UPDATE - Transportul în comun este şi astăzi, 11 ianuarie, GRATUIT! Cum se intervine pe străzile din oraș

UPDATE - Transportul în comun este şi astăzi, 11 ianuarie, GRATUIT! Cum se intervine pe străzile din oraș
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Lăsaţi maşinile acasă! Transportul în comun este şi astăzi GRATUIT! - Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că, având în vedere condițiile meteo, astăzi, transportul cu mijloacele de transport în comun va fi gratuit pentru toți cetățenii.

În același timp, precizează municipalitatea, este recomandată folosirea autobuzelor, tramvaielor şi troleibuzelor Transurb pentru a preîntâmpina eventualele blocaje în trafic și pentru a ușura intervenția utilajelor de deszăpezire.

Galați, sub COD GALBEN de VISCOL - Click aici pentru DETALII

DRUMURI ÎNCHISE și TRENURI ANULATE din cauza viscolului - CLICK AICI pentru DETALII


UPDATE, ora 16,30: Primăria municipiului Galaţi informează că, la ora 14,00, atunci când ninsoarea s-a oprit, s-au retras utilajele mari care interveneau pe străzile principale şi au rămas să acţioneze cele mici care pot intra şi pe străzile secundare, în cartiere, pentru a curăţa zăpada. Până în acest moment s-au folosit 433 de tone de material antiderapant.

„Echipele sunt pregătite cu cele 14 sărăriţe pentru a interveni în această noapte şi mâine pentru că meteorologii anunţă formarea poleiului în zona noastră.

De asemenea, în această noapte începând cu ora 21,00 se reia acţiunea de strângere a zăpezii care a rezultat în urma intervenţiilor din aceste zile. Pentru această acţiune sunt pregătite 20 de autobasculante, iar zăpada este dusă pe platforma din dreptul Universităţii ”Danubius””, comunică Biroul de Presă al Primăriei.


UPDATE, ora 13,00 - Potrivit informării transmise de Primăria municipiului Galaţi, 154 de utilaje sunt în prezent pe străzile oraşului şi intervin pentru curăţarea străzilor principale, dar şi celor secundare.

De asemenea, se fac în continuare intervenţii pe trotuare, aliniamente stradale, în staţiile de autobuz, la trecerile de pietoni şi în zona instituţiilor publice.

Începând din noaptea trecută şi până la această oră, s-au folosit 339 de tone de sare, în mod deosebit pe zonele care sunt în pantă.

Transportul cu mijloacele de transport în comun va fi gratuit pe tot parcursul zilei.


UPDATE ora 10,00 - Conform Primăriei, de marți seara, 10 ianuarie, mai exact de la ora 22,00, oraşul Galaţi se află sub avertizarea meteorologilor de cod galben de viscol şi ninsori abundente.

Municipalitatea informează că, în noaptea care a trecut, până la ora 2,00, nu a fost nevoie decât de intervenţia punctuală a sărăriţelor, însă, după această oră, au ieşit pe străzi şi tractoarele cu lamă şi perie care sunt în dotarea Serviciului Public Ecosal.

„În intervalul orar 3,00 - 5,00 s-a declanşat viscolul puternic, iar ninsoarea a devenit abundentă, motiv pentru care a început intervenţia pe zone alături de firmele aflate sub contract.

La această oră, în oraș, intervin 149 de utilaje de deszăpezire pe străzile principale, dar şi în cartiere”, precizează Primăria.

Citit 29233 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2017 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.