Doctorițe trimise în pușcărie pentru mită și trafic cu informații. Condamnări cu executare

Doctorițe trimise în pușcărie pentru mită și trafic cu informații. Condamnări cu executare
Dorina Cerasella Șincar a primit pedeapsa cea mai grea
Evaluaţi acest articol
(62 voturi)

Curtea de Apel Galați a pus punct final în dosarul de luare de mită și cumpărare de influență care le-a avut ca protagoniste pe mai multe doctorițe, cadre didactice la Facultatea de Medicină. Condamnate cu suspendare de Tribunal, inculpatele au fost trimise în spatele gratiilor după ce instanța de apel a apreciat că faptele de care au fost acuzate prezintă o gravitate care merită să fie sancționată cu privarea de libertate.

Citește și Verdict pentru stomatologii care au dat șpagă la rezidențiat.

Dorina Cerasella Șincar, Gina Păunița Grecu și Antoanela Zalimov nu au avut parte de rezultatele scontate prin apelul cu care au atacat sentința dată de Tribunalul Galați în dosarul în care au fost judecate pentru luare de mită, cumpărare de influență și divulgarea de informații nedestinate publicității. Sperând probabil într-o reducere a pedepselor cu suspendare sau poate chiar într-o achitare, cele trei au avut parte de o "surpriză" neașteptată. Instanța de apel a desființat parțial decizia Tribunalului, dar în sensul aplicării unei condamnări mai aspre. Astfel, doctorițele, care cu ocazia unui examen de rezidențiat ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați diverse foloase sub formă de bani și produse alimentare în schimbul divulgării subiectelor, au fost trimise după gratii. După reanalizarea probelor, care au inclus și interceptări, judecătorii au apreciat că modul în care au decurs lucrurile a fost atât de grav încât suspendarea executării pedepselor ar fi fost o măsură prea blândă, care nu și-ar fi atins scopul.

Închisoare, amenzi și interdicții

Dorina Cerasella Șincar are de executat, în baza deciziei Curții, trei ani de închisoare și va trebui să plătească și o amendă penală în valoare de 22.000 de lei. În plus, nu mai are voie să ocupe o funcţie în învăţământul universitar public sau privat, pe o perioadă de un an după executarea pedepsei închisorii. Aceeași soartă o are și colega ei, Gina Păunița Grecu, condamnată în final la 1 an şi 11 luni de închisoare şi 8.000 lei amendă penală. În plus, aceasta nu va mai avea voie ca, timp de un an după ce își va ispăși pedeapsa, să fie membru sau secretar al unei comisii de examen în cadrul unei universităţi de stat sau private. A treia inculpată pentru care sentința de apel a venit cu vești proaste este Antoanela Zalimov, condamnată la 1 an și 6 luni închisoare pentru cumpărare de influență. În plus, în privința ei, Curtea a menținut decizia Tribunalului de desfiinţare a certificatului de specialist în parodontologie. Singurul membru al "lotului" trimis în judecată de DNA care a scăpat de executare, rămânând să-și facă pedeapsa aplicată de Tribunal în libertate, este Caius Călin Miuță, un candidat găsit vinovat pentru dare de mită și condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare.

Citit 11144 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 21:01

9 comentarii

  • postat de Cristi
    Marți, 21 Noiembrie 2023 19:17
    5.13.217.***
    Urmarile unor medici produsi pe spagi sunt deosebit de grave, iar pedeapsa este 1 an din care vor ispasi 3 luni pentru buna purtare, ce poti sa mai spui? Felicitari justitiei, speram ca magistratii decidenti sa ajunga pe mana medicilor fabricati!
    1
    16
  • postat de lucian
    Marți, 21 Noiembrie 2023 17:50
    92.223.167.***
    Sunteti rai! Sanatatea costa! Nu cunosc personajele, dar stiu ca atunci cand am fost foarte bolnav eram capabil sa imi vand tot si sa platesc pe oricine ca sa ma vindece! Daca au facut treaba buna, le iert pe jumatate. Ca tot luare de mita se chiama. Daca nu... merita toata pedeapsa.
    11
    1
  • postat de Cer
    Marți, 21 Noiembrie 2023 13:49
    78.96.85.***
    Nesimțiți.Au jurat ca apară viata S AU VANDUT PE 2 ARGINTI. TOTI ,DAR TOTI , AU CLINICI SI NU SE MAI SATURA DE BANET. CU CE SE ALEG??????? SANATATEA CETATEANUI NU VALOREAZA NIMIC , BANI, BANI BANI
    0
    43
  • postat de pro
    Marți, 21 Noiembrie 2023 10:19
    82.208.137.***
    Am fata la aceasta facultate si mi se plange in fiecare an de faptul ca la examen studentii cu bani ori "relatii" au rezolvarile la subiecte si iau note mari, iar "fraierii"invata iau note mai mici. Am sfatuit-o sa se transfere in alt centru universitar.
    5
    62
  • postat de vasli
    Marți, 21 Noiembrie 2023 09:58
    89.136.3.***
    da cu individul de agent de paza de la sectia de la psihiatrie
    care ma strans de gat cu putere si era sa ma omoare prin sufocare in timp ce eram legat de pat
    si dupa aia sa mutat de la locul de munca ca sa ascunda infractorul
    si politia a musamalizat cazul
    19
    22
  • postat de Adrian
    Marți, 21 Noiembrie 2023 09:19
    188.25.233.***
    Da........ce pedepse "grele" le-au dat.
    0
    36
  • postat de Cetatean
    Marți, 21 Noiembrie 2023 09:11
    86.124.201.***
    La pușcărie, muncă la canal, jegurile care își bat joc de oameni, nu se gândesc să salveze numai la japca, au o placere deosebită în a Chinui Oamenii si nu ai salva,să nu se gândesc Criminalii ca o sa ajungă pe jos să se taraie să vadă și ei cum este.
    1
    36
  • Marți, 21 Noiembrie 2023 09:02
    5.2.209.***
    Lasa ca scapa repede de acolo, fac zile de munca in folosul detinutilor. Partea proasta e ca trebuie sa se descurce fara spaga in plic asa cum erau invatate. Vai ce chin si jale pe fete, nu tu excursii , nu tu restaurante, masini, vile, doar gratii! Cand doseati plicurile era bine, nu?
    2
    50
  • postat de Enăchiță VăcărESCU
    Luni, 20 Noiembrie 2023 22:59
    109.166.134.***
    Da cu aia din județean din " grija" cărora a murit un om cu pneumonie? In frunte cu baba aia care țipă pe la UPU? Da,da chiar aia care inca lucrează și " salvează vieți". Da, aia din linia 1, eroiiiii. Aia pe când la zu house?
    5
    130

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.