Muncitorii gălăţeni SECHESTRAŢI în Libia au ajuns acasă

Muncitorii gălăţeni SECHESTRAŢI în Libia au ajuns acasă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cei şase gălăţeni şi un tulcean care au reclamat zilele trecute faptul că sunt ţinuţi captivi pe un şantier din Libia au ajuns acasă, informează Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat. Potrivit sursei oficiale, cei şapte români au fost evacuaţi din oraşul Misurata, unde munceau la un angajator libian şi repatriaţi miercuri, 8 iulie, în condiţii de siguranţă. Operaţiunea oficialilor români nu a fost una simplă, în condiţiile în care muncitorii plecaseră de bunăvoie în Libia, ignorând avertismentele emise cu privire la riscurile existente din cauza conflictelor armate din această ţară.

„Cetăţenii români s-au regăsit într-o situaţie dificilă, ca urmare a unui conflict de muncă cu angajatorul de pe plan local, dar datorită asistenţei consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, situaţia a fost aplanată. Acţiunile de evacuare şi repatriere extrem de complexe şi cu un grad de risc foarte ridicat au fost coordonate de Celula de Criză activată la nivelul Centralei MAE”, se mai arată în comunicatul MAE.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie muncitorii reclamau, prin intermediul rudelor din ţară, că rămăseseră fără paşapoarte imediat după ce ajunseseră în Libia, că nu li se încheiaseră contracte de muncă şi că fuseseră ameninţaţi cu arma, dar şi cu vânzarea către alt patron de către angajatorul iniţial. Cei şapte au plecat în Libia, susţin ei, pentru a munci în construcţii, aşa cum se înţeleseră cu un cetăţean arab din Craiova pe care l-au cunoscut în luna aprilie. Românilor le fuseseră promise cazare, masă şi câte 500 de dolari în primele trei luni, după care ar fi trebuit să primească un salariu de 1.500 de dolari. Mai multe despre acest caz, "Viaţa liberă" a relatat aici -->> http://www.viata-libera.ro/eveniment/68125-sapte-romani-sunt-tinuti-in-libia-impotriva-vointei-lor-sotiile-lor-cer-ajutor-disperat-autoritatilor

Citit 3170 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.