu infractorii este mumă.
    2
    90
  • postat de marr
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 21:34
    86.124.203.***
    Justitia ...ca Parodie . (o parodie)La Biblioteca .
    0
    85

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.