Primarul Ionuţ Pucheanu: "UNDA VERDE nu este la standardul pe care l-am dori"

Primarul Ionuţ Pucheanu: "UNDA VERDE nu este la standardul pe care l-am dori"
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Sistemul de management inteligent al traficului le-a pus nervii şi răbdarea la încercare şi aleşilor locali * Au dispărut nu doar plăcuţele semafoarelor inteligente, ci şi dispozitivele cu buton


"De pe strada Saturn până la Prefectură, 15 semafoare am avut! În loc să fluidizeze circulaţia, mai mult o încurcă! Eu nu ştiu, om face undă verde, undă albastră, undă bleu, de care vreţi - că nu prea poţi să vorbeşti despre culori că nu dă bine politic - dar vreau să faceţi o dată să se întâmple!", a izbucnit, în şedinţa de joi a Consiliului Local, dr. Ghgeorghe Bugeag (ALDE).

Deşi preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache, a încercat să mute discuţia la punctul diverse, primarul Ionuţ Pucheanu a intervenit şi i-a dat dreptate consilierului ALDE, precizând, însă, că sistemul este perfectibil: "Pe de o parte, în momentul de faţă, sistemul nu este nici pe departe la standardul pe care ni l-am dori, asta pentru că partea inteligentă a acestui sistem încă nu a fost pornită, nu sunt corelate toate aceste semafoare între ele. Va mai dura ceva vreme până când sistemul să înveţe sau să-şi asume traficul din Galaţi. E un sistem care se autocorectează sau, cel puţin, aşa mi s-a explicat mie. Pe de altă parte - departe de mine ideea de a fi răutăcios - în mandatul trecut cred că aţi fost unul dintre cei care a votat acest proiect!".

"Eu am votat proiectul, nu numărul de semafoare! Nu-mi închipuiam că din zece-n zece metri e un semafor! N-aveam de unde să ştiu!", s-a apărat Gheorghe Bugeag.

Viceprimarul Enche a încercat să pună punct discuţiei: "Păi vrem o ţară ca afară! Va funcţiona! Sperăm să fie de bun augur". "Chiar din zece-n zece metri n-am văzut nici afară!", a comentat în barbă consilierul ALDE.

Plângere la poliţie


La finalul şedinţei de Consiliu Local, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că s-a depus o plângere la poliţie, pentru că nu numai tăbliţele care le explicau gălăţenilor ce să facă pentru a acţiona semafoarele cu buton, ci întregul dispozitiv a dispărut: "Din păcate, poate curiozitatea gălăţenilor este atât de mare încât au vrut să ia acasă şi să vadă ce conţin aceste cutiuţe. La urma urmei, nu e decât un buton pe care îl apeşi, pentru a anunţa că ai intenţia de a traversa strada. N-aş putea să vă spun acum câte au dispărut, pentru că este în plin proces numărarea. E o plângere către poliţie în acest sens, la Secţia 1, urmează să vedem unde va duce această anchetă. Vor fi verificate imaginile de pe camerele de luat vederi, au fost puse la dispoziţia Poliţiei, şi urmează a fi identificaţi făptuitorii", a explicat edilul.

Acesta s-a declarat optimist cu privire la funcţionarea sistemului şi la scopul pentru care a fost realizată investiţia: fluidizarea traficului.

"Din păcate, în momentul de faţă, lucrurile nu merg aşa cum s-au aşteptat cetăţenii şi nici noi, reprezentanţii Primăriei. Sperăm ca în decursul a maximum o lună lucrurile să intre în normalitate şi investiţia pe care Primăria a făcut-o să fie una de bun-augur şi să aducă plusvaloare traficului, nu să-l îngreuneze şi mai mult", a mai spus Ionuţ Pucheanu.

Citit 17484 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2016 18:51

34 comentarii

 • postat de Galateanul si placa informativa =))
  Luni, 08 August 2016 13:35
  204.194.29.***
  Bai "tehnocratilor" de galateni..."placuta" aceea este acolo pentru informare si atata tot. Dar daca voi tarani adusi la oras trebuie musai sa puneti mana si daca s-ar putea sa si dati cu piciorul in ea normal ca se indoaie, se strica. Ce draq puneti mana pe acea placa de informare? Sau s-a indoit fiindca intrati ca boii cu capul in ea? Lasati naibii in pace placa aceea si nu se va mai mai indoi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pana cand?
  Luni, 01 August 2016 00:47
  5.13.231.***
  Am rabdat si pe vremea lui Ceasca... stai linistit. Sistemul trebuia reglat in cel mult o saptamana in trafic. Daca cei care au implementat sistemul nu stiu cate masini trec in medie prin intersectie, atunci studiul de fezabilitate nu a fost executat. Nu vii, dupa ce implementezi sistemul, acum sa vedem cate masini trec pe aici. Mai usor cu pianul pe scari. El trebuia semireglat inainte de montaj, dupa montaj faceai corecturile necesare in cel mult o saptamana dar altii spun ca o sa dureze cateva luni... Dar cat ati executat lucrarea nu se stia cate masini trec prin intersectii ? Astia ne iau banii din buzunare pentru salariile lor pentru urmatoarele 18-24 luni si voi ii aplaudati... Daaa, asa trebuie, sa mai asteptam. Ia sa-i imputi lucrarea celui care a venit cu ideea cu unda verde sa vezi cum functioneaza sistemul atunci. Asta nu puteti sa pricepeti. Oricum, populatia va fi nemultumita, sistemul nu va functiona nici peste 2 ani pentru ca este prea incarcat de semafoare, nici n-au pornit giratoriu de la Ultimul Leu, apoi sistemul va fi inchis ca va functiona defectuos, si vom incepe implementarea de sensuri giratorii. Tot pe banii nostri. Apoi dupa vreo 10-15 ani apare unul care va spune ca cel mai bine in Galati sa se faca Unda Verde... Si tot asa... Si noi nu mai avansam deloc, adica, de la involutie incoace, la 3-4 ani se asfalteaza strada Brailei, intre blocuri nu a mai fost asfaltat de acum 30-40 ani. Stiti de ce ? Pentru ca unora le place asteptarea... Asteptati fratilor!
  6
  3
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 01 August 2016 00:01
  5.13.135.***
  Unda verde nu e la "standardul" pe care l-am dori?
  Ce glume are in el si primarul asta...Auzi la el, de parca s-ar fi imbunatatit traficul dar nu suficient. Nici pomeneala! E mai rau ca inainte.
  Iar pentru desteptul ala care scrie ca nu avem noi rabdare, ca sistemul trebuie sa "invete" traficul din Galati, mai bine ar tacea. Aberatia d ebitata de el contrazice insasi scopul si conceptul de "sistem inteligent". Sistemul inteligent tocmai obiectivul asta il are: sa regleze traficul la orice ora, indiferent de cate masini sunt, de aia se zice ca are niste senzori care numara masini, determina viteze, etc. Sistemul inteligent pur si simplu organizeaza si CREAZA el traficul fluent, din primul minut, nu sta sa-l invet 5 luni. E ca si cum am compara un elev inteligent care merge la olimpiada si iti rezolva orice problema dificila cu un tocilar care s ta 5 luni sa toceasca niste sabloane de r ezolvare pe care apoi sa le aplice...
  Deeeci, 2 variante:
  -aia favorabila: nu i-au d at inca drumul la sistem, ca sistemul are si o parte informatica , un centru de coordonare undeva, probabil nu sunt sosite echipamentele, nu sunt definitivate softurile. Sa speram, asta ar fi varianta ok ptr noi.
  -aia nasoala: asa cum zice desteptul de mai sus, de fapt nu e sistem inteligent, nu coordoneaza in timp real dupa datele concrete din strada, la secunda, ci doar sistemul va aduna date 5luni, si isi va face niste sabloane:adica la ora cutare in toate cele 5 luni a iesit o medie de 200 masini pe minut in intesrectia X, 250 in Y, etc si va da drumul la semafoare dupa datele alea. Atunci va iesi un mare vax, adica vom a vea unda verde doar daca vor trece fix acel nr de masini. Asta inseamna ca partea soft a fost facuta de programatori e xtremi de slabi, de ageamii, si va fi unda verde din pasti in craciun...
  Om trai si om vedea!
  7
  3
  Raportează
 • postat de @postacii nerabdatori
  Duminică, 31 Iulie 2016 23:50
  5.13.148.***
  Nene , te faci de ras! Probabil lucrezi la firma asta cu patron arestat care a pus maretul "sistem inteligent".
  Ne iei de prosti? Inteligent tocmai asta inseamna: isi ia singur datele din trafic pe baza senzorilor si creaza unda verde. Nu are nevoie de 5 luni sa se "obisnuiasca" cu traficul din Galati. Ala nu e sistem inteligent, e o parodie, o tentativa, daca ii ia 5 luni sa-si faca sabloane.
  Deci mai astia de la firma lu' peste: faceti odata sistemul s a functioneze in loc s a va trimiteti angajatii sa scrie pe VL ca e normal ca sistemul sa fie atat de praf si pulbere...si se mai v oteaza si cu 15 like-uri, penibil!
  Auzi tu, "Sa se obisnuiasca cu traficul"...te pufneste rasul. Pai traficul e ceva variabil de la ora la ora, de la minut la minut. Nu exista 2 zile la fel, nu exista 2 minute in care sa treaca neaparat acelasi nr de masini printr-un loc...daca asa a gandit cel care l-a conceput, e ste o parodie si bani aruncati degeaba.
  Rusine oricum.
  5
  3
  Raportează
 • postat de @Edi
  Duminică, 31 Iulie 2016 23:42
  5.13.148.***
  Mai nene, nu ne mai da lectii de inteligenta. Daca e cum zici tu, ii trebuie 5 luni sa se "dumireasca" cum coordoneaza maretul trafic din Galati-adica vreo 4 bulevarde mari si late si vreo 10 intersectii mari de toate :)), atunci nu se cheama sistem inteligent!! Cand ii faceau reclama in urma cu un an ziceau asa: ca are senzori peste senzori, montati in asfalt isi ia singur datele, vede cate masini trec, etc. Eu chiar nu inteleg de ce trebuie sa dureze atat. De parca am fi cine stie ce metropola gen new york intinsa pe 1000 de km patrati...e un orasel mai mare cu 2-3 strazi principale... Eu cred ca firma asta care l-a montat defapt e foarte slaba, mai exact partea de soft e slaba, sau am impresia ca ei abia acum se apuca sa scrie soft-ul? Ce draq frate, hai sa luam o AXA de exemplu Cosbuc de la un capat la altul: ai sa zicem 10 intersectii de la un cap la altul,(si cred ca 10 e mult, probabil sunt 5-7), fiecare cu semafoare. Fiecare semafor are senzori in asfalt, toate semafoarele sunt probabil conectate la o unitate centrala care le coordoneaza. Ai dat drumul sistemului? Ai d at, sa zicem, ce pisicii mei de date sa-i mai bagi, in afara de nr de intersectii si configuratia fiecareia ,el trebuie sa aiba deja softul acolo care sa sincronizeze toate cele 7 semafoare, in functie de datele luate de la senzori. De ce sa astepti 4 luni? Ce sa se regleze in astea 4 luni? Da-o draq de treaba, nici semafoarele vechi daca voiai sa le sincronizezi "manual", te urcai cu scara si cronometrai cu ceasul, nu-ti lua 4 luni. E bataie de joc...
  Iarta-ne ca nu suntem la fel de inteligenti ca tine si explica-ne si noua de ce trebuie sa dureze 4 luni ca sa porneasca sistemul. Este complet absurd, tocmai ca "inteligenta" sistemului inseamna ca el are senzorii si soft-ul care sa creeze unda verde si sa fluidizeze traficul in ORICE situatie, indiferent cate masini trec la un moment dat, ca-i noapte, ca-i zi, ca-i ora de varf sau ca strada e pustie. Aia inseamna sistem inteligent. Daca are nevoie de 4 luni, e o gluma proasta, e de fapt un sistem manual care-si creaza doar niste sabloane, iar cand nu se vor potrivi sabloanele va fi egal cu zero...
  Deci daca vrei sa gandim, gandim...tu vad ca nu prea vrei sa faci efortul, crezi doar ce spun autoritatile.
  S-a mai facut un a stfel d e pseudo-sistem inteligent si in Iasi, a trecut vreun an si tot jale este...de altfel la Iasi chiar s-a ajuns la DNa si a fost arestat patronul firmei UTI care a instalat si la Galati acest maret sistem.
  Ca o comparatie, unda verde REALa exista in Bucuresti pe Calea Victoriei, pe Magheru-Lascar Catargiu, etc. Pleci pe verde de la Unirii si se merge aproape snur pana la Victoriei. Acolo e un sistem inteligent real care a functionat de a doua zi dupa instalare, nu dupa 4 luni...la noi in provincie suntem bataia de joc a tuturor smecherilor.
  6
  4
  Raportează
 • postat de gică
  Duminică, 31 Iulie 2016 23:39
  5.13.238.***
  Prostilor ...sistemul este perfect, mai trebuie cate un semafor la toate trecerile de pietoni, cate 2 politisti in fiecare intersectie, cate un radar pe toate bulevardele, si pistoale la fiecare colt, (pistoale radar) , legile inasprite, amenda minim de 1000 de lei daca ai dat intr-o groapa, (ca esti prost de dai in gropi), asta asa pentru inceput.
  0
  7
  Raportează
 • postat de VIOREL
  Duminică, 31 Iulie 2016 20:40
  89.137.225.***
  fir ar sa fie de semafoare ,,, lua l ar naiba pe acel cap patrat ce le a montat.,.,.,.,.,.pierzi timpul pin la piata darami te pin la gara .,.,.,.,,.mai dementilor .,.,.,.sunteti sanatosi la cap????? SCOTETI LE DRACULUI ODATA CA MAI TARE NE NCURCA N TRAFIC.,.,.,.,.,.,.,.
  5
  2
  Raportează
 • postat de Edi
  Duminică, 31 Iulie 2016 12:00
  80.67.172.***
  Oameni buni, dar unii din voi nu ganditi deloc. Auzi ce prostii la unii, cica daca e sistem inteligent de ce nu si-a facut reglajele singur pana acum. Pai in primul rand e nevoie de timp. Ca daca esti sistem inteligent asta nu inseamna ca stii din prima si cum sa colonizezi planeta Marte. E nevoie de timp de adaptare fiindca sistemul asta inteligent, oricat ar fi de inteligent nu e "nascut cu traficul rutier galatean in sange" de cum a fost scos aparatul din cutie. Iar traficul rutier/pietonal nu e acelasi de la un capat la altul, de la o zi la alta. E nevoie de adaptare si asta nu se face cum ai zice peste, sau nu se face intr-o singura secunda. Azi traficul e intr-un fel, maine poate in alt fel, in secunda asta e intr-un fel si poate secunda urmatoare e altfel. Voi vreti sa va faca probabil si ciorba si tocanita si varza si piure de cartofi in acelasi timp si daca se poate sa va mai si spele rufele ca doar este "sistem inteligent" nu-i asa? Dar voi inteligentilor puteti face 1000 de lucruri in acelasi timp? Sau voi inteligentilor faceti totul la perfectie din prima secunda? E un soft de calculator care trebuie sa se adapteze la conditiile pe care i le oferi. Nu vine cu lectia invatata de cum l-ai scos din cutie si nu isi regleaza din prima secunda functia ca nu are cum, ca nu e Dumnezeu pe Pamant. Voi cred ca sunteti nemultumiti ca nu mai puteti circula voi cu 180 km/h in oras ca am vazut si din astia care calcau acceleratia in oras de ziceai ca sunt pe pista de formula 1.
  5
  19
  Raportează
 • postat de Bula
  Duminică, 31 Iulie 2016 11:51
  82.137.11.***
  Politia rutiera cica este profesionista, au blocat intersectia Basarabiei cu Poasta Veche pe sensul urcat. Trecerea este amplasata bine dupa intersectie, dar semaforul trebuia amplasat inainte de intersectie. Acelasi caz Domneasca cu Vultur, sensul de la Gradina publica spre facultate.
  Rusine politia rutiera galati. Amatori cu salarii de profesionisti. Fara suparare domnilor politisti.
  10
  4
  Raportează
 • postat de Postacii nerabdatori
  Duminică, 31 Iulie 2016 11:46
  185.129.62.***
  Mai asta "@Ovidiu | Sambata, 30 Iulie 2016 14:12 | 5.13.244*** "

  Mai habarnistule orice soft oricat de inteligent ar fi are nevoie de timp pana se autoregleaza la situatia pentru care a fost pus sa lucreze. Ca doar softul nu a venit de acasa de la el cu lectia invatata despre traficul galatean. Desteptule. Nu crezi ca e logic? Si inca ceva: ala, Ovidiu a zis bine ce a zis numai ca tu nu ai pus ghilimelele si pentru "sa-si". Adica el softul inteligent "SA-SI faca reglajele". Ca nu vine nimeni altcineva sa i le faca. Ci softul in sine "SA-SI faca reglajele" la situatia traficului din Galati. Dar cum voi nu cititi nici macar articolele in intregime si nici nu cititi corect comentariile oamenilor, vai de "inteligenta" voastra. Ala a scris ca sa asteptam ca softul inteligent sa se autoregleze la traficul din Galati. CA DACA E SISTEMN INTELIGENT ASTA NU INSEAMNA CA STIA DINAINTE, IMEDIAT CE A FOST SCOS DIN CUTIE, CE FEL DE TRAFIC E LA Galati. Tu la scoala la examen scriai lucrarea de control de acasa si veneai direct cu ea scrisa de acasa sau asteptai intai sa vezi ce subiecte iti da la examen si apoi scrii MAI INTELIGENTULE? Normal ca daca e sistem inteligent asta nu inseamna ca el le stie dinainte pe toate IMEDIAT CE A FOST SCOS DIN CUTIE ci "sistem inteligent" in sensul ca se adapteaza din mers, dar voi vroiati din prima secunda sa va spuna si numerele castigatoare la lotto nu-i asa? Adaptarea se face in functie de fluenta traficului, dar probabil ca voi v-ati fi asteptat sa va ghideze si traficul aerian.  @ "Postat de Pana cand? | Sambata, 30 Iulie 2016 13:11 | 5.13.231.*** "

  Daca ai rabdat pe timpul lui Durbaca, Dumitru Niciolae, Ciumacenco cand nu s-a facut absolut nimic in Galatiul asta, eu cred ca mai poti rabda putin. Sau tu esti "desteptul" ala care tot scrie pe internet de "septarul lui" si nu-ti mai poti ambala tu motorul la maxim din cauza nerabdarii? Pana acum ceva timp nu ati avut nimic si nu mai erati asa nerabdatori, in timpul mandatelor lui Durbaca Niciolae si Ciumacenco nu mai erati asa nerabdatori si nu comentati aiurea, iar deodata v-a napadit nerabdarea.
  2
  21
  Raportează
 • postat de ender2016
  Duminică, 31 Iulie 2016 10:09
  84.117.40.***
  Unda verde este un "must" pt un oras modern. Are rolul de a regla traficul si de a impune utilizatorilor sa respecte regulile de circulatie. Aviz pt cei care se plang de prea multe semafoare. Meltenii cu "BMW-uri" si pt cei ce vor sa faca liniute intre semafoare (plecat cu scart de la semafor) unda verde va fi un obstacol. Este si normal si logic ca vor prinde rosu la urmarorul semafor. Daca se circula cu viteza normala ( 50 - 54 km/hr - testat de mine personal) nu ai nici o problema, prinzi verde la toate semafoarele. Am facut exact 6 minute pe Brailei de la Traian pana pe Prelungirea Brailei colt cu Otelarilor. La fel se intampla si cei ce fac "giro" prin oraj cu 30 km/hr sa-i vada pitipoancele care fac "videoceat".
  Am vazut un comentariu precum ca au disparut indicatorele de verde intermitent la dreapta si cele care indica timpul pana la urmatorul verde. Este si normal, atat timp cat este un sistem automat care monitorizeaza traficul, culoarea verde se va schimba in functie de acesta si nu de cate secunde au trecut de la verdele anterior.
  Mai pe scurt unda verde este instalata la Galati, dar si cei ce o folosesc ar trebui sa aiba cunostinte cum s-o folosesca in favoarea lor. Scopul este de a aduce ordine nu de perpetua haosul in trafic tipic romanesc. Asa este si in alte parti civilizate, dar se pare ca Galatiul este populat cu alte specimente.

  P.S. Intr-un oras civilizat si dezvoltat primaria ar fi trebuit sa informeze locuitorii cu privire la beneficiile si cum se foloseste un nou sistem instalat, dar nu este cazul nostru. (...)
  3
  7
  Raportează
 • postat de Cristina N.
  Duminică, 31 Iulie 2016 08:36
  89.43.55.***
  se vorbeste despre trafic, dar ma intreb aproape retoric; care trafic??? sunt semafoare din 100 in 100m si carei fluidizari folosesc ele zau daca inteleg.... tunul asta cu miile de semafoare din oras, nu-l ancheteaza nimeni, normal. mai bine le-ar opri semafoarele astea, ca nu fac decat sa ingreuneze circulatia, atat pentru masini cat si pentru pietoni, care trebuie sa fie tari iuti de picior sa ajunga pe cealalta parte a starzii.... caci timpul pentru traversare este ridicol de mic. pentru soferi nu mai spun..... dar nimeni nu-i deranjat ca se mareste consumul de combustibil, poluarea si noxele, etc.
  5
  0
  Raportează
 • postat de Un utilizator zilnic de transport in comun
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 19:25
  92.80.158.***
  Sistemul este la fel de inteligent ca si transportul in comun. Felicitari tuturor!
  5
  1
  Raportează
 • postat de gica
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 19:16
  5.13.213.***
  de cand cu semafoarele,,unda verde" orasul a devenit un haos! Cum s a putut face o asemenea prostie ?! Cine e responsabil pt asta din cadrul primariei si al politiei rutoere ar trebuie sa si dea demeisia !
  29
  20
  Raportează
 • postat de Nelu Carbid
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 18:03
  5.13.225.***
  Domnul chestor de politie locala Mihai Manoliu ce parere are despre actele astea de vandalism?
  0
  27
  Raportează
 • postat de Cristi
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 15:15
  5.2.161.***
  Cred că ar trebui gândite mai bine investițiile, ce ”buton” e pus acolo e o prostie, și fără să vrei îl strici, în Pitești e total diferit sistemul, și plăcuța cu mesajul de avertizare, și poziția și forma butonului, un buton mic aflat în stâlp ieșit foarte puțin în afară. Ce văd eu acolo în poză din start are probleme...

  Exemplu de stâșp semaforizat cu buton la trecrea pietonilor e în poza de mai jos:

  http://epitesti.ro/wp-content/uploads/2015/06/SEMAFOR-TRECERE-DE-PIETONI-PRUNDU-4.jpg
  11
  14
  Raportează
 • postat de pietonul
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 14:48
  79.116.104.***
  Unda ,,vesela,, e trista. Timpii de traversare pentru pietoni sunt prea mici. Batranii si copii mici nu au nicio sansa sa atinga trotuarul de vis-a-vis pana la schimbarea culorii semaforului, deci ,,unda,, pune in pericol viata oamenilor. Pana acum doi ani se faceau o groaza de planuri pentru cat mai multe sensuri giratorii, pentru a scapa de semafoare, iar acum......ne scarpinam la urechea opusa pe dupa ceafa. Interesele de afaceri ale alesilor nostri locali sunt mai presus de ale cetatenilor. Se vede ca trecut campania electorala. Orasul e din nou plin de gunoaie, de buruieni pana la brau, etc.
  11
  22
  Raportează
 • postat de @Ovidiu
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 14:12
  5.13.244.***
  Cat sa asteptam sa-si "faca reglajele"? Parca era un "sistem inteligent", nu ar trebui sa-si faca reglajele singur? Eu deduc un singur lucru: aia care au creat softul/implementat sistemul sunt varza/sistemul e de proasta calitate si nu prea e asa de "inteligent". Ce sistem performant e ala caruia ii trebuie luni de zile sa se regleze? In plus, am mai observat doua "binefaceri" ale acestui prea inteligent sistem:
  -au disparut cronometrele de la vechile semafoare care erau foarte bune, nu stateai sa te zgaiesti la semafor , stiai cat ai de asteptat
  -au disparut unele sageti de verde intermitent dreapta care erau chiar foarte bune in unele intrsectii ptr fluidizare, acum trebuie sa astepti la semafor, desi ai putea trece spre dreapta.
  31
  14
  Raportează
 • postat de Semn de circulatie :
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 13:13
  78.96.255.***
  Intersectia Mihai Bravu-Calea Basarabiei , trecere de pietoni . Alo ,Dorel de Galati este normal ca semnul de circulatie : trecere de pietoni , sa fie orientat spre zebra , si nu la 90 de grade spre soferi, pentru a fi avertizati din timp ????
  4
  10
  Raportează
 • postat de Pana cand?
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 13:11
  5.13.231.***
  @ Ovidiu. Astept de 26 de ani sa se faca ceva. Pana cand sa mai asteptam? Poti tu sa dai un termen? Atunci taci! Unda verde nu va functiona pentru ca sunt foarte multe semafoare. Se va face revenire, si se vor construi sensuri giratorii. Intai sa platim unda verde si apoi vom plati si giratoarele.
  29
  8
  Raportează
 • postat de R.
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 12:50
  185.65.134.***
  Vandalismul asta trebuie combatut in vreun fel. Trebuie gasite solutii fiindca nu se mai poate cu golanii.
  Si auzi prostie la unii...ca "de ce nu au facut placutele sa fie ovale, infasurate dupa acel tub". Dar eu intreb, de ce Doamne iarta-ma puneti mana pe "placutele acelea? Numai niste babuini, niste golani fara minte strica totul prin Galati, inclusiv acele placute.
  3
  22
  Raportează
 • postat de MIHAI PRALEA
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 11:17
  5.13.166.***
  avem politi,politie locala,jandaremi,agenti de paza care ia atatia bani de pe spatele nostru din impozite si taxe dar se fura ca in codru din cauza nepasariicelor de sus mentionati,asa ca de ce ne maio miram ca se fura de toate in acest oras?
  6
  30
  Raportează
 • postat de Galatiul sub asaltul vandalilor
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 10:50
  23.254.211.***
  Era de asteptat ca tot ce se face in Galati sa strice niste prosti. Politia cand ii prinde sa foloseasca si bulanul din dotare si sa le pocneasca vreo tre reprize pe spinare. De ce sa aruncam bani aiurea pe ce vandalizeaza altii. Sa se repare din banii celor ce vandalizeaza.
  5
  36
  Raportează
 • postat de Ovidiu
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 10:47
  188.138.9.***
  Asteptati bai nene sa fie functional...Voi vroiati sa mearga din prima? Pana isi face reglajele acel soft...mai este. DAR cu vandalismul caposilor astora de galateni habauci ce facem? Poate daca "marim" amenzile pana la "a face puscarie" pentru cei ce vandalizeaza poate asa se potolesc.

  Vandalismul nu are leac. Poate doar cu bita.
  13
  44
  Raportează
 • postat de JR
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 10:37
  5.13.217.***
  Cand va functiona, ne spune cineva, cu raspundere, cu termene precise? Sau e ca-n trecut - am spalat banii, acum putem sa-l lasam in paragina si dam vina pe lipsa a doua- trei placute...Asa s-a procedat si cu sistemul interactiv de la primarie, cu sistemul de urmarire/ afisare poluare de la papadie, etc
  10
  18
  Raportează
 • postat de Vandalismul sa plateasca cu puscaria
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 10:23
  85.25.103.***
  La asta sunt buni galatenii si de aceea nu au meritat si nu vor merita niciodata nimic. Galatenii sunt "buni" numai la a vandaliza tot ce se face in Galati. Si problema e ca sunt si prosti fiindca nu isi dau seama ca lucrul vandalizat s-a facut si din banii lor si va fi reparat tot din banii lor, deci alti bani alta distractie...Dar ce sa le faci daca unii galateni sunt prosti de bubuie si stiu doar sa vandalizeze. Cine a vandalizat sa plateasca din banii lui de sa-l usture si curul nu numai buzunarul, iar daca e recidivist poate il bagati si putin la racoare ca de, e caldura mare afara mon cher si poate nu li se oxigeneaza creierul de tot vandalizeaza ce se face prin Galati.

  Ne-am saturat sa platim din banii nostri tot ce strica altii.
  3
  40
  Raportează
 • postat de DanO
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 10:14
  79.116.100.***
  Mișto fază:
  ”Am votat proiectul, nu numărul de semafoare” Adică habar n-avea pe ce se dau banii.
  Sper să nu fie unda verde a unei țepe. Chestia cu inteligența undei care se adaptează, iar e o gogoriță. Ce face, își crează șabloane?
  A costat mult, poate prea mult, nu-i așa?
  15
  20
  Raportează
 • postat de Catalin
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 10:14
  5.13.213.***
  Primul rezultat pentru UNDA VERDE - s-au aglomerat intersecțiile (poluare mai mare) . Circulație greoaie ca în București .
  25
  20
  Raportează
 • postat de Valentin
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 09:42
  5.170.78.***
  Nu va fi niciodata unda verde ci unda rosie. Atat de mute semafoare nu fac decat sa blocheze traficul, nu sa-l fluidizeze. In alte tari se folosesc sensurile giratorii pentru ca sunt mult mai eficiente si mai ecologice. Cu atatea semafoare si poluarea o sa creasca semnificativ. Oare de asta aveau nevoie galatenii, de zeci de semafoare?! Din pacate s-a facut o alta afacere din care au de castigat unii. Cu siguranta locuitorii orasului, inca o data, au doar de pierdut.
  22
  16
  Raportează
 • postat de Puneți întrerupătoare cu revenire clasice, tip IP 64, să simtă și pitonul că funcționează inteligența.
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 09:03
  213.233.64.***
  Am zis eu, putem avea, scule de scule, inteligența ne lipsește. Iar cu tăblița ,,apăsați aici'', parcă au pus un tablou, are dimensiuni prea mari...se poate pune o tăbliță în prelungirea stâlpului pentru rezistență, în mai multe șuruburi prinsă, actuala tăbliță este prea pătrățoasă. Se poate pune un buton clasic de tip IP 64, rezistent la frig și umezeală, să simtă și pietonul că apasă, că funcționează. Pe tăbliță, până învățăm, se poate scrie, ,,așteptați 30 de autovehicule să treacă și apoi traversați pe verde''. Lumea nu știe cum funcționează trecerile de pietoni semaforizate inteligent....dacă sunt și astea inteligente.
  13
  9
  Raportează
 • postat de condoleante
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 08:51
  5.13.192.***
  pacat ca se fac investitii doar in imagine si atat...
  13
  8
  Raportează
 • postat de Adi
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 08:03
  213.133.63.***
  Cand se face ceva bun se gasesc cativa sa il distruga.
  Mai dureaza pana se schimba ceva...Asta e mentalitatea unora.
  5
  15
  Raportează
 • postat de Oroare
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 07:52
  5.13.186.***
  Mult mai bine era se facă sensuri giratorii si nu aveam nebunia asta ,cand încep școlile sistemul ăsta multi inteligent îl vor opri
  20
  15
  Raportează
 • postat de habarnistii
  Sâmbătă, 30 Iulie 2016 06:28
  95.76.32.***
  dragi alesi, inainte de a vota proiecte mai si intrebati despre ce e vorba.
  7
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.