O elevă din Galaţi, calificată la Olimpiada Internaţională de Științe Socio-Umane

O elevă din Galaţi, calificată la Olimpiada Internaţională de Științe Socio-Umane
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane a adus pentru Galați rezultate foarte valoroase, care au reconfirmat potențialul tinerilor noştri în acest domeniu de studiu.

În perioada 24-27 aprilie 2025, Cluj-Napoca a găzduit această competiție, care promovează gândirea critică, reflecția asupra valorilor umane și implicarea activă în societate.

Lotul județului Galați s-a remarcat printr-o participare de excepție, revenind acasă cu rezultate valoroase și reconfirmând potențialul tinerilor noștri în domeniul științelor socio-umane. Eleva Andreea Stroiu, de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați, a obținut Premiul I la disciplina filosofie, loc care i-a adus calificarea în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Filosofie de la Bari, Italia.

Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât aceasta este elevă în clasa a X-a, iar filosofia este o disciplină care se studiază în mod obișnuit în clasa a XII-a. Acest rezultat demonstrează nu doar excelența intelectuală, ci și maturitatea reflecției sale filozofice.

Importantă este contribuția profesorului îndrumător Cristian Aciobăniței, care obține pentru al doilea an consecutiv Premiul I la disciplina filosofie, semn al consecvenței, profesionalismului și dăruirii sale în formarea tinerilor pasionați de reflecție și gândire critică.

La disciplina Educație Socială, echipa Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci, formată din Corina Elena Cotârleț și Ioana Alexandra Chiriță, sub coordonarea profesoarei Doina Nicolau, a obținut mențiune, dovadă a capacității de analiză socială și a înțelegerii profunde a realităților comunitare.

Se remarcă  şi contribuția celorlalți membri ai lotului gălăţean, care, prin seriozitate și implicare, au obținut rezultate valoroase. Așadar îi felicităm și noi pe David Silivestru, care a participat la Logică, argumentare și comunicare, elev la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu”, prof. îndrumător Liliana Cristache, pe Cristina Huzum, concurentă la Psihologie, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, prof. îndrumător Cornelia Bocăneală, pe Andreea Mirela Culiță, concurentă la Sociologie, elevă la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, îndrumată de prof. Bogdan Silion, şi pe Teodora Daniela Rotaru, care a concurat la Filosofie şi este elevă la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”/ CEX, coordonată de prof. Cristian Aciobăniței.

Citit 6355 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2025 20:56

2 comentarii

  • postat de Sper ca domnul profesor senior sa învețe și el ceva!
    Marți, 29 Aprilie 2025 07:53
    37.201.4.***
    Interesant, cu tatăl acestui minunat profesor puteam doar să memoram textele din manuale. Cine uita o virgulă primea nota 7, la două greșeli aveai sub 4. Felicitări!
    7
    2
  • postat de Magu
    Marți, 29 Aprilie 2025 06:50
    86.127.144.***
    Felicitări!
    4
    8

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro