Modernizări cu repetiție la un bloc din Galați abia reabilitat (FOTO)

Modernizări cu repetiție la un bloc din Galați abia reabilitat (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Pe 18 martie 2024, Primăria Galați informa, printr-un comunicat de presă, finalizarea procesului de modernizare, cu fonduri europene, pentru două blocuri: PR 6, scara 1, din bd. Dunărea nr. 86, și CL3, scara 2, din str. Armata Poporului nr. 6. La scurt timp după aceea, unul dintre locatarii blocului modernizat din Micro 21 ne-a adus la cunoștință mai multe aspecte negative cu privire la lucrările efectuate.

"Proiectul a fost făcut de un arhitect din Iași, iar lucrările, de o firmă din Galați. Ne-au băgat pe gât o rampă pentru persoane cu dizabilități, una foarte mare și cu foarte mult beton, care a acoperit mai mult de jumătate din grădina cu flori din spatele blocului. Rampa nici nu este conform standardelor, are o pantă foarte accentuată care o face foarte greu de folosit, aproape imposibil. De ce trebuie să plătim atâta beton?", ne-a întrebat locatarul.

Detalii importante, care lasă mult de dorit

Conform acestuia, "lucrările au fost începute mult mai târziu decât era anunțat și a fost o întreagă bulibășeală. Nu s-au pus geamuri de sus până jos la ușile de la intrare, la subsol nu s-a terminat izolația, unele lucrări au fost lăsate pe jumătate. Trotuarele și scările de la intrare au fost făcute incomplet. La intrare, scara se vede că a fost șlefuită cu flexul. Ușile de la intrarea în bloc nu sunt îmbinate corect, astfel că holul s-a inundat la prima ploaie. Luminatorul din tablă de la acoperiș nici măcar nu a fost prins în proiect. Ce fel de eficientizare energetică este asta?", ne-a spus locatarul blocului.

Iar lista nemulțumirilor continuă: "Nu s-au văruit sau vopsit pereții la care s-a intervenit, iar curățenia lăsată după lucrări lasă mult de dorit. Mozaicul este plin cu pete de vopsea, au fost lăsate materiale peste tot, este vraiște totul".

Ca o concluzie, interlocutorul nostru ne-a spus că "proiectul a fost un dezastru, în primul rând nu a fost realizat cu oameni calificați. Dovada: deja au început să se crape. Când a venit o doamnă de la Primărie și i-am arătat placa de polistiren lipită cu adeziv doar la mijloc, de puteai băga mâna pe sub ea, s-a supărat și a plecat. Iar unul dintre colaboratorii care au efectuat lucrările îmi spunea: «Lăsați-mă, că nu iau bani pe blocul ăsta»".

Răspunsul Primăriei

Am solicitat Biroului de presă al Primăriei Galați un punct de vedere referitor la aspectele semnalate de locatarul blocului PR 6. Vi-l prezentăm integral în continuare:

"Ca urmare a solicitării dumneavoastră, în urma verificărilor în teren și a discuțiilor purtate cu reprezentanții firmei de construcții care a executat lucrarea, vă comunicăm următoarele:

- trotuarele din fața scărilor de la intrarea principală nu au făcut obiectul proiectului, dar pentru că s-au reparat treptele de la intrarea principală, a fost corectat și trotuarul din față, conform normativelor în vigoare;

- izolația de la subsol a fost remediată, lucrarea fiind în garanție timp de 60 de luni de la data recepției. Menționăm că aici s-a făcut un finisaj brut, fiind vorba despre un spațiu tehnic nelocuit;

- referitor la mozaicul din casa scării, la recepția la terminarea lucrărilor, nu au existat obiecțiuni, în condițiile în care din comisia de recepție a făcut parte și reprezentantul Asociației de Proprietari;

- rampa de acces pentru persoanele cu dizabilități a fost realizată după un proiect tehnic care a fost autorizat de UAT Galați și verificat de către verificatori atestați MLPAT. Mai mult decât atât, din comisia de recepție a făcut parte un reprezentant al ISC Galați, care a verificat proiectul și implementarea lui în teren;

- ușile de la intrarea în bloc nu prezintă disfuncționalități, dar având în vedere că lucrarea este în garanție, se pot face reglaje ori de câte ori este nevoie.

Menționăm că aceste aspecte nu au fost niciodată semnalate Primăriei municipiului Galați de către Asociația de Proprietari sau de vreun locatar".

La final, menționăm efectul aproape imediat pe care l-a avut solicitarea de informații din partea ziarului

După numai două zile, chiar înainte ca Biroul de presă al Primăriei să ne trimită răspunsul scris, reprezentanți ai municipalității și ai constructorului au venit la blocul PR 6 pentru a verifica aspectele semnalate. Ar fi bine, totuși, ca toate problemele care țin de o lucrare de modernizare să fie făcute dintr-un singur foc, nu din mai multe încercări.

Citit 6596 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2024 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.