Galațiul FĂRĂ MAXI-TAXI. Managerul TRANSURB: „Facem eforturi să asigurăm un transport civilizat”. AFLĂ pe ce trasee circulăm din 9 mai

Galațiul FĂRĂ MAXI-TAXI. Managerul TRANSURB: „Facem eforturi să asigurăm un transport civilizat”. AFLĂ pe ce trasee circulăm din 9 mai
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Prin hotărârea Consiliului Local, SC Transurb SA devine operator unic pentru reţeaua de trasee a municipiului Galaţi formată din transport cu autobuze, troleibuze şi tramvaie. Aleşii Galaţiului au votat şi traseele de transport public local şi numărul mijloacelor de transport care le vor acoperi începând din 9 mai, dată la care licenţele maxi-taxi vor expira.

Ce spune managerul Transurb


Conform deciziei aleşilor locali, 29 de trasee de autobuz (acoperite de 96 de autobuze, dintre care 91 mari, cu 106 locuri/vehicul, şi cinci medii, cu 69 locuri/vehicul), două trasee de troleibuz (acoperite de zece trolee) şi zece trasee de tramvai (cu 35 de tramvaie) ar trebui să le asigure gălăţenilor posibilitatea de a ajunge repede şi civilizat la destinaţie.

Cele mai multe autobuze, zece, vor circula pe Traseul nr. 18 Micro 13b – Grădina Publică, iar câte opt vor acoperi Traseul nr. 105 Micro 19 – Grădina Publică şi Traseul nr. 11 Micro 13b – Piaţa Centrală. Remarcăm, de asemenea, că două dintre traseele de maxi-taxi, 63 Micro 19 – Bariera Traian şi 68 Carrefour – Damen vor fi acum acoperite de autobuzele Transurb.

Optimistă, directoarea SC Transurb crede că societatea va face provocării de a rămâne singură pe trasee: „În acest moment avem 106 autobuze şi troleibuze. Din calculele şi analizele noastre reiese că reuşim să acoperim toate traseele care ne-au fost delegate. Probleme ar putea apărea dacă vom fi nevoiţi să înlocuim tramvaiele cu autobuze, pentru că liniile de tramvai vor fi închise din cauza lucrărilor la străzi. Facem eforturi să asigurăm un transport civilizat”, ne-a declarat Genica Totolici.

Ce şanse mai au microbuzele


Hotărârea votată de consilierii locali prevede „posibilitatea subcontractării de către operatorul SC Transurb SA a unei fracţiuni a serviciului de transport public local, cu respectarea normelor şi legislaţiei europene şi interne în domeniul achiziţiilor publice, numai cu acordul Consiliului Local, ca autoritate locală”.

Managerul societăţii Transurb, Genica Totolici, ne-a declarat că subcontractarea traseelor este posibilă doar prin licitaţie prin sistemul electronic de achiziţii publice. La această licitaţie vor putea participa operatorii privaţi. Numai că procedura este una de durată, asta putând însemna şase luni sau chiar un an.

În aceste condiţii, soarta celor opt operatori privaţi care, cu cele 170 de microbuze, au acoperit, până acum, 11 trasee de transport este incertă.

Nu ar fi exclus, însă, ca aleşii locali să mai stabilească, de urgenţă, o serie de trasee destinate operatorilor maxi-taxi. Mai ales dacă avem în vedere ceea ce s-a petrecut anul trecut, în luna mai, când licenţele operatorilor privaţi au fost prelungite cu încă un an în urma grevelor organizate de către şoferii de microbuze, dar şi a faptului că Transurb nu ar fi avut capacitatea de a asigura singur transportul în oraş.

Microbuzele, tot mai rare!


De la începutul acestei luni am remarcat că microbuzele private din transportul local de persoane vin tot mai greu şi mai rar, semn că au rămas mai puţine active. De asemenea, iese în evidenţă faptul că sunt, cel mai adesea, conduse de şoferi pensionari, semn că tinerii au plecat în căutarea altor slujbe, poate chiar la Transurb.

VEZI LISTA CU TRASEELE - CLICK AICI

Citit 14932 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2016 14:04

23 comentarii

 • postat de Ioan CEPALIGA
  Sâmbătă, 07 Mai 2016 14:05
  95.76.33.***
  O altă afacere? De ce să luăm cu bani de la Banca Mondială autobuze sau tramvaie STRĂINE, de la alții? Să le facem fundul mare la străini? Avem autobuze și tramvaie ROMÂNEȘTI și asigurăm și finanțarea de la ROMÂNI, cu credit comercial.PIAȚA este un loc frecventat de pensionari. Desființând microbuzele, eu care merg până la Potcoava, am rupto-n fericire că fie ocolesc tot orașul, fie rămân izolat de piață. MULȚUMESC celor cu idei. În argou, pentru cel care are idei se spune „trăiască idiotul”. Se pare că am și eu o idee, nu?
  Tare aș vrea să văd cash-flowl de la finanțare și să compar cu piața. Abia atunci pot să vă zic CINE fură și ce prostie se face.
  0
  2
  Raportează
 • postat de MIHAI PRALEA
  Vineri, 06 Mai 2016 18:12
  86.124.204.***
  eu mai am o propunere sa se prelungeasca traseul 11 pina la parc CFR ca daca se scoate maxi-taxi nu mai ai cu ce ajunge de GENERAL-IREG-CASA ROSIE pina la PARC CFR,si de asemenea propun ca autobuzele ce vor circula pe traseul fostului 63 sa fie din alea mici ca cele mari cu siguranta nu va putea intra pe strada oltului,casa minion-cina-drumul de ceura,depaseste mult gabaritul curbelor din zona MINIO-RESTAURANT CINA-SI LA IESIRE IN DRUMUL DE CENTURA
  0
  1
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 05 Mai 2016 07:42
  5.15.220.***
  Gata stimati galateni ,dupa 25 de ani ne intoarcem inapoi in "iepoca de aur " ne intoarcem la ruperea de oase si haine ,adio economie de piata concurentiala ,adio capitalism ,totul la comun .Ura si la gara ,ai grija sa pleci cu vreo doua ore mai devreme caci altfel pierzi sigur trenul . Se pare ca prin votul lor ,dat in ultimii 25 ani , galatenii i-au cocotat in varful administratiei urbei pe aceia care i-au facut sa piarda trenul ,de fapt intr-un oras in coma la ce mai trebuie transport civilizat....
  1
  5
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 04 Mai 2016 19:41
  5.13.250.***
  Din centru in bariera se gandeste cineva la un traseu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mariana
  Joi, 14 Aprilie 2016 19:18
  5.13.227.***
  Unic transportator Transurbul? Unde este concurenta? Putem plati taxiuri? .....caci in aglomeratia, care cu siguranta va fi, numai transport civilizat nu se poate numi. De ce ne obligati sa circulam cum poate nu ne dorim? Nu sustin ca maxi taxi-urile circulau perfect, dar erau o varianta alternativa pentru cine dorea sa circule cu ele.
  5
  11
  Raportează
 • postat de DonCosmo
  Joi, 14 Aprilie 2016 17:55
  5.13.180.***
  Mie mi se pare o prostie ca scoate maxi-taxi... 1 la mana lasati oameni fara munca .. auzi ce scrii in reportaj ?? " cica poate chiar la transurb o sa vina lumea sa munceasca ...exact acolo o sa vina toti"... si e urat cu autobuzul in al doilea rand deoarece... cand vreau sa cobor din autobuz .. la usa deja sunt 10000 de oameni care intra in loc sa astepte civilizat sa coboare lumea intai si apoi sa urce... (oameni prosti ).. si cand vin autobuzele vin toate odata si cand pleaca , pleaca toate odata.. de exemplu eu din gara. am la fix si la si jumatate autobuz.... pe bune.. Daca pierd autobuzul de la si jumatate..deja am intarziat..Bai lasati.ma cu autobuzul vostru e un cacat de oras si un cacat de TARA aici la noi .de aceea toata lumea pleaca si se muta.....
  3
  11
  Raportează
 • postat de florica
  Joi, 14 Aprilie 2016 13:01
  89.122.189.***
  Prelungiti traseul 28 pana la Metro.Traseul 17 este prea putin pentru marele cartier Dunarea.Este un autobuz la 50 minute şi NU mergem la Metro la cumpărături, lucrăm în zona dintre BARIERA şi Metro.
  1
  0
  Raportează
 • postat de zaharia
  Joi, 14 Aprilie 2016 12:56
  5.13.230.***
  Eu cred ca usor, usor ne intoarcem la anii cand asteptam un traseu cu orele si mai mult mergeam pe scari fie iarna fie vara ca sa nu mai spun suportam misosul de transpiratii dar ce este mai greu cred ca oamenii au uitat . Eu personal am abonament dar tot cu maxi-taxi sunt mult mai bune conditiile . Sa nu mai vorbim de orele de varf cand ies elevii ei au prioritate sa stea pe banchete ca civilizatia lasa de dorit a tinerilor ei avand abonament. Concluzia mea este ca erau f f bune mergeau si pe trasee deviate fate de cele ale Transurbului .
  0
  8
  Raportează
 • postat de pt.voi
  Joi, 14 Aprilie 2016 00:03
  5.13.208.***
  Bine ar fi sa le scoata,sa le mai iasa smecheria din cap celor care au cate o masina sau chiar 2 pe trasee si se cred mari patroni.In acelasi timp,sofer pe maxi taxi fiind,abia astept sa le scoata si sa i vad atunci pe cei care intradevar au nevoie de transportul in comun.Sa i vad atunci pe cei care,la orele de varf cand absolut orice mijloc de transport este full,lasa sa treaca o masina ca si asa vin la 2-3 min.Isi mai permit sa o faca?sau credeti ca or veni autobuzele cum vin si cascarabetele??jajajajajajajjjjaaa Sa vad eu atunci daca isi mai permite vreo mamica sa-si urce copilul de vreo 5-6 ani si sa vorbeasca cu soferul de autobus sa-l lase in nush ce statie.Nu mai zic de cati copii merg singuri spre sau de la scoala...Asa ca cel mai bine ar fi sa si dea cu parerea pe aici doar cei care au de a face zi de zi cu mijloacele de transport in comun si nu cei care au cascarabete pe traseu sau cei ce nu au loc cu masinile personale de acestea.Deci,sofer de maxi taxi,sunt cu mana sus pentru scoaterea cascarabetelor in afara orasului si facut cu ele un foc mareeee,dar in acelasi timp vreau ceva mai bun in locul lor.Ceva care sa imi arate ca orasul asta merge intr o directie buna.Restul e cancan!!!aaaaa...era sa uit..NU,nu am plecat la Transurb,am pretentii de la mine..
  12
  6
  Raportează
 • postat de Radu
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 23:06
  89.136.7.***
  Sa terminam odată cu cascarabetele astea care sunt conduse de șoferi fără limita bunului simt, nu i asa 15 AYK?
  Nu încurci traficul si tai fata autoturismelor?
  Chicos nu te vede in trafic?
  De asta ne dorim debarasarea acestor maxi taxi!
  Mergeți in Brașov sa vedeti ce civilizat se circula sau in Focșani!
  Succes Transurb!
  10
  8
  Raportează
 • postat de Alina
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 18:35
  5.13.241.***
  Sigur ne meritam soarta,problema este ca sunt si oameni cerebrali care vor sa hotarasca pt ei si copii lor.Ce sentiment vom avea noi ca parinti cand vor veni fetitele noastre sa ne povesteasca ca au fost ingramadite in transurb de catre un libidinos?Oare nu avem dreptul sa calatorim cu ce dorim?Am fost si suntem niste marionete!!!RUSINE,RUSINE,RUSINE
  0
  7
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 18:21
  95.76.36.***
  Nu s-ar fi putut incerca secvential introducerea traseelor Transurb, in paralel cu sistarea maxi taxi. Vedeam unde sunt hibele apoi generalizam tot traseu cu traseu, pana la definitiva rezolvare. Pariez ca va fi haos in prima zi de aplicare!
  0
  8
  Raportează
 • postat de zola
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 17:54
  5.13.132.***
  Doamne, ce bine si liniste o sa fie fara maxi-taxi! Abia astept. Daca faci asta, Stane esti cel mai tare! In rest, Transurb-ul va trebui sa se puna serios la punct daca-i doreste multumiti pe calatorii sai pentru serviciile prestate. Totusi, fara aer conditionat la 40 de grade vara e sinucidere curata si nu se poate asigura siguranta autovehiculelor, afectati fiind inclusiv soferii...Fara incalzire iarna-din nou e o problema grava. Vezi dezvoltarea parcului auto a orasului Cluj. Mai Genica, da si tu un tel la Cluj ca nu-i rusine si intreaba-i cum au reusit!? Intereseaza-te si in tara in alte orase care au serviciu public de transport bine pus la punct, cum au facut ei. Detaseaza acolo chiar o persoana sau mai multe care sa invete, ulterior sa puna in practica aici, sa castige orasul Galati.. Un telefon sau e-mail nu te va costa nimic. Daca nu te duce capul, lasa pe altcineva ca s-ar putea ca palaria sa fie cam mare pentru tine. Durbi te-a pus pe scaun in conditiile unui trafic pe jumatate din cel actual, dar tu te-ai incapatanat sa ramai. Dovedeste ca meriti! Fonduri europene si transport civilizat! Sa nu-ti fie rusine ca la varsta ta inca mai poti invata! Mult succes si Doamne ajuta pentru Galati!
  11
  7
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 17:47
  5.13.228.***
  Cine isi asuma responsabilitatea daca Transurbul nu va putea asigura un transport civilizat?De fapt prima intrebare trebuie sa fie-cum defineste d-na Totolici transportul civilizat?Pe orice traseu in orice directie nu asteptam mai mult de 10 minute in statie maxi-taxiurile!O sa poata Transurbul asigura o frecventa de cel putin 10 minute in orice directie a orasului pe orice traseu?Daca nu atunci mai bine nu!Ceea ce ma enerveaza cel mai mult este ca dupa 25 de ani de asa zis capitalism politicienii nostri doresc MONOPOLUL!!!!!!!ECONOMIA CEAUSISTA NU A FOST BUNA PENTRU CA STATUL DETINEA MONOPOLUL!SI MONOPOLUL NU VA DUCE NICAIERI!CU O SINGURA SOCIETATE CARE VA RASPUNDE IN FATA NIMANUI DE TRANSPORTUL LOCAL NU VA DUCE LA DEZVOLTAREA TRANSPORTULUI LOCAL!nICI IN CURATENIA ORASULUI!NICI IN INCALZIREA ORASULUI!DECI CINE VA RASPUNDE SI CUM DACA VOM STA SI VOM ASTEPTA IN STATII CA NEBUNII DUPA 9 MAI??????SI CUM VA RASPUNDE?????????
  1
  10
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 17:15
  82.76.10.***
  N-ar fi rau ca aceste eforturi sa se concretizeze cat mai repede. Altfel, vom circula pe scara ca pe vremea "sinistrului". Cat despre transportul civilizat, sunt mari indoliei, avand in vedere ca flota Transurb e una de SH-uri.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Coman
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 14:50
  82.78.126.***
  hai ca m-am enervat, cum adica „Facem eforturi să asigurăm un transport civilizat” ?

  Asta e treaba voastra, sa asigurati un transport civilizat, pentru asta luati salariu ... ce? acum vreti sa va facem statuie ca va faceti treaba?
  6
  46
  Raportează
 • postat de Elena
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 14:48
  81.196.199.***
  din centru in bariera cu ce mai ajung?? ca vad ca traseul troleului nu s-a prelungit pana la bariera...........
  1
  20
  Raportează
 • postat de Mia
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 14:46
  82.78.126.***
  Eu platesc cursa si doresc sa stau pe scaun. Se merge doar cu pasageri pe scaun cu aceste autobuze? Sau incurajati expunerea calatorilor la furturi si hartuiri sexuale?

  Ce vom face pe vreme rea cand avem de asteptat 30 de minute (30 de minute, oameni buni, ca in lumea a treia!!!) cand nici macar nu sunt statiile amenajate?
  25
  30
  Raportează
 • postat de Alan19
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 14:44
  79.115.204.***
  Sunt PRO MAXI TAXI!!!Transurbul are numai autobuze si tramvaie SH,aruncate la gunoi de europeni dar luate de galateni si circulabile in acest oras.Pai ce noi meritam numai SH-uri?Vad zide zi ce rable are Transurbul si ce mediu infect este in ele.Lasati singurul lucru bun din Galati de dupa Revolutie,aceste maxi.taxi care sunt foarte foarte utile,rapide,noi,moderne si confortabile.Transurb sa cumpere masini noi,ca in orasele civilizate si apoi sa aibe pretentia sa detina suprematia in transportul din Galati.Iar Genica Totolici nu a facut nimic bun la conducerea Transurb,pur si simplu ,sta,da din gura,cumpara SH-uri jalnice dar incaseaza o gramada de bani de pe urma galatenilor.Rusine Transurb!!!
  Lasati maxi-taxiurile sa circule in continuare ca sunt bune si eu nu am avut niciodata probleme cu soferii lor sau cu mediul.Lasati maxi taxi pur si simplu pentru ca Transurb nu e in stare sa asigure transport civilizat.PRO maxi-taxi si nu,nu sunt sofer sunt doar un calator.
  53
  32
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 13:45
  5.2.205.***
  In sfarsit scapam de bezmeticii astia. Insa acum inteleg de ce in ultima vreme s-a schimbat atitudinea soferilor de autobuz. Pleaca din statii fara sa se asigure, opresc brutal autobuzul, circula cu viteza mare. Soferii de pe maxi taxi au venit pe autobuze. Daca citeste dna director Transurba avem rugamintea sa instruiti soferii sa fie civilizat, sa-si respecte calatorii si mai ales ceilalti participanti la trafic.
  14
  44
  Raportează
 • postat de Sorin Gavril
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 13:27
  79.172.193.***
  Doamne, daca te prinde o rata din asta la sosea,......
  7
  12
  Raportează
 • postat de hopa fleosc
  Miercuri, 13 Aprilie 2016 12:55
  193.230.156.***
  deci in loc de doua milioane de maxi taxi conduse in majoritate de descreierati in limba dupa castiguri sui care conduc ca niste dementi, vom avea doua milioane de autobuze (sensibil mai voluminoase, deci), conduse de fostii soferi ai acelor maxi taxi.....VIITORUL SUNA BINE....O SA FIE UN TRAFIC SUPERB IN GALATI! PUNEM PARIU CA ASA VA FI?
  25
  30
  Raportează
 • Miercuri, 13 Aprilie 2016 12:54
  78.96.255.***
  http://distanta.ro/galati/transurb/autobuzul-105
  poate transurbul , ar putea publica pe saitul propriu, o schita , harta...cu aceste noi trasee.
  AR FI MULT MAI CLAR, INTUITIV ,FATA DE CE ESTE ACUM !
  MULTUMIM !
  4
  41
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.