Prevenirea criminalității începe cu educarea părinților

Prevenirea criminalității începe cu educarea părinților
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În vremuri în care delincvența juvenilă cunoaște o tot mai mare amploare, iar vârstele la care copiii încalcă legea sub orice formă sau devin victime sunt tot mai mici, poliția a înțeles că educarea trebuie să înceapă cu părinții și profesorii, ca vectori principali în educarea și formarea caracterelor celor mici.

Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat la Galați, în acest an, cu o întâlnire între poliție și părinți, adulții fiind printre primii conștientizați în privința importanței creșterii copiilor cu spirit civic și în afara preocupărilor violente sau imorale. S-a întâmplat în prima zi a activității cu o tradiție de 18 ani și care va dura până pe 24 mai, scopul declarat fiind creșterea gradului de siguranță individuală și comunitară. Și pentru că educarea începe din copilărie, prima zi a fost dedicată celor mici, ca potențiali delincvenți sau victime și s-a concentrat pe discuții în școli, cu elevii, dar și cu părinții și cadrele didactice. Punctele de interes - educația rutieră, prevenirea traficului de persoane și consumul de droguri. 

”Am discutat cu cei mici despre importanța respectării regulilor de circulație și despre modalitatea potrivită de a interacționa cu persoanele necunoscute, dar și despre pericolele pe care le pot întâlni în mediul virtual. Aparținătorilor lor le-am amintit faptul că al lor comportament constituie cea mai bună lecție de educație rutieră pentru copii. Cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a am vorbit despre anturaj și nevoile adolescenților, despre comunicarea cu părinții, despre plecările voluntare și riscurile asociate acestora, despre prevenirea agresiunilor de natură sexuală, despre consecințele consumului de substanțe interzise, dar și despre diversele forme de manifestare a traficului de persoane”, au precizat reprezentanții IPJ Galați. 

Activitățile de informare și prevenire vor continua, ziua de marți fiind dedicată siguranței în mediul on-line. Miercuri, 22 mai, polițiștii vor veni în mijlocul publicului în încercarea de combate violența domestică, iar joi, 23 mai, se va acționa pentru creșterea vigilenței împotriva hoților de orice fel. Ultima zi, vineri, 24 mai, va fi dedicată prevenirii disparițiilor minorilor, în special a plecărilor voluntare.

Citit 1419 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 17:57

4 comentarii

  • postat de Geos
    Miercuri, 22 Mai 2024 12:44
    93.122.251.***
    Cu ppt-uri nu o sa se schimbe tara asta.
    Prevenția începe cu polițiști integri, ce aplica legea și nu ordine venite pe linie de partid.
    0
    9
  • postat de florin
    Miercuri, 22 Mai 2024 09:34
    86.124.203.***
    Ieri 2 vestiți parlamentari cu singe albaștru acum 4 ani cu o greata în ei acum 4 ani de kg de lămîie nu o elimina sau muscat de nas și dat genunchi in c...e!Oamenii ăștia ar trebui sa facă legea și să aibă grijă să fie respectată!Mă lași!
    0
    9
  • postat de MMI
    Miercuri, 22 Mai 2024 08:10
    5.2.209.***
    Care parinti?Aia ce se bateau pe holul Parlamentului?Alesii nostri, cei mai umani si devotati binelui semenilor? Reprezentantii nostri, ce au mandatul de a promulga initiative ce tin de relatii pasnice interumane?Aia?Pai aia duceau o lupta pe viata si pe moarte si se sfasiau pentru un ciolan pnl.
    1
    21
  • postat de Traian
    Marți, 21 Mai 2024 21:37
    86.120.239.***
    Atunci când Poliția funcționează doar pe bază de sesizare, polițiștii păzind secțiile, iar pe stradă nu vezi picior de polițist ca să patruleze, prevenția criminalității nu mai există. Nu poți să faci prevenție din birou, online sau de pe telefonul mobil.
    2
    43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.