Bătălie pentru posturile de DIRECTORI ÎN ȘCOLI. Vezi lista celor peste 200 de candidaţi

Bătălie pentru posturile de DIRECTORI ÎN ȘCOLI. Vezi lista celor peste 200 de candidaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Zece dintre candidaţi au optat pentru posturi la mai multe unităţi de învăţământ, în timp ce 19 s-au înscris şi pentru funcţiile de director prim şi adjunct în aceeaşi instituţie * Printre candidaţi se numără şi consilieri locali în funcţie, dar şi oameni politici care s-au aflat pe listele partidelor la alegeri


212 cadre didactice din judeţul Galaţi vor susţine miercuri, 12 octombrie, la Liceul Tehnologic de Marină, proba scrisă din cadrul concursului unic naţional pentru directori. Cum au avut posibilitatea să concureze pentru mai multe posturi, în lista afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) figurează 247 de candidaturi. Zece dintre cadrele didactice au optat pentru două sau chiar mai multe posturi de la şcoli diferite, în timp ce 19 dintre ei s-au înscris pentru ambele funcţii de conducere din aceeaşi instituţie, adică şi director prim şi adjunct.

În total sunt scoase la concurs 173 de posturi pentru directori primi şi 65 pentru adjuncţi. De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că în 25 de unităţi de învăţământ nu s-a înscris niciun profesor pentru funcţia de director, dintre care şapte sunt în municipiul Galaţi: Şcolile Nr. 33, 38, 18 şi Liceul "Sf. Maria", dar şi la trei grădiniţe.

Cea mai mare concurenţă la CNMK


La Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" se înregistrează cea mai mare concurenţă, patru profesori fiind înscrişi în cursa pentru fotoliul de director, aceiaşi regăsindu-se şi în cea pentru adjunct: Tanţa Alexandru, Dana Bălăuţă, Mariana Ganea şi Mădălina Popescu.  Sunt, de asemenea, două gimnazii unde bătălia pentru manager va fi destul de dură, întrucât sunt câte trei candidaţi. Este vorba de Şcoala Nr. 7 (Monalissa Nica, Daniela Purice şi Mioara Şaigău) şi de Şcoala Nr. 42 "Sfinţii Împăraţi" (Elena Cristea, Cornel Neştian şi Monalissa Nica).  În alte 13 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi sunt în cursă  câte doi candidaţi pentru director prim, care de regulă s-au înscris şi pentru cea de adjunct: Colegiile "Vasile Alecsandri", "Elena Doamna" şi "Radu Negru", Liceele "Racoviţă", "Dunărea" şi CFR, Şcolile 34, 29, 19 şi 2, Palatul Copiilor şi Clubul Şcolar Sportiv.   

La Tecuci, câte doi pe loc s-au înscris la Liceul "Elena Caragiani", Şcoala "Elena Doamna" şi Şcoala "Iorgu Iordan".

În judeţ, concurenţă există la Hanu Conachi, Gohor, Ghidigeni, Rediu, Umbrăreşti şi la Liceul din Cudalbi. 

O singură profesoară şi cinci candidaturi


Există profesori care se consideră capabili să fie directori, astfel încât au considerat că este în avantajul lor să-şi depună mai multe candidaturi. Cea mai hotărâtă candidată pare să fie Monalissa Nica, cea care a demonstrat calităţi manageriale pe vremea cât a fost director la Şcoala Nr. 7, dar a fost schimbată din funcţie, tocmai pentru că numirile de aproape şapte ani s-au făcut de către conducerea ISJ-ului, fără concurs. Ea va candida pentru funcţiile de director şi director adjunct la Şcolile nr. 7 şi 2, dar şi pentru cea de director la Şcoala Nr. 42. Alţi trei candidaţi ţintesc spre trei funcţii: Florin Andronic - director şi  director adjunct la Şcoala Nr. 29, dar şi director la Clubul Şcolar Sportiv, Monica Babeş directoare la o şcoală din Tecuci, dar şi la alte două unităţi din comuna Umbrăreşti şi Adriana Neofit care s-a înscris pentru director şi director adjunct la Clubul Şcolar Sportiv, dar şi pentru director la Palatul Copiilor. 

De pe listele de partid, la concurs de directori


Cum de opt ani numirile în funcţiile de conducere s-au făcut în învăţământ după bunul plac al superiorilor, există în rândul cadrelor didactice şi acum suspiciuni că până şi concursurile vor fi influenţate de factorul politic, mai ales că din comisia de interviu va face parte şi un membru din administraţia locală. Nu va putea nimeni nici să confirme, nici să infirme acest lucru. Cert este însă că în concurs s-au înscris şi oameni care sunt actualmente consilieri locali Silviana Ciupercă (PSD) singura candidată pentru director prim la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" (fostul Metalurgic) şi Onuţ Atanasiu (PNL) candidat la funcţia de director şi director adjunct al CNVA-ului, avându-l contracandidat pe Romeo Zamfir.
Există în municipiul Galaţi alţi patru candidaţi la funcţiile de director care au fost şi pe listele electorale pentru consilieri la alegerile de pe 5 iunie 2016: Gelu Homner, Mirela Onişor, Viorel Bogatu şi Florea Dochiţa. Ei sunt şi în prezent directori cu delegaţie la şcolile pentru care candidează. Pe surse  am aflat că în aceeaşi situaţie s-ar regăsi alţi 25 de profesori din tot judeţul.

CLICK AICI pentru a accesa LISTA CANDIDAȚILOR ÎNSCRIȘI LA CONCURSUL PENTRU OCUPAREA FUNCȚIILOR VACANTE DE DIRECTOR/DIRECTOR ADJUNCT DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN JUDEȚUL GALAȚI ALE CĂROR DOSARE AU FOST DECLARATE ADMISE

Citit 17635 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:12

5 comentarii

 • postat de Ionut Ariton
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 19:48
  185.90.61.***
  Dra Roxana Artene Penciu, ce tip de legatura (alianta, sange, pecuniara, pretenie trancedentala poate !?!? ) aveti cu Dna M.N. de la Scoala 7 ca sa-i elogiati atat de des calitatile manageriale ?

  Nu cred ca ati scapat vreo ocazie de a-i mentiona numele in articolele Dvs. legate de "prigonirea" directorilor de catre autoritatile statului. A ramas purtatorul de stindard al directorilor in lupta lor cu sistemul ticalosit.

  Ar fi interesant de aflat cum s-a decis Dna M.N. sa candideze fix la scolile 2 si 42 (in afara de cea la care este titulara). A aruncat cu sageata de darts in harta orasului legata la ochi ?

  Si ce inseamna "pe surse am aflat ca in aceeasi situatie s-ar regasi alti 25 de profesori din tot judetul" ? De ce nu dati nume, partide, etc ? Va e teama de repercursiuni ?
  3
  0
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 11 Octombrie 2016 15:17
  81.12.150.***
  Membrii psd sunt in pole position. Sunt curios ce nota o sa ia doamna Munteanu de la Grup Școlar Elena Caragiani din Tecuci. O înfocată susținătoare a psd ului( de fapt a fost si pe lista de consilieri locali)
  0
  14
  Raportează
 • postat de valll
  Marți, 11 Octombrie 2016 13:27
  109.102.131.***
  Va trece un timp pana cand Romania va uita de coruptie si concursurie vor fi corecte. E posibil ca si acesta sa fie viciat de obiceiurile locului, mai ales ca pe intreaga filiera, de la Inspectorate pana la secretarii de stat, sunt oameni pusi poliitic si unsi cu alifiile respective.
  Nu se face primavara doar cu un ministru serios, oricat de mult s-ar stradui el. Totusi, este un inceput. Este un concurs bine conceput, cu regulament, tematica, cu calendar, reguli, nu cu numiri politice.
  SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN AL INCETARII CLIENTELISMULUI POLITIC SI SINDICAL. .Un drum care nu convine plgiatorilor si impostorilor. De aceea, politicienii se straduiesc sa-l inlature pe ministru, liderii de sindicat le tin isonul, urla, ameninta, iar agentii lor de influenta misuna printre noi.
  Sper ca acest concurs sa se desfasare in ordine, organizatorii locali sa joace cinsti, iar scoala romaneasca sa intre pe un fagas corect si onorabil. ..
  5
  23
  Raportează
 • postat de sorin
  Marți, 11 Octombrie 2016 09:42
  86.34.187.***
  nu am nici o indoiala ca nici acest concurs nu se va desfasura altfel decat s-au desfasurat concursurile de asta vara la Inspectoratul Judetean Galati privind repartitia posturilor. cu precadere castigatorii vor fi PSD-isti: lucrari refacute dupa examen, note de 4 chair daca ai scris in lucrare si chiar daca faci contestatie, in zadar ai scris ca tot nota 4 iti va fi mentinuta fiindca asa sunt instructiunile politice si de alta natura fata de corectori si altele. Galatiul este in topul judetelor corupte din Romania iar schimbarea nu o pot face decat cetatenii. Si nu vorbim de schimbare democratica ca in Romania nu se mai poate vorbi de democratie.
  13
  26
  Raportează
 • postat de Sinistrul Educatiei Nationale
  Marți, 11 Octombrie 2016 05:12
  95.77.196.***
  Cea mai mare rusine politica si profesionala e acest asa zis concurs, pe care cadidatii il dau de acasa, din fotoliu, inconjurati de pretini si cu materialele pe masa, ca proba scrisa. Oare asa se face si laBAC, la capacitate, definitivat, titularizare ??? Ce fel de concurs mai e si asta ? O rusine nationala !
  30
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.