”Piedici” pentru maşini în intersecţia cu cele mai multe ACCIDENTE din Galaţi
Foto: Foto Marius Negri

”Piedici” pentru maşini în intersecţia cu cele mai multe ACCIDENTE din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)


Intersecţia străzilor Movilei şi Poşta Veche a fost luată, în sfârşit, în seamă, după ce în zonă s-au petrecut zeci de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate


Este puţin probabil să aibă cineva o evidenţă exactă a tamponărilor şi accidentelor petrecute, în ultimii ani, în intersecţia străzilor Movilei şi Poşta Veche, dar cu siguranţă numărul acestora este de categoria zecilor. Uneori, chiar mai multe pe săptămână sau chiar în cursul aceleiaşi zile. Cauza a fost, invariabil, aceeaşi: neacordarea de prioritate de către şoferii care circulau pe Poşta Veche, deşi pe ambele sensuri de mers erau indicatoare STOP, care ar fi trebuit să fie suficiente ca să-i determine să încetinească. Semnele de circulaţie s-au dovedit însă ineficiente, intersecţia devenind, în timp, locul din Galaţi unde s-au înregistrat cele mai multe evenimente rutiere, fiecare soldat cu avarierea gravă a cel puţin două maşini.

Limitatoare de cauciuc


Voci din rândul şoferilor, dar şi din cel al gălăţenilor care au case în zonă şi ale căror imobile au fost nu odată „obstacole” în care s-au oprit maşinile în urma coliziunii au cerut insistent luarea unor măsuri pentru stoparea fenomenului. Echipaje de poliţie sau limitatoare de viteză au fost soluţiile cele mai sugeratei şi, iată, după ani de zile în care accidentele s-au produs cu regularitate de metronom, una dintre ele a fost adoptată.

Limitatoarele de viteză au apărut pe Poşta Veche, pe ambele sensuri de mers în apropierea indicatoarelor STOP, astfel că şoferii ar trebui măcar să încetinească, dacă nu chiar să oprească, înainte de a traversa strada Movilei.

Chiar şi aşa, riscurile nu sunt eliminate în totalitate, susţin unii şoferi. "Sunt bune pentru cei care conduc corect, dar şmecherii le vor ocoli sau vor trece peste ele cu viteză şi tot nu se vor asigura cum trebuie", susţine Doru Ispas, şofer.

Cel mai recent accident a avut loc în intersecţia cu pricina pe 26 mai şi s-a soldat cu avarierea a trei maşini.

Citit 8934 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2016 18:02

11 comentarii

 • postat de cucu
  Joi, 02 Iunie 2016 23:35
  5.13.202.***
  Metode stalinisto-comuniste...sapati fratilor un sanț, 2/2, in loc sa gaseasca metode simple, panouri de avertizare, semafor, marcaje albe pentru a nu parca in intersectii, etc...nu e treaba mea sa dau solutii....prima rezolvare este sa modificam asfaltul si care este diferenta intre un limitator si o groapa? oricum la cate gropi sunt.... limitatorul neiluminat noaptea e mai rau ca o groapa, pierzi usor directia daca nu il vezi, asa ca mai bine scateti copacii.. ca acolo o sa ii gasiti pe viitorii, soferi de tranzit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de RMGalati
  Joi, 02 Iunie 2016 23:05
  79.97.141.***
  In Romania ar trebui limitatoare inainte de, absolut, toate trecerile de pietoni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bula
  Joi, 02 Iunie 2016 20:14
  82.137.9.***
  Florine? Ai carnet tata? Fa stopul ca la carte si lasa-ma sa urc Movilei cu 60km/h, nu cu 5 km/h. Nu am roaba si nu vreau nici caruta. STOP. ROATA STA PE LOC. Soferi de week-end.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 02 Iunie 2016 18:39
  5.13.255.***
  Nu mai veniti cu tot felul de solutii. Problema a fost identificata clar: lipsa de vizibilitate cand vii de pe Posta Veche. Din cauza masinilor parcate...perfect regulamentar, se pare, ca pe laterale sunt benzi de parcare. Deci "inteligentii" de la Rutiera ar face bine sa desfiinteze cateva locuri de parcare pe 25-30 m inainte si dupa intersectie, pe Movilei. Simplu ca buna-ziua, dar ce s ate astepti de la ei...
  0
  2
  Raportează
 • postat de olaru
  Joi, 02 Iunie 2016 13:36
  217.156.52.***
  D-l Florin are dreptate, cine vine dinspre piata, stie ca e strada cu sens unic si cu prioritate!!!
  Cu toate ca limitatoare sunt binevenite pe str. Posta Veche, tot mai trebuie luate ceva masuri in completare.
  Intai de toate ar trebui pus pe str. Movilei (inainte de intersectia cu str. Posta Veche) un indicator cu limita de viteza de 30 km/h care sa fie valabil doar pentru intersectia respectiva - garantez mie-'n suta ca nu se va respecta.
  Astfel ca solutia evidenta ar fi sa se monteze - cu titlu de prevenirea a accidentelor - limitatoare de viteza si pe str. Movilei inainte de intersectia cu str. Posta Veche - pentru ca trebuie se mai tempereze din elanul masinilor care vin dinspre piata.
  4
  0
  Raportează
 • postat de buff
  Joi, 02 Iunie 2016 12:37
  5.13.243.***
  Foarte buna initiativa, am vazut ca si la intersectia strazilor radu negru cu razboieni si cu lozoveni au pus aceste damburi de cauciuc, si aici s-au intamplat multe accidente.
  2
  1
  Raportează
 • postat de aaaaa
  Joi, 02 Iunie 2016 10:35
  84.243.108.***
  la cate gropi , denivelari si peticeala avem in acest oras de r...t nu cred ca mai e nevoie de asa ceva pentru ca oricum incetinim din 2 in 2 metri ......rusine !!!!!
  7
  1
  Raportează
 • postat de je
  Joi, 02 Iunie 2016 08:23
  89.137.137.***
  @Florin: Tu ai dreptate. Si mai sunt astfel de cazuri si pe Movilei colt cu Basarabiei (unde se parcheaza pe trotuar si nu ai cum sa vezi ce urca pe Basarabiei). Solutia este amendarea deasa si masiva a tuturor celor care parcheaza aiurea, dar in special pe trecerea de pietoni, la mai putin de 25 m de trecerea de pietoni, intersectie precum si a celor care ocupa trotuarul cu masina, foetand pietonii sa mearga pe strada. Politia locala este INEXISTENTA si INEFICIENTA in Galati. Zilele trecute un dobitoc a blocat circulatia tramvaielor in zona Liceului Auto si toti au asteptat o ora sa vina Politia si dobitocul, unii pentru a amenda si celalalt pentru a-si muta troaca. Se plang ca au salariile mici, dar de amendat nu amendeaza decat batranii cu verdeturi, cate un biciclist ci colo si din cand in cand cate un copil care trece aiurea strada. Politistii, chiar si cei de la Locala, ar trebui sa iasa mai des in strada, sa fie mai "vizibili" si mai ales preocupati pentru salariul pe care il ridica si e platit din banii nostri!
  0
  7
  Raportează
 • postat de valll
  Joi, 02 Iunie 2016 08:10
  109.102.131.***
  Nu stiua a cui a fost afacerea si cine sunt cei care au castigat bani murdari din asta, dar in Tecuci si la intraea in Galati, in locul unor semafoare care ar fi reglemeatat circulatia, au aparut "sensuri giratorii" si niste constructii instetice care seamana cu niste torturi, care strica viziilitatea.
  E clar, afacerea construirii acelor urate obstacol a primat.
  4
  2
  Raportează
 • postat de Galati, plin de cocalari!
  Joi, 02 Iunie 2016 00:25
  79.114.197.***
  Pai ca sa nu le mai ocoleasca COCALARII, nu e mai bine sa le puna cat toata strada!? La fel si la unele treceri de pietoni.
  2
  23
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 02 Iunie 2016 00:24
  78.96.59.***
  In acea intersectie nu era necesara instalarea limitatoarelor de viteza ci acolo exista o singura problema cei care vin din piata pe str. Movilei circula destul de tare (o iau cu demaraj din vale) si se circula frecvent cu 55-60-65 km/h iar cei care vin de pe Posta Veche nu au vizibilitate datorita masinilor parcate pe coltul intersectiei si la 10 metri de aceasta. Mai exact, daca vii pe Posta Veche dinspre str. Tecuci si invers si trebuie sa traversezi str. Movilei esti obligat sa iesi cu botul masinii pana aproape de mijlocul intersectiei pentru a te asigura deoarece nu vezi nimic datorita masinilor parcate iar de aici pana la impact nu e decat un singur pas.
  Rog pe cei din primarie si de la politie sa treaca cu masina cel putin o data prin acea intersectie, sa incerce aceasta experienta apoi se vor confirma cele scrise mai sus.
  Acele limitatoare de viteza trebuiau montate in apropierea unei treceri de pietoni sau in dreptul unei scoli unde se circula destul de tare si nu prea se acorda prioritate pietonilor.
  7
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.