APEL | Viața unei colege din redacţia "Vieţii libere" depinde de TRANSFUZIILE de sânge

APEL | Viața unei colege din redacţia "Vieţii libere" depinde de TRANSFUZIILE de sânge
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Elena Arghir, o gălățeancă în vârstă de 55 de ani, colega noastră de redacţie la ”Viața liberă”, se află internată în stare gravă la Spitalul Fundeni din București. Diagnosticată cu leucemie în urmă cu un an, colega noastră a suferit recent o serie de complicații, cea mai gravă dintre ele fiind infecția cu un virus care nu răspunde niciunui tratament. Singura șansă de a-și reveni este prin transfuzia de masă trombocitară, astfel încât organismul ei să poată lupta singur cu virusul.

Persoanele care au grupa de sânge A2, factorul Rh pozitiv, sunt rugate să meargă urgent să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) Galați. Donarea trebuie făcută nominal pentru Elena Arghir, Spitalul Fundeni, transplant medular. CRTS Galaţi este situat pe strada Ciprian Porumbescu, în apropierea Parcului Viva. Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00.

Numărul donatorilor a crescut

Numărul donatorilor de sânge veniţi zilnic la CRTS Galaţi a scăzut la doar 50 de persoane, în ultimele două-trei luni. În ultimele două zile lucrătoare (5 şi 8 mai - n.r.) însă, cel mai probabil ca urmare a apelurilor făcute în presă, numărul donatorilor din judeţul Galaţi s-a dublat, ajungând la peste 100 pe zi. Chiar şi aşa, conducerea CRTS Galaţi atrage atenţia că este nevoie în continuare ca gălăţenii să vină în număr cât mai mare să doneze sânge.

"Faptul că numărul gălăţenilor veniţi să doneze sânge s-a dublat, în ultimele două zile lucrătoare, ne-a bucurat, mai ales că în spitale este mare nevoie pentru transfuzii. Trebuie spus că o parte din sângele donat de gălăţeni este trimis în spitale din alte judeţe, acolo unde sunt internaţi pacienţi gălăţeni, atunci când acest lucru ni se solicită. Le mulţumim gălăţenilor care au răspuns apelului făcut în presă, săptămâna trecută, şi au venit să doneze şi îi invităm şi pe alţii să le urmeze exemplul", a precizat Camelia Stoichicescu, directorul CRTS Galaţi.

La o şedinţă de donare se recoltează aproximativ 450 ml (plus/minus 10 ml) de sânge.

Citit 25547 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.