PROMISIUNI pentru IARNA asta şi cea viitoare | Când va începe furnizarea CĂLDURII în sistem centralizat
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

PROMISIUNI pentru IARNA asta şi cea viitoare | Când va începe furnizarea CĂLDURII în sistem centralizat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

„Dacă mâine (astăzi, 21 octombrie - n.r.) vom avea semnat contractul şi de cei de la Electrocentrale, au nevoie de două-trei zile pentru a pune în funcţiune unitatea lor de producţie. Cel târziu luni sau, în cel mai rău caz, din punctul meu de vedere, la 1 noiembrie, cred că vom putea avea căldură. Eu vă promit că iarna viitoare nu vor mai fi astfel de situaţii, ba mai mult de atât, vom avea, pe anumite zone din Galaţi, o sursă adiacentă de furnizare a agentului termic şi a apei calde”, a declarat ieri, la finele şedinţei de Consiliu Local, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Pentru încălzirea şcolilor care au solicitat agent termic, edilul a precizat că este folosit aburul furnizat de Electrocentrale pentru prepararea apei calde.

Din păcate, soluţia nu poate fi extinsă la nivelul întregului oraş şi nu este prea eficientă nici pentru unităţile de învăţământ: „Volumul aburului nu suportă încălzirea a 35.000 de apartamente plus a celorlalţi operatori economici care sunt încă branşaţi la sistemul centralizat. Punctual, acolo unde am primit cereri din partea unităţilor de învăţământ, am putut oferi căldură. Este soluţia tehnică de avarie, minimum pe care îl putem asigura în condiţiile date".

Citit 6137 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.