AVARIE | Întuneric la "Lumina". Care mai e viteza luminii pe strada Bălcescu?
Foto: E egal mc pătrat? Hm!

AVARIE | Întuneric la "Lumina". Care mai e viteza luminii pe strada Bălcescu?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Beznă ca pe vremea lui Ceauşescu într-o zonă din centrul oraşului. De mai multe zile, o porţiune importantă din strada Nicolae Bălcescu, în zona Librăriei "Lumina", se scufundă în beznă imediat cum apune soarele şi nu se luminează decât a doua zi, dimineaţa. "Pe toată distanţa dintre Home Center şi librărie este beznă totală în fiecare seară. E întuneric ca pe vremea lui Ceauşescu, numai că atunci nu erau becuri. Acum sunt şi becuri, şi stâlpi destui, numai că nu funcţionează", ne-a spus un cititor.

Am aflat că bezna de la "Lumina" a fost cauzată de o firidă avariată în timpul lucrărilor de deszăpezire. "În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că o echipă a Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, Sucursala Galaţi s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că, în zona străzii Nicolae Bălcescu, o firidă de iluminat public a fost avariată de către lucrătorii firmelor de deszăpezire. SDEE Galaţi a intervenit pe 23 februarie pentru depistarea exactă a defectului şi pentru identificarea cablului lovit, iar în data de 24 februarie situaţia a fost remediată", ne-a informat Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SDEE Galaţi.

Ok, avaria a fost remediată vineri, dar acest articol este scris marţi şi lumină tot nu este pe stradă. Asta pentru că firma Total Strada SRL, cea care asigură funcţionarea iluminatului public stradal, încă nu aflase până astăzi că SDEE Galaţi şi-a reparat firida! Asta pentru că, se pare, SDEE Galaţi nu este obligată să le comunice celor de la Total Strada atunci când termină o lucrare de reparaţie. Oare cine ar trebui să facă această comunicare, într-o eră care se presupune a fi una a… comunicării?

Între timp, Total Strada a aflat că SDEE şi-a reparat "bucăţica" şi a promis că miercuri va reconecta stâlpii la reţea. Practic, şi în mod simplist vorbind, va băga un ştecher în priză. Deci, e nevoie de cinci zile (de pe 24 februarie până pe 1 martie), sau să se schimbe anotimpurile, ca lumina de pe Bălcescu să parcurgă câţiva metri, de la firidă până sus, la stâlpi. Vai de mama oraşului nostru, dacă asta a ajuns să fie viteza luminii în Galaţi!

Citit 2491 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.