Totul despre podul peste Dunăre

Totul despre podul peste Dunăre
Podul gălăţenilor se face la Brăila
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În sfârşit, se face! Podul peste Dunăre, nu tunelul pe sub Dunăre. Şi nu la Galaţi, ci la Brăila. Prilej pentru noi să vă oferim toate dedesubturile afacerii: cine are de câştigat, cine are de pierdut. Totuşi, până se construieşte, avem timp suficient să îl dărâmăm cu râsete.

Podul va fi la Brăila, dar va fi folosit de gălăţeni

Gălăţenii nu au niciun motiv să fie supăraţi că podul peste Dunăre va fi construit mai aproape de Brăila decât de Galaţi. Oricum, va fi folosit doar de gălăţeni, pentru că toate indicatoarele care vor dirija traficul către pod vor fi scrise, nu cu poze. „Din fericire, doar gălăţenii îl vor găsi, pentru că, din câte am înţeles se vor folosi TEXTE pe indicatoarele rutiere către pod. Nu se vor folosi poze, deci gălăţenii vor fi avantajaţi, vor şti unde se află podul. Asta spre deosebire de brăileni, care va trebui să întrebe pe unul, pe altul”, a explicat Relu Panou, director în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Investiţii.

Vor fi două sensuri de mers, însă doar unul va fi folosit

Un alt amănunt care nu a fost explicat până acum este faptul că podul, deşi va avea două sensuri de mers, va fi folosit în special pentru traversarea dinspre malul brăilean spre malul tulcean. Foarte puţin va fi folosit dinspre Tulcea spre Brăila. „Aşa cum e şi normal, înainte de a urca pe pod, şoferii vor fi avertizaţi prin intermediul unor panouri de genul «Atenţie, Brăila!», «Treceţi pe riscul dumneavoastră» sau «Lăsaţi orice speranţă, voi cei care intraţi aici». Sigur, toate aceste avertismente vor putea fi nuanţate, având în vedere că podul va duce la Brăila, dar de acolo vei putea pleca mai departe. La finalul podului, înainte de a ajunge pe malul brăilean, vom pune nişte panouri cu «Obligatoriu la dreapta» sau «Chiar vreţi să mergeţi la stânga?»”, a mai declarat directorul Relu Panou, de la Agenţia Naţională pentru Investiţii.

Ştie cineva când va fi gata podul?

Deocamdată, nimeni nu a avansat o dată la care prima maşină va putea traversa podul dintre Brăila şi Tulcea. Şi asta pentru că nimeni nu ştie când va fi gata. „Păi nimeni nu ştie când începe şi voi vreţi să ştiţi când se termină? Staţi puţin, să facem licitaţia, să se înfiinţeze firmele de partid care să se înscrie la licitaţie, să îşi treacă pesediştii «construcţie de poduri între Brăila şi Tulcea» în obiectul de activitate al firmelor lor, e cale lungă... Bine că s-a pornit! Om vedea noi când se termină. Mă rog, nu noi, ci urmaşii noştri, copiii copiilor noştri or să vadă când se termină...”, a mai spus Relu Panou.

Vreme Dună-Rea

Un accident genetic

Sunt un accident genetic/ mai cu moţ şi mai cu barbă,

mi se-ncurcă neuronii/ şi se străduiesc să fiarbă,

mi se face alergie/ când e vorba despre muncă,

port principiul trândăvelii,/ bani în cap şi minte-n pungă,

port o greaţă funciară,/ port o scârbă ne-ntrecută,

am relaţii sus şi multe/ şi cu nesimţirea-s rudă,

l-am pe belzebut în sânge/ şi în carne şi în oase,

mi se fâlfâie de grija/ comportărilor frumoase,

mi-s model de terchea-berchea/ şi cassandră şi mafaldă,

eu am inventat tupeul,/ sforăitul şi-apa caldă!

 

Mi-s berbec, mi-s neastâmpăr/ şi o fac (mereu) de oaie,

dar nu-mi pasă, chiar de zice/ lumea că sunt ăla-n ploaie,

sunt pramatie, sunt lepră,/ donjuan cu mintea lisă...

şi mi-am scris direct pe frunte:/ liniştirea interzisă!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului:

Vocea politicianului:

Bac-bac, adversarul de temut al podului

Iniţiatorii proiectului trebuie nu doar să rezolve problemele legate de finanţare, dar trebuie ca, în perioada următoare, să şi lupte cu adversarii podului. Nu sunt mulţi, dar sunt în puncte cheie. „Nu vreau să spun nume, că nu e frumos. Dar vă pot spune că cel mai mare adversar al podului este chiar un ministru din actualul guvern. Şi care se ocupă cu lovele. De ce se opune? Păi, cred că ştie toată lumea! Dacă se face pod... la revedere bac... dacă la revedere bac... la revedere fonduri pentru partid Ce nu înţelegeţi?”, a declarat analistul politic Marcel Furtună. Am încercat să îl contactăm telefonic pe ministrul care se ocupă cu lovelele în cabinetul lui Grindeanu condus de Dragnea. Din păcate, deşi am încercat de mai mult de zece ori, nu am dat decât de un robot: „Ne pare rău, persoana pe care încercaţi să o contactaţi nu există. Numărul de telefon este bun, doar că nu există persoana pe care încercaţi să o apelaţi. Vă rugăm reveniţi”, este mesajul pe care l-am primit de fiecare dată când l-am sunat pe Viorel Ştefan.

Dop la Pod

ADMIRABIL! Se va face ceva şi în memoria tunelului

Iniţiatorii proiectului vor avea grijă şi de iniţiativa fostului primar al Galaţiului, Marius Stan. În memoria tunelului pe care a vrut să-l sape Stan, constructorii iau în calcul ca trotuarele pentru pietoni să fie acoperite. „Să se simtă şi oamenii ca într-un tunel. Dacă am avea bani mai mulţi l-am acoperi cu totul, dar nu ne permitem. Dar măcar trotuarele le vom putea acoperi”, a declarat premierul Sorin Dragnea.

TuNelu Iliescu

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

MAI MULTE din categoria PAMFLET

 

Citit 11633 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.