Conform noului Mers al trenurilor | Galaţiul nu mai are legătură directă cu aeroportul Otopeni
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu      

Conform noului Mers al trenurilor | Galaţiul nu mai are legătură directă cu aeroportul Otopeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Viaţa liberă" va publica, în ziarul de sâmbătă, tabelul cu toate plecările şi sosirile din şi în Gara Galaţi

Duminică, 11 decembrie, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2016-2017, care va fi valabil până la data de 9 decembrie 2017, informează CFR Călători. Câteva modificări importante din noua ofertă de transport feroviar vizează regionala Galaţi. Astfel, niciuna din cele cinci perechi de trenuri care leagă Galaţiul şi Brăila de Bucureşti nu va mai trece prin Urziceni, toate fiind redirecţionate prin Ploieşti Sud şi Buzău, o rută cu 22 de kilometri mai lungă şi cu 7 lei mai scumpă. În consecinţă, gălăţenii şi brăilenii nu vor mai putea ajunge direct la aeroportul Otopeni, halta respectivă fiind pe vechea rută, cea prin Urziceni. În schimb, zilnic, la cadenţă de aproximativ o oră, va exista legătură feroviară Bucureşti - Aeroport şi retur.

Conform CFR Călători, zilnic se vor afla în circulaţie între 1.200 şi 1.300 de trenuri. Trenurile Zăpezii circulă din 11 decembrie către destinaţii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng). În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia - Braşov şi retur) au reduceri între 31 şi 56 la sută. Trenurile Soarelui vor asigura, în perioada sezonului estival 2017, legături din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Se introduc în circulaţie noi trenuri, cu durate de parcurs reduse, de la Bucureşti către Suceava şi Cluj Napoca, cu timpi de mers mai mici cu aproximativ o oră, respectiv, două ore. Apar şi Trenurile Studenţiei, pe ruta Bacău - Paşcani - Iaşi şi retur, cu plecare duminica de la Bacău şi vinerea de la Iaşi, care vor prelua fluxul mare de studenţi din Centrul Universitar Iaşi.

Noul Mers al Trenurilor, cu plecările şi sosirile din şi în Gara CFR Galaţi, va fi publicat de „Viaţa liberă” în ziarul de sâmbătă. Tot acolo veţi găsi şi noua ofertă de transport a companiei private Transferoviar, pe rutele Galaţi - Bucureşti Nord şi Galaţi - Bârlad.

  

Citit 10774 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.