Proiecte de RESTRUCTURARE URBANĂ | Investiţii de 56,4 milioane de lei, la mâna aleşilor locali
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Proiecte de RESTRUCTURARE URBANĂ | Investiţii de 56,4 milioane de lei, la mâna aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O parcare multietajată prevăzută cu boxe, în Mazepa I, o arteră rutieră şi un părculeţ în zona CNMK, precum şi resistematizarea DN 2B Tirighina sunt cele mai importante proiecte care vor fi supuse, astăzi, dezbaterii aleşilor locali.

Aceştia sunt convocaţi în şedinţă extraordinară pentru a aproba costurile celor trei investiţii a căror valoare totală depăşeşte cu mult suma alocată, deocamdată, pentru dezvoltare, în proiectul bugetului pe anul 2017, aflat în dezbatere publică.

85 de garaje demolate

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Sistematizarea zonei Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” (CNMK), despre care aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, prevede, în primul rând: crearea unui nou acces auto şi pietonal între strada Regiment 11 Siret şi Prelungirea Coşbuc, 325 de locuri de parcare, dintre care 200 noi, dar şi amenajarea unui parc sau loc de joacă pentru copii în vecinătatea Şcolii Nr. 2 şi a CNMK, prin demolarea a 82 de garaje şi patru spaţii cu altă destinaţie. Valoarea totală a investiţiei, care cuprinde şi reabilitarea reţelei de canalizare, modernizarea iluminatului stradal şi refacerea arhitecturii peisagiste a zonei, dar şi amenajarea unor locuri de relaxare în zona Complexului Ţiglina I, blocurile D4 şi G, se ridică la 7.025.970 de lei, de la bugetul local.

Parcare cu boxe

Pe masa aleşilor se află şi studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Construire parcare multietajată zona Mazepa I, aferentă bloc R5", proiect despre care am mai scris. Se doreşte realizarea unei construcţii formate din parter şi trei etaje, unde toate nivelurile vor fi destinate parcărilor şi boxelor, cu sistem control acces cartele cu autotaxare, sistem monitorizare video, şi semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 12.155.519 lei.

S-a (mai) vrut, dar nu s-a făcut

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de azi se află şi modificarea şi completarea unei hotărâri din 2011, prin care a fost votat proiectul de „Resistematizare drum DN2B Tirighina”. Pentru că lucrările nu au fost realizate, se impune actualizarea documentaţiei. Sectorul vizat se află între intersecţia către Tecuci de la km 128+800 şi Cimitirul Cătuşa la km 131+505, având o lungime de 2.705 metri. Aici se doreşte: amenajarea unui sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale, extinderea carosabilului până la intersecţia cu Drumul de Centură - bd. Dunărea, prin adaptarea unui sistem rutier dimensionat pentru trafic greu, amenajarea trotuarelor pe toata lungimea drumului, pistă pentru biciclişti pe trotuar şi amenajarea a trei sensuri giratorii. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 37.267.730 de lei.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor aproba proiectele, propuse a se realiza în 24 de luni.

Citit 8637 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.