PROMISIUNI pentru IARNA asta şi cea viitoare | Când va începe furnizarea CĂLDURII în sistem centralizat
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

PROMISIUNI pentru IARNA asta şi cea viitoare | Când va începe furnizarea CĂLDURII în sistem centralizat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)


„Dacă mâine (astăzi, 21 octombrie - n.r.) vom avea semnat contractul şi de cei de la Electrocentrale, au nevoie de două-trei zile pentru a pune în funcţiune unitatea lor de producţie. Cel târziu luni sau, în cel mai rău caz, din punctul meu de vedere, la 1 noiembrie, cred că vom putea avea căldură. Eu vă promit că iarna viitoare nu vor mai fi astfel de situaţii, ba mai mult de atât, vom avea, pe anumite zone din Galaţi, o sursă adiacentă de furnizare a agentului termic şi a apei calde”, a declarat ieri, la finele şedinţei de Consiliu Local, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Pentru încălzirea şcolilor care au solicitat agent termic, edilul a precizat că este folosit aburul furnizat de Electrocentrale pentru prepararea apei calde.

Din păcate, soluţia nu poate fi extinsă la nivelul întregului oraş şi nu este prea eficientă nici pentru unităţile de învăţământ: „Volumul aburului nu suportă încălzirea a 35.000 de apartamente plus a celorlalţi operatori economici care sunt încă branşaţi la sistemul centralizat. Punctual, acolo unde am primit cereri din partea unităţilor de învăţământ, am putut oferi căldură. Este soluţia tehnică de avarie, minimum pe care îl putem asigura în condiţiile date".

Citit 6004 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2016 20:19

2 comentarii

 • postat de Mircea
  Vineri, 21 Octombrie 2016 19:35
  5.13.193.***
  Au dat caldura la scoli teoretic. La scoala 42 caloriferele de fonta vechi de 30 ani sunt majoritatea infundate si nu dau aproape deloc caldura. Aceasi situatie se repeta de ani de zile si nimeni nu face nimic. Probabil la fel este peste tot. Se asteapta sa vina parintii copiilor si sa curate ei caloriferele asa cum se face si cu celelalte lucruri necesare elevilor (manual, creta, hartie , tonere, laptopuri , videoproiectoare, mobilier scolar, perdele, jaluzele etc.)scoala neavand bani de nimic si invatamantul este cica gratis
  0
  3
  Raportează
 • postat de galatean adevarat
  Vineri, 21 Octombrie 2016 18:59
  79.116.97.***
  Anul trecut cand era primar STAN si erau aceleasi probleme, stimabilul nostru primar PUCHEANU, spunea , ca este inadmisibil ca oamenii din Galati sa stea in frig ....Ha ha ha....!!! Si mai zicea ,ca odata ce va ajunge in functia de primar ,aceste probleme vor disparea .Ha ha ha ...!!! Si prostimea la crezut si la votat .Macar fostul primar Stan, recunostea la momentul respectiv si spunea, ca problemele nu se vor rezolva asa usor cum promit unii......Dar na...!!!! Ati vrut schimbare , aveti schimbare !!!! Dar in rau !!!!!
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.