Meciul Oțelul - Rapid, speranța primului succes în campionat pentru gălăţeni

Meciul Oțelul - Rapid, speranța primului succes în campionat pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După opt etape scurse fără să fi câștigat vreun meci, dar cu șapte remize la activ, gruparea gălățeană încearcă să dea lovitura în partida de duminică

Pauza competițională s-ar putea dovedi a fi declicul de care era nevoie pentru ca Oțelul să reușească prima victorie în campionat. Misiunea se anunță extrem de dificilă, pentru că la Galați va veni Rapid, în etapa a opta, duminică seară, de la ora 19.15.

Citește și Galeria Rapidului vine la Galați. Măsuri de securitate sporite și interdicții pentru suporteri

Amintirile de la meciurile de acasă contra Rapidului nu sunt dintre cele mai bune, având în vedere că în 2006 a fost un drastic 0-7, iar în 2016 se disputa ultimul meci dinainte de falimentul FC Oțelul. Iar rapidiștii au în acest sezon statutul de echipă favorită în lupta pentru podium, mai ales după ultimele trei succese de campionat: 3-1 cu Farul, 5-3 la FCU 1948 Craiova și 4-0 cu Dinamo.

Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, nu se teme de forţa adversarului, declarând, încă de la finele jocului cu Petrolul, că își dorește victoria. "Ce dacă vine Rapidul? Noi trebuie să ne facem jocul nostru și să reușim să câștigăm, indiferent de ce adversar întâlnim. Am încredere în echipă, pentru că venim după câteva prestații bune, din care ar fi trebuit să câștigăm", a spus Munteanu.

În formula de start a gălățenilor pentru meciul cu Rapid este de așteptat să apară Jonathan Cisse, fundașul central transferat în urmă cu o lună, dar care a prins doar o săptămână sub comanda lui Dorinel Munteanu la antrenamente. Acesta ar urma să-i ia locul lui Yabre, care n-a avut evoluții prea convingătoare în ultima vreme.

Biletele pentru acest meci au fost puse în vânzare încă de joi, în mediul online, cu un nou distribuitor. Tichete se găsesc și la casele de bilete din jurul stadionului, în ziua meciului, ori la magazinul oficial al clubului.

Braniștea și Liești, abordări la victorie

După ce primele runde n-au fost în totalitate favorabile echipelor gălățene, în etapa de sâmbătă (ora 17:00), ambele și-au propus să joace numai pe cartea victoriei.

Unirea Braniștea primește vizita liderului seriei, Metalul Buzău, echipă cu maximum de puncte. Chiar dacă se află la trei lungimi distanță, ori tocmai de aceea, elevii lui Niculcea nu concep decât succesul.

"Va trebui să trecem cu brio de acest meci, să recuperăm deficitul de puncte, pentru a ne menține în plutonul fruntaș. Ambiția băieților, avantajul terenului propriu, sunt principalele noastre argumente", ne-a spus Vali Vrânceanu, managerul clubului.

Arbitrează o brigadă prahoveană, cu Mihai Amorăriței (Câmpina) la centru.

Aceeași atmosferă pozitivă și în tabăra lieștenilor, în ciuda faptului că au în continuare mai multe indisponibilități. Sporting Liești o întâlnește pe CSM Rm. Sărat, echipă fără niciun punct până acum. Acest lucru nu înseamnă că succesul este asigurat, oaspeții sunt serios răniți și vor căuta reabilitarea printr-un rezultat favorabil.

Andrei Baciu din Botoșani a fost desemnat să conducă partida.

Campionatul județean

În Liga a IV-a, etapa a treia, duminică, de la ora 12:00: Progresul Munteni - Șoimii Foltești, Lascăr Schela - Viitorul Umbrărești, Muncitorul Ghidigeni - Avântul Drăgănești, Siretul Cosmești - Gloria Ivești, Agrostar Tulucești - Victoria Independența, Covurluiul Tg. Bujor - Voința Cudalbi, iar Alegria Matca stă.

Tot etapa a treia este programată și în Liga a V-a, duminică, de la ora 11:00: Viitorul Frumușița - Victoria Slobozia Conachi, Siretul Piscu - Inter Tudor Vladimirescu, Foresta Șendreni - ACS Vânători, Luceafărul Berești - Mălina Smârdan, Voința Cișmele - Răzeșii Valea Mărului, Avântul Jorăști - Viitorul Costache Negri, Flacăra Pechea - Zorile Grivița, în timp ce meciul Sporting Galați - Prutul Vlădești a fost amânat.

Citit 5946 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 08:01

5 comentarii

  • postat de comunismul
    Marți, 19 Septembrie 2023 17:42
    5.13.211.***
    eu nu stiu de unde a avut otelul galati bani de adidas! parca era o echipa saraca nu! fara bani! fara stadion! fara nimic!
    0
    0
  • postat de Andreea
    Duminică, 17 Septembrie 2023 14:44
    86.124.201.***
    Acelasi ametit posteaza comentarii anti-Cisotti la orele 06:34/09:02.
    Trebuie sa ai mari frustrari daca te trezesti dis-de-dimineata cu Cisotti in gand, apoi revii dupa trei ore sa repostezi.

    Hai Otelul! Hai Cisotti!
    Lupta Galati! ❤️
    0
    0
  • postat de Hai Oțelul
    Duminică, 17 Septembrie 2023 09:02
    51.179.39.***
    Cisotti într-adevăr este o piatră de moară la gâtul echipei. Fără el am fi avut mai multe puncte. Nu știu ce tot insistă dorinel. Și yabre e praf. Rus este mult mai bun. Și îmi pare rău că a plecat Vadim Crcimar.
    0
    0
  • postat de MIMI
    Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 06:54
    86.124.202.***
    Miramaș că Cisse va fi mai bun decît Yabre!!! Oricum avem meci greu , și vor veni și altele,asta e, una caldă una rece,sperăm să ieșim cu fruntea sus! HAI DORINELE HAI OȚELUL!!!
    0
    0
  • postat de Cisotti e varză
    Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 06:34
    51.179.39.***
    Într-adevăr se simte un progres in jocul echipei.Meciul cu Petrolul chiar meritam sa îl câștigăm. Rapid mereu a fost un foc de paie. Sper ca dorinel sa renunțe la obiceiul lui prost (după părerea mea) să îl pună pe cisotti sa bată penalty pentru că din cauza asta nu avem voctorii.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.