În ciuda vântului şi a norilor, scrumbia şi micii au sfârâit pe grătare la GÂRBOAVELE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

În ciuda vântului şi a norilor, scrumbia şi micii au sfârâit pe grătare la GÂRBOAVELE
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Chiar dacă soarele nu a fost prea generos, ieri, cu oamenii, iar vântul a suflat cu putere, gălăţenii dornici de distracţie şi iubitori de natură au petrecut de Florii la Gârboavele.

La orele amiezii, câteva sute de persoane de toate vârstele se bucurau de aerul curat din pădure, iar pe cele câteva zeci de grătare, puse la dispoziţie de autorităţi în zonele de picnic, sfârâiau scrumbiile, mititeii, friptura şi cârnăciorii. „Am venit de dimineaţă, iar acum pregătim grătarul. Mai întâi, carnea şi micii, iar apoi scrumbia. Ne bucurăm că putem evada din cotidian. Avem un sărbătorit în familie şi am venit cu toţii să ne distrăm. Ne place aici. De fiecare dată, venim cu plăcere. Suntem mulţumiţi de cum autorităţile întreţin acest loc, însă ar fi foarte bine dacă am avea la dispoziţie mai multe coşuri de gunoi şi toalete ecologice", ne-au spus, la unison, câteva voci mai vocale ale unuia dintre numeroasele grupuri pe care le-am întâlnit în pădure. Unii dintre cei care evadaseră, ieri, dintre betoane se aflau deja pentru a cincea duminică, consecutiv, la Gârboavele, iar alţii, cărora pădurea nu le este, de asemenea, străină, ne-au povestit cum, săptămâna trecută, când în weekend au fost temperaturi de peste 20 de grade, au venit cu mese şi scaune de acasă pentru că cele puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean erau ocupate încă de la primele ore ale dimineţii. În jurul orei 12,00, unii dintre gălăţeni încinseseră grătarul pentru a doua oară, în aşteptarea unui grup de prieteni, care urma să li se alăture. „Am făcut un grătar cu un grup de prieteni. Au fost nevoiţi să plece la lucru, iar acum pregătesc grătarul pentru un alt grup, care trebuie să ajungă”, ne-a spus un tânăr, care întreţinea focul.

Câini printre mese, grătare şi copii

Câinii fără stăpân pe care i-am zărit, săptămâna trecută, la Gârboavele erau prezenţi, şi ieri, printre oameni, ba chiar în număr mult mai mare. Nu mai puţin de şase-şapte patrupede aproape că înconjuraseră o familie care stătea la masă. O imagine ce nu le face cinste autorităţilor gălăţene, care sunt obligate să ia cât mai repede măsuri, în condiţiile în care, odată cu încălzirea vremii, tot mai mulţi oameni vor vizita, în weekend, pădurea. „Câinii sunt problema aici. Noi, adulţii, nu ne facem griji, dar ce te faci cu cei mici, care aleargă, se joacă. Animalele sunt imprevizile, nu ştii când li se pare ceva şi îi pot muşca”, ne-a spus un bunic.

Citit 6353 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.