APEL LA SINCERITATE. Ce spun oamenii din spatele candidaţilor la Primăria Galaţi

APEL LA SINCERITATE. Ce spun oamenii din spatele candidaţilor la Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Timp de o lună, i-am urmărit pe candidaţii la Primăria municipiului Galaţi vorbind despre proiectele lor, despre planurile lor de dezvoltare a oraşului, despre soluţiile lor pentru problemele şi nevoile cetăţenilor. Le-am citit, analizat, comparat şi judecat punctele de vedere exprimate în cadrul campaniei „Trei întrebări pentru candidaţii la Primăria Galaţiului”, un demers jurnalistic iniţiat de cotidianul nostru, în vederea corectei informări a gălăţenilor despre cei care vor să ajungă la cârma oraşului.

Doar câteva ore ne mai despart de duminica votului. Tocmai de aceea ne-am gândit că ar fi momentul potrivit să-i întrebăm pe cei mai importanţi oameni din spatele candidaţilor, pe cei care i-au propus şi susţinut în competiţia pentru Primăria oraşului, de ce au făcut acest lucru. Ce-i califică pentru funcţia de primar al oraşului şi ce cred despre şansele lor reale la alegerile din 5 iunie.

I-am ales să răspundă la aceste întrebări pe susţinătorii celor patru candidaţi care sunt în cărţi pentru a obţine mandatul de primar al municipiului Galaţi. Le dăm cuvântul în ordinea în care candidaţii pe care îi propun gălăţenilor vor apărea pe buletinul de vot.

Călin Popescu Tăriceanu: Mesaj de susţinere pentru Eugen Durbacă

"Eugen Durbacă are o vastă experienţă politică şi administrativă, care poate fi pusă în slujba gălăţenilor. Îl cunosc pe domnul senator Eugen Durbacă şi îi cunosc capacitatea organizatorică şi mi-a plăcut nu o dată să dau exemplu modul în care este organizat ALDE în Galaţi şi celorlalte organizaţii de pe întreg teritoriul României. Fără îndoială, domnia sa are un merit major.

Mă bucur că domnul senator, cu ambiţia, determinarea şi curajul pe care i le cunosc s-a hotărât să se angajeze în această competiţie electorală pentru a câştiga Primăria Galaţiului. Avem aceeaşi şansă alături de toţi ceilalţi candidaţi, dar, în plus, cred că atuul este experienţa extraordinară, politică şi administrativă, pe care o are colegul meu, Eugen Durbacă, experienţă care poate fi pusă în slujba cetăţenilor Galaţiului.

Domnia sa a făcut o frumoasă prezentare a obiectivelor pe care doreşte să le realizeze în viitoarea calitate de primar şi vreau să aveţi convingerea că vă vom sprijini pentru ca acestea să fie realizate”, a transmis preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE.

Aurel Vlaicu: Mesaj de susţinere pentru Marius Stan

"Sunt Aurel Vlaicu. Administratorul public al oraşului.

Subiectivism în susţinere? Nu e cazul meu. Sunt un om independent cu o carieră şi un nume până la Marius Stan.

Am intrat în echipa lui Marius Stan, pentru că, atunci când mi-a spus ce vrea să facă, am fost uimit să aud că doreşte să îşi asume acţiuni total nepopuliste în detrimentul politicii, dar în favoarea dezvoltării unui oraş uitat de lume.

L-am întrebat dacă e conştient de urmări, de câţi adversari va avea şi cu ce putere îl vor frâna.

Mi-a răspuns că e conştient.

Din acel moment am construit. Fără să ne lăudăm. Fără să ne văităm. Mulţi au boicotat. Mulţi se întreceau să comenteze părţile slabe ale proiectelor, fără a propune nimic. E uşor să găseşti cusururi celui ce face, când tu nu eşti în stare. ‎

A demonstrat că nu ia măsuri populiste.

Cine ar fi riscat ca în campanie să ia măsura scoaterii maxi-taxi-urilor din oraş?

Cine ar fi expropriat şi demolat pentru a lărgi un bulevard?

Toţi spun că sunt primii în sondaje, sondaje făcute cu activul de partid, glume proaste, manipulări.

Eu pot spune însă că Marius Stan este primul.

Primul care s-a bătut pe bune şi nu a făcut compromisuri politice. Chiar spre exasperarea mea.

Primul care a vorbit despre Galaţi la Bucureşti, Londra sau Bruxelles.

Primul care a spus nu căldură fără plată.

Primul care a avut curaj să înceapă curăţenia în transport.

Primul care a realizat peste 100 de proiecte în patru ani.

Unii spun că nu a făcut nimic.

Le spun că dacă au curaj, să mi-o spună în faţă.

Pentru că este şi munca mea. Şi nu permit nimănui să conteste.

Evident că nu este suficient. Dar dacă după 100 milioane de euro investiţi şi 100 de proiecte, tot mai sunt multe de făcut, atunci iată imaginea distrugerii pe care am preluat-o de la cei care azi vă cer votul. ‎

Sunt Aurel Vlaicu, am lucrat în Guvern, în Parlament, în Primăria Capitalei şi îl susţin pe Marius Stan pentru că este, înainte de toate, om".

Victor Paul Dobre: Mesaj de susţinere pentru Nicuşor Ciumacenco

„Eu cred că a sosit timpul ca răspunderea, responsabilitatea, conducerea municipiului să fie preluate de o nouă generaţie de oameni politici, de gălăţenii care au ajuns la maturitate după 1989, de oamenii secolului XXI şi ai mileniului III. Bineînţeles că nu poţi să încredinţezi o responsabilitate aşa mare, cum este Primăria sau Consiliul Local, unor oameni care nu au experienţă.

Din aceste considerente, Nicuşor Ciumacenco îndeplineşte ambele criterii. Este din o nouă generaţie de oameni politici, este la vârsta ideală – mi-aduc aminte că şi eu am preluat conducerea judeţului la 43 de ani. El are 41. Are o experienţă, a fost viceprimarul Galaţiului şi de facto a fost, o bună perioadă de timp, primar. Nu trebuie să facă un efort deosebit ca să ştie tot ce înseamnă administraţia publică locală. Un alt lucru, foarte important: Galaţiul are resurse financiare limitate, deşi este un oraş care, fără a fi bogat, este cu stare. În acest context, numai accesarea fondurilor europene poate să ne permită realizarea unor investiţii majore aşa încât servicii publice importante să fie la dispoziţia gălăţenilor, de calitate şi nu foarte scumpe. Nicuşor Ciumacenco are această experienţă. A accesat, a realizat şi a finalizat proiecte europene. Este de altfel singurul, şi subliniez acest lucru, dintre toţi candidaţii care a făcut aşa ceva. Ceilalţi, ori nu au făcut când au condus, ori n-au avut ocazia. Este o experienţă importantă şi decisivă pentru următorii patru ani ai Galaţiului.

Ne-am angajat şi propunem o nouă listă de consilieri, dar nu de juniori. Sunt oameni foarte tineri şi oameni cu experienţă de viaţă. Prin votul nostru să încredinţăm şansa oraşului unei noi generaţii, capabilă de efort, susţinere şi cu experienţa necesară de a duce la bun sfârşit ceea ce şi-au propus.

Ne dorim şi îmi doresc victoria candidatului nostru. În foarte multe evaluări – şi aici mă refer la cele reale, făcute atât de noi, cât şi de adversarii politici – este pe primul loc şi cred că este firesc. Cred că va avea scorul necesar să câştige Primăria de o manieră concludentă. Asta înseamnă, bineînţeles, peste 30 la sută”, a transmis preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre.

Dan Nica: Mesaj de susţinere pentru Ionuţ Pucheanu

„Mai mult ca oricând, avem nevoie la primăria Galaţiului de o echipă unită, de un primar tânăr şi energic, cu multă putere de muncă. Administraţia publică are nevoie de oameni noi şi profesionişti, iar Ionuţ Pucheanu este singurul candidat care ştie ce trebuie făcut pentru dezvoltarea Galaţiului.

Am încredere că după patru ani de mandat ai lui Ionuţ Pucheanu oraşul va cunoaşte o schimbare în bine, o schimbare de care are atât de multă nevoie. Pe 5 iunie facem primul pas spre Galaţiul pe care ni-l dorim! Pe 5 iunie sunt convins că PSD şi Ionuţ Pucheanu vor câştiga alegerile la Galaţi. Oamenii au încredere în PSD, mai ales după o guvernare care a reuşit să redea demnitatea profesorilor, medicilor, pensionarilor, fiecărui om din această ţară. Pentru prima dată după revoluţie guvernul PSD a luat măsuri de reducere a TVA şi implicit, de scădere a preţurilor la alimente şi servicii. Sunt convins că duminică PSD va obţine cele mai multe voturi la Galaţi, va înregistra un scor confortabil care să ne asigure majoritatea în Consiliul Local. Numai o echipă unită, primarul împreună cu consilierii locali, vor reuşi să ducă la capăt proiectele majore atât de necesare oraşului nostru”, a transmis preşedintele PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica.

Citit 5511 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.