Proiecte de RESTRUCTURARE URBANĂ | Investiţii de 56,4 milioane de lei, la mâna aleşilor locali
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Proiecte de RESTRUCTURARE URBANĂ | Investiţii de 56,4 milioane de lei, la mâna aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)


O parcare multietajată prevăzută cu boxe, în Mazepa I, o arteră rutieră şi un părculeţ în zona CNMK, precum şi resistematizarea DN 2B Tirighina sunt cele mai importante proiecte care vor fi supuse, astăzi, dezbaterii aleşilor locali.

Aceştia sunt convocaţi în şedinţă extraordinară pentru a aproba costurile celor trei investiţii a căror valoare totală depăşeşte cu mult suma alocată, deocamdată, pentru dezvoltare, în proiectul bugetului pe anul 2017, aflat în dezbatere publică.

85 de garaje demolate


Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Sistematizarea zonei Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” (CNMK), despre care aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, prevede, în primul rând: crearea unui nou acces auto şi pietonal între strada Regiment 11 Siret şi Prelungirea Coşbuc, 325 de locuri de parcare, dintre care 200 noi, dar şi amenajarea unui parc sau loc de joacă pentru copii în vecinătatea Şcolii Nr. 2 şi a CNMK, prin demolarea a 82 de garaje şi patru spaţii cu altă destinaţie. Valoarea totală a investiţiei, care cuprinde şi reabilitarea reţelei de canalizare, modernizarea iluminatului stradal şi refacerea arhitecturii peisagiste a zonei, dar şi amenajarea unor locuri de relaxare în zona Complexului Ţiglina I, blocurile D4 şi G, se ridică la 7.025.970 de lei, de la bugetul local.

Parcare cu boxe


Pe masa aleşilor se află şi studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Construire parcare multietajată zona Mazepa I, aferentă bloc R5", proiect despre care am mai scris. Se doreşte realizarea unei construcţii formate din parter şi trei etaje, unde toate nivelurile vor fi destinate parcărilor şi boxelor, cu sistem control acces cartele cu autotaxare, sistem monitorizare video, şi semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 12.155.519 lei.

S-a (mai) vrut, dar nu s-a făcut


Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de azi se află şi modificarea şi completarea unei hotărâri din 2011, prin care a fost votat proiectul de „Resistematizare drum DN2B Tirighina”. Pentru că lucrările nu au fost realizate, se impune actualizarea documentaţiei. Sectorul vizat se află între intersecţia către Tecuci de la km 128+800 şi Cimitirul Cătuşa la km 131+505, având o lungime de 2.705 metri. Aici se doreşte: amenajarea unui sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale, extinderea carosabilului până la intersecţia cu Drumul de Centură - bd. Dunărea, prin adaptarea unui sistem rutier dimensionat pentru trafic greu, amenajarea trotuarelor pe toata lungimea drumului, pistă pentru biciclişti pe trotuar şi amenajarea a trei sensuri giratorii. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 37.267.730 de lei.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor aproba proiectele, propuse a se realiza în 24 de luni.

Citit 8326 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2017 13:56

6 comentarii

 • postat de Florin
  Joi, 09 Martie 2017 18:13
  5.13.191.***
  Bai dar mai terminati naibii cu prostiile astea de boxe. Unde naiba ati mai auzit de porcarii din astea de boxe in Europa, in lumea civilizata? Dar unde ati mai auzit de astfel de porcarii la noi in tara? V-ti tot minunat de Vestul tarii dar nu vreti sa construiti parcari moderne chiar etajate daca vreti, dar precum parcarile etajate din Cluj, iar acolo nu auzi de mizerii comuniste de "boxe".

  FARA BOXE MIZERABILE.

  ORI PARCARI ETAJATE PRECUM IN VESTUL TARII, FARA "BOXE", ORI PARCARI NORMALE PRECUM PARCAREA NOUA CONSTRUITA IN MICRO 19.
  4
  11
  Raportează
 • postat de vio
  Joi, 09 Martie 2017 17:01
  84.117.40.***
  Galati= cel mai trist oras...doar parcari, strazi si altele se fac dar nimeni nu se gandeste sa faca ceva pt ca sa se distreze si galatenii si sa nu mai fie tristi pt ca in fond viata trebuie traita frumos si fara stres deci se impune ca primaria sa faca urmatoarele:
  - telegondola
  - tiroliana in zona turnul de televiziune sau faleza
  - aqualand
  -plimbari cu vaporasul pana la braila, tulcea, sulina, marea neagra
  - bazin olimpic
  - aventura-parc
  - raliul galatiului
  - curse de masini si motociclete
  - karting
  - sala de atletism acoperita sa putem alerga iarna precum cea din Bacau
  - terenuri puse gratuit la dispozitie pt tenis de camp sau fotbal
  4
  8
  Raportează
 • postat de Petre Sorin
  Joi, 09 Martie 2017 16:37
  100.99.65.***
  Dar cu drumul prin curtea politiei de frontiera care sa facă legătura dintre str.care urcă spre turn și blvd Dunărea se mai aude ceva? De câțiva ani se tot câcăie primăria.
  2
  16
  Raportează
 • postat de Costi
  Joi, 09 Martie 2017 14:13
  95.77.96.***
  Pai cine sa faca parcari? Oameni ca Picu? Intra pe Youtube si cauta idei filosofice in trening Adibas, daca vrei sa vezi realizarile primariei.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Asta-i buna !
  Joi, 09 Martie 2017 11:12
  77.243.189.***
  Fara sa intrebam pe feisbuc , fara sa intrebam si la emisiunea Starea Natiei , la VAX populi , vreo 4 ani de zile , cat un mandat , ...trantim acolo niste proiecte...ca doar nu ne doare gura , sa promitem in continuu .
  3
  12
  Raportează
 • postat de Un Galatean
  Joi, 09 Martie 2017 07:12
  79.116.109.***
  Ar trebui cate una doua parcari de genul sata pentru fiecare cartier pentru a elibera strazile . Iar introducerea de abonamente lunare sau anuale pentru locatarii din zona ar fi binevenite.
  5
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.