UPDATE | Primul pas spre DEMOLAREA GARAJELOR din Ţiglina I. Cine a câştigat contractul pentru sistematizarea zonei de la CNMK
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

UPDATE | Primul pas spre DEMOLAREA GARAJELOR din Ţiglina I. Cine a câştigat contractul pentru sistematizarea zonei de la CNMK
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Primăria a făcut deja primul pas către civilizarea, adică restructurarea urbană a zonei Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”, din Ţiglina I. Municipalitatea a atribuit contractul pentru serviciile de proiectare şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru sistematizarea zonei firmei Atu Consulting SRL, şi îi va plăti 85.000 de lei fără TVA.

Aşa cum v-am informat, în zona vizată, „se propune fluidizarea traficului auto între strada Regiment 11 Siret şi Prelungirea Coşbuc, cu scopul de a descongestiona circulaţia de pe bulevardul Brăilei, creşterea numărului de locuri de parcare şi crearea unor artere de circulaţie auto corespunzătoare”. Strada care face legătura între zona Tribunalului şi zona Poştei din Ţiglina I, va fi lărgită, va fi amenajat un parc sau un loc de joacă, vor fi refăcute trotuarele şi aleile pietonale, va fi modernizat iluminatul public şi se vor amenaja 150 de locuri de parcare.

Primarul Ionuţ Pucheanu, iniţiatorul acestui demers, şi-ar dori ca în iunie anul viitor să înceapă lucrările şi în maximum un an de zile zona să fie complet transformată.


(15 decembrie 2016) PRIMARUL Galațiului, Ionuț Pucheanu, le-a pus gând rău GARAJELOR din Ţiglina I | Primul proiect de restructurare urbană „marca” Ionuţ Pucheanu a fost deja lansat pe portalul Primăriei municipiului Galaţi. Concret, se caută un proiectant care să realizeze documentaţia de avizare a lucrărilor la obiectivul „Sistematizarea zonei Colegiului Naţional «Mihail Kogălniceanu»”. Contractul are o valoare estimată de 91.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Din start, trebuie spus că primarul Ionuţ Pucheanu este absolvent al CNMK, deci cunoaşte bine foarte bine şi plusurile şi minusurile zonei. Nu mai puţin adevărat este că, tot pentru acest areal, a existat, cu mulţi ani în urmă, un proiect privind construirea unei parcări supraetajate. Actualul primar afirmă, însă, că sub zona unde era preconizată parcarea se află un nod de reţele, iar costurile impuse de mutare ar depăşi valoarea efectivă a construcţiei. Iată ce planuri are Ionuţ Pucheanu pentru Ţiglina I:

Refacere totală

În caietul de sarcini al achiziţiei publice se arată că, în zona vizată, „se propune fluidizarea traficului auto între strada Regiment 11 Siret şi Prelungirea Coşbuc, cu scopul de a descongestiona circulaţia de pe bulevardul Brăilei, creşterea numărului de locuri de parcare şi crearea unor artere de circulaţie auto corespunzătoare”.

„Toată zona va intra într-o refacere totală. Strada care are o singură bandă şi care face legătura între zona Tribunalului şi zona Poştei din Ţiglina I, va fi lărgită; e o întreagă discuţie dacă la două sau la patru benzi. Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că două benzi sunt suficiente, cu toate locurile de parcare care vor fi făcute stânga-dreapta, pe tot arealul. Strada eu o văd cu sens unic până la Tribunal, ceea ce înseamnă că o bună parte, dacă nu chiar toate garajele care sunt în momentul de faţă vor fi demolate. Toată zona din spatele A-urilor şi blocurile din jurul Şcolii nr. 2 vor intra şi ele, cel puţin la nivel de străzi şi de trotuare, într-o refacere totală”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Ce lucrări vor fi executate

În ceea ce priveşte lucrările, caietul de sarcini prevede: realizarea a minimum 150 de locuri de parcare, amenajarea unui parc sau loc de joacă pentru copii, în vecinătatea Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi a Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”, inserarea unor locuri de socializare sau relaxare în zona blocurilor, canalizare pluvială, refacerea trotuarelor şi a aleilor pietonale şi crearea de trotuare noi. De asemenea, sunt cuprinse: modernizarea sau înlocuirea stâlpilor de iluminat pietonal şi stradal, relocarea zonelor de colectare a deşeurilor gospodăreşti, tăierea arborilor uscaţi, a arbuştilor şi a vegetaţiei inestetice, dar şi plantarea de arbori şi arbuşti în zonele de intervenţie.

Când se va realiza

„Eu sper din tot sufletul ca viitorul proiect să înceapă undeva în luna iunie 2017 – atunci preconizez eu să avem un câştigător la licitaţia de executare a lucrărilor – şi în decurs de maxim un an de zile să se transforme total zona. Ieri am avut şedinţă pentru prioritizarea proiectelor de pe anul 2017, vom bugeta banii necesari. Mă ţin de promisiunea pe care mi-am făcut-o mai mult mie decât celorlalţi că nu vom interveni cu demolarea garajelor până nu vor fi întrunite trei elemente: legalitatea demolărilor, proiectul în sine să existe în momentul în care demarăm o demolare, şi nu în ultimul rând să fie banii alocaţi pentru lucrări!”, ne-a mai spus Ionuţ Pucheanu.

Citit 34703 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.