Noi ACUZAȚII de SCLAVIE în judeţul Galaţi. Un copil a fost pus la muncă forţată de patronul unei ferme

Noi ACUZAȚII de SCLAVIE în judeţul Galaţi. Un copil a fost pus la muncă forţată de patronul unei ferme
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Administratorul unei ferme din comuna Şendreni a fost arestat, după ce familia unui minor l-a acuzat că l-ar fi ţinut pe acesta cu forţa la muncă, la o stână din apropiere de Galaţi. Presupusele fapte s-au petrecut pe durata a circa două săptămâni, poliţiştii ajungând la cel acuzat la o lună după ce minorul exploatat a scăpat cu fuga.

Copilul în vârstă de 15 ani, originar din Tudor Vladimirescu şi rezident într-un centru de ocrotire din Galaţi, pe motiv că obişnuia să fugă frecvent de la domiciliu, ar fi ajuns la stâna din Şendreni, în urma unei înţelegeri telefonice pe care ar fi făcu-o cu administratorul fermei, un bărbat de 46 de ani. Patronul de fermă s-ar fi angajat să îl ţină la el, să-l găzduiască şi să îl plătească, în schimbul muncii în gospodărie. Minorul, obişnuit să nu dea socoteală nimănui, a fugit din centrul unde era internat pe 26 februarie şi s-a prezentat la Şendreni. În urma sa, conducerea centrului i-a anunţat dispariţia la Poliţie, oamenii legii dându-l în urmărire naţională. Traiul la fermă nu i-a priit copilului decât o scurtă perioadă, cât a reuşit să mai comunice cu părinţii săi prin intermediul unui telefon mobil pe care i-l dăduse mama sa. Nu le-a spus însă cu exactitate unde se afla, iar câteva zile mai târziu, epuizat de munca grea şi văzând că patronul nu îl plăteşte aşa cum îi promisese, i-a spus acestuia să vrea să plece acasă. Şeful fermei s-a opus pe motiv că nu avea alt cioban care să păzească oile şi ca să îl împiedice pe minor să ceară ajutor, i-a luat telefonul mobil, distrugându-i cartela SIM.

"Fiind conştient de faptul că poate scăpa numai cu fuga din acest loc, tânărul, în ziua de 11 martie, în jurul orei 10,00, profitând de neatenţia ciobanilor, a fugit de la fermă şi a ajuns la drumul naţional care tranzitează comuna. În acel moment, fost surprins de administratorul fermei. Acesta i-a promis că îl va duce la părinţii săi, însă acest lucru nu s-a întâmplat", a precizat subinsp, Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Întors la stână, minorul nu a renunţat la planul de fugă, pe care l-a pus în aplicare din nou, câteva ore mai târziu. A avut noroc că unui şofer care mergea spre Vameş i s-a făcut milă de el şi l-a luat, ducându-l la Tudor Vladimirescu. Părinţii au fost cei care au anunţat poliţia.

"Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către administratorul fermei a infracţiunilor de lipsire de libertate, furt şi supunere la muncă forţată sau obligatorie şi, la data de 10 aprilie, au desfăşurat o acţiune, fiind conduse la sediul IPJ Galaţi trei persoane pentru audieri", completează reprezentantul Poliţiei Galaţi.

Administratorul fermei a fost reţinut 24 de ore şi arestat în baza unui mandat emis de Judecătoria Galaţi.

Citit 8155 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.