La Plaja „Dunărea” nu se mai putea intra de la 11,30. 3.000 de gălăţeni au ocupat toate locurile!

La Plaja „Dunărea” nu se mai putea intra de la 11,30. 3.000 de gălăţeni au ocupat toate locurile!
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Cine se trezește duminica dimineață departe ajunge! Mai exact, până la Plaja ”Dunărea” din Galați, unde duminică, 7 iulie, la ora 10,00, deja se anunța de la intrare că nu mai sunt nici șezlonguri libere și nici saltele. Pe la 11,30, deja doritorii de bălăceală nu mai erau lăsaţi să intre pe strada de acces spre plajă, fiind întorşi din drum de la sensul giratoriu. 

După ce te decizi, duminică dimineaţă, că e timpul să ajungi puţin la plajă, mai ales că se anunţă temperaturi caniculare, trebuie să iei în calcul fapul că, la ora 10,00, deja e cam târziu să faci acest lucru la Plaja ”Dunărea”. Duminică, spaţiul şi piscinele de aici păreau deja neîncăpătoare, la ora 10,00, pentru numărul mare de gălăţeni dornici să se răcorească în piscinele amenajate de autorităţile locale. Pentru a afla exact cum se distrează iubitorii apei în weekend, mai ales că primisem sesizări de la gălăţeni referitor la unele condiţii considerate abuzive de plătitorii de bilete, ne-am deplasat la Plaja ”Dunărea”.

Deşi am ajuns în dreptul porţii de acces în jurul orei 9,50, gardianul de la poartă nu ne-a permis accesul cu maşina, deşi ne-am legitimat şi eram în maşina de serviciu, inscripţionată. După încă 10 minute de negocieri, am renunţat şi am ales să lăsăm maşina mult mai departe de poarta de intrare. Oricum, parcările deja pline anunţau aglomeraţia dinăuntru. 

La ora 10,15 la ghişeele de bilete se anunţa deja faptul că în interior nu mai sunt şezlonguri libere şi nici saltele. Părinţii care erau la rând cu copiii s-au văzut nevoiţi să rămână la bilete, pentru că cei mici nu au vrut nici în ruptul capului să se întoarcă acasă. Evident că, într-o zi caniculară precum cea de duminică, nu puteai sta la plajă fără să bei ceva. Aşadar, pentru o bere la doză oamenii plăteau între 10 și 12 lei, 7 lei pe apa plată, 12 lei limonada şi 6,50 lei un mic, produse, ce-i drept, achiziţionate direct din incinta plajei. 

La 11,30, Poliţia Rutieră era deja în stradă, la sensul giratoriu din dreptul Ivas, interzicând accesul maşinilor de orice fel spre Plaja ”Dunărea”. "Am luat această măsură pentru a fluidiza traficul şi pentru a permite accesul ambulanţei sau al pompierilor în zonă, în caz de nevoie", le explica omul legii şoferilor nemulțumiţi. Deşi capacitatea plajei este de 3.000 de persoane, care poate părea suficient, din sursele noastre, deja la ora 12,00, aceasta era depăşită.

Citit 24171 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2024 20:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro