Noi GARAJE sunt puse la pământ. În ce cartier din Galați are loc DEMOLAREA
Foto: Foto ”Viața liberă”, Corina Dobre

Noi GARAJE sunt puse la pământ. În ce cartier din Galați are loc DEMOLAREA
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

De această dată însă demolarea bateriei de garaje nu este comandată de municipalitate cu scopul restructurării urbane


Mai multe garaje din cartierul gălățean Mazepa I, aflate în apropierea Hotelului Faleza, ar putea fi puse la pământ în perioada imediat următoare.

De această dată însă demolarea bateriei de garaje nu este comandată de municipalitate cu scopul restructurării urbane, pentru crearea unui parc ori a unei parcări, ci pentru că terenul pe care acestea sunt amplasate a fost retrocedat. Joi, 7 aprilie, un tractor cu lamă lucra deja la demolarea unuia dintre garaje, din care mai rămăseseră doar câteva resturi din beton.

Potrivit muncitorilor din zonă, proprietarul acestuia a decis să-l desfiinţeze, după ce terenul a fost retrocedat, în timp ce alţii au hotărât să apeleze la instanţă pentru a şi le păstra.

În total, opt proprietari de garaje au fost notificaţi de Primărie pentru rezilierea contractelor de închiriere, după ce terenul a fost retrocedat.

„Garajele respective trebuie desfiinţate pentru că se află pe un teren proprietate privată, ce a fost retrocedat de Primăria municipiului Galaţi proprietarului de drept, în baza unei hotărâri de instanţă. Litigiul este între deţinătorii de garaje şi proprietarul terenului. Primăria municipiului Galaţi i-a notificat pe deţinătorii garajelor din zona respectivă că le sunt reziliate contractele de închiriere, întrucât terenul a fost retrocedat. Desfiinţarea garajelor se face de către deţinători”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că „proprietarul va decide cum foloseşte terenul”.

Citit 13339 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.