Dezastru edilitar pe strada Pictor Isser (FOTO)
Foto: Foto: Marius Negri

Dezastru edilitar pe strada Pictor Isser (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

 

Luna viitoare se împlinesc doi ani de când a început modernizarea străzii Pictor Isser şi un an de când NU s-a mai terminat. Asta aflăm din panoul de şantier abandonat, rămas în capul râpei în care s-a transformat strada îngropată în noroi. Conform Primăriei Galaţi, modernizarea străzii este realizată doar 12 la sută, iar pentru asta s-au plătit 469.600 de lei.

„Noi am vrut canalizare! Vedeţi ce-i aici? Ăsta-i hal de stradă? Tranşee! Sunt bolnavă cu picioarele şi merg ca racul pe-aici. Nici un drum în câmp, pe care merg tractoarele, nu arată aşa! Da’ poate e nevoie de o salvare sau, ferească Dumnezeu, ia foc ceva! Ar trebui să nu mai plătim impozite la Primărie!”, ne spune locatara din capătul străzii, Stoiana Sârbu.

Şi dânsa şi familia din capătul celălalt al străzii sunt de părere că mai bine rămânea strada aşa cum era: „Conducta aia ieşită afară e alimentarea cu apă! Mai bine lăsau strada aşa cum era! Vedeţi cum s-a lăsat? Ne-au spus că scot bordurile ca să aibă front de lucru, că imediat e gata! Şi-au făcut-o gata! Când plouă sau se topeşte zăpada, e luciu de apă de aici până în capăt! Vă daţi seama câtă apă a intrat pe sub case?”. „Suntem mai rău ca la ţară!”, se vaită altă vecină.

Ce s-a făcut

Potrivit Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), prima licitaţie pentru „Modernizare str. Pictor Isser”, organizată de Primăria Galaţi, la care s-au înscris cinci competitori, a fost adjudecată, în martie 2015, de firma Romlotus Instalaţii SRL, cu o ofertă de 3.175.568 de lei fără TVA. Preţul estimat al lucrării fusese de 4.156.321 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai mic”.

Potrivit municipalităţii, firma a realizat următoarele lucrări: desfacere carosabil - 240 ml, colector canalizare - 228 ml, conductă apă - 240 ml. „Pentru lucrările executate de SC Romlotus Instalaţii a fost decontată suma de 469.600 de lei. Durata de execuţie contractată a fost de 12 luni, conform clauzelor contractuale. SC Romlotus Instalaţii a solicitat încetarea contractului de lucrări încheiat cu Primăria Galaţi datorită intrării în insolvenţă a firmei. Contractul a fost reziliat în data de 30 martie 2016, pentru întârzieri în execuţie s-au aplicat penalităţi conform clauzelor contractuale în valoare de 2.518 lei”, ne-a comunicat Primăria.

Nu putem să nu remarcăm faptul că rezilierea contractului s-a făcut cu două săptămâni înainte de data la care lucrarea trebuia să fie gata.

În noiembrie 2016, Primăria a scos din nou la licitaţie modernizarea străzii, dar procedura nu s-a încheiat nici acum. Motivul? Se aşteaptă răspunsul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, la plângerea depusă de unii dintre ofertanţi. Valoarea estimată a lucrării este mai mare decât cea în prima licitaţie - 4.234.307 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire a rămas tot preţul cel mai scăzut.

Cât va costa modernizarea străzii vom afla după finalizarea licitaţiei şi a lucrării.

Citit 3978 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.