Dacia a investit 2,5 milioane de euro în linia de producţie a modelului Stepway, lansat miercuri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacia a lansat miercuri în România versiunea Stepway a modelului Sandero, al şaselea din gama Logan, la aproximativ o lună de la prezentarea la salonul auto de la Barcelona, investind circa 2,5 milioane de euro în linia de producţie a modelului.

Potrivit oficialilor companiei, pentru realizarea acestui model, s-a investit în uzina Dacia de la Mioveni suma de fost de 2,5 milioane euro, din care 1,5 milioane au fost cheltuiţi pentru studii de preproducţie şi restul pentru adaptarea liniei. În ceea ce priveşte numărul de unităţi fabricate la Mioveni, acesta se ridică la 1.340 de modele pe zi pentru întreaga gamă Logan.

Oficialii Dacia au evitat să facă orice fel de estimări privind vânzările pentru acest an la modelul lansat miercuri.

Ei au precizat că modelul lansat miercuri va intra în programul de înnoire a parcului auto naţional "Rabla", urmând să beneficieze de programul Dacia avantaj, astfel încât se va dubla prima de casare de 3.800 lei şi se va oferi o garanţie de patru ani. În cazul în care nu este achiziţionat prin programul Rabla, Sandero Stepway are o garanţie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Modelul va putea fi achiţionat de pe piaţa autohtonă începând cu 23 iunie anul curent, iar în Europa Centrală şi de Vest va fi comercializat începând cu luna septembrie.

Stepway se diferenţiază de modelul Sandero prin garda la sol mărită cu 20 de milimetri şi elemente de design exterior şi interior. Ţinta companiei, exprimată de directorul de marketing, Rafael Treguer, este ca noul model să devină liderul segmentului de compacte citadine-modele pentru oraş.

Modelul lansat miercuri va avea o singură versiune de echipare cu două motorizări, respectiv de 1,6 benzină şi 90 de cai putere, la un preţ de 9.200 euro (TVA inclus) şi 1,5 DCI, de 70 cai putere şi un  preţ de 10.400 de euro (TVA inclus). De serie, Sandero Stepway va avea sistem ABS şi AFU, dublu airbag, direcţie asistată, geamuri electrice faţă, radio CD şi închidere centralizată cu telecomandă.

Dacia Sandero a fost lansată în iunie 2008, fiind lider în România pentru segmentul B, de citadine compacte, cu 12.185 de unităţi vândute. În întreaga lume au fost vândute aproximativ 72.000 unităţi ce aparţin acestui model. Comercializat inclusiv sub sigla Renault, Sandero are vândute 160.000 de unităţi în intreaga lume, în 11 luni de la lansare.

Modelul Stepway este produs deja în Brazilia, la Curitiba, de la sfârşitul anului 2007 şi este comercializat în America de Sud sub sigla Renault.

Citit 515 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.