Jandarmii vă cheamă la mişcare pentru viaţă. Marş umanitar pentru doi militari devotaţi
Foto: Foto: Arhiva VL

Jandarmii vă cheamă la mişcare pentru viaţă. Marş umanitar pentru doi militari devotaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În schimbul sumei de zece lei şi prin parcurgerea unui traseu de 17 kilometri, gălăţenii care vor să ajute doi semeni aflaţi în momente de grea cumpănă o pot face joi, 18 mai. Alături le vor fi jandarmii, care organizează un nou marş în scop umanitar.

Gălăţenii cu chef de mişcare şi dorinţa de a ajuta sunt invitaţi joi, 18 mai, să se alăture jandarmilor la un marş în scop caritabil. Cea de-a treia ediţie a marşului Jandarmeriei Galaţi, acţiune iniţiată pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, va avea loc începând cu orele 8,50, când participanţii sunt aşteptaţi la sediul Jandarmeriei de pe strada Traian (lângă Metro) şi va consta în parcurgerea unui traseu de 17 kilometri, până în Pădurea Gârboavele. Participanţii vor achita, la înscriere, o taxă de zece lei, bani ce vor fi donaţi celor două persoane pentru care se organizează marşul din acest an. Este vorba despre un jandarm intens implicat la rândul său în acţiunile de salvare pe care Jandarmeria Galaţi le-a desfăşurat în ultimul deceniu calamităţile care au lovit judeţul. După ce ani la rând s-a luptat cu inundaţiile şi cu zăpezile, salvând sute de oameni, plt., adj Viorel Covrig are acum de trecut, poate, cea mai mare provocare a vieţii. Soţia sa a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală şi are nevoie de bani pentru investigaţii suplimentare şi tratament. Alături de jandarm, în obiectivele organizatorilor marşului din acest an se află şi maistrul militar Nelu Păltinuş, din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” Galaţi, care, după ce a participat la trei misiuni în Afganistan, pentru care a fost decorat, a primit, în 2016, vestea cruntă că suferă de neoplasm bronhopulmonar. Gălăţenii care doresc să ajute şi să fie joi alături de cei doi militari sunt rugaţi să vină echipaţi corespunzător, să îşi lase copiii acasă şi să aibă asupra lor un act de identitate cu poză. Deplasarea va dura circa patru ore, pe traseul Cazarma Jandarmeriei – Lacul Brateş – Uzina de Apă Tuluceşti – Pădurea Gârboavele – Tabăra D.J.S.T. Galaţi, unde jandarmii vor oferi o delicioasă fasole cu ciolan. Pe parcursul marşului, participanţii vor fi însoţişi de un echipaj medical care va asigura asistenţa de urgenţă. De la Gârboavele, revenirea la cazarma Jandarmeriei se va face cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Transurb, cu plecare de la intrarea Grădinii Zoo.

Citit 10464 ori Ultima modificare Marți, 16 Mai 2017 19:14

2 comentarii

 • postat de alexvr
  Luni, 29 Mai 2017 08:30
  sa alerge ei ca si asa is inutili
  5
  5
  Raportează
 • postat de Vlad
  Miercuri, 17 Mai 2017 08:05
  Felicitari initiatorilor! Multa sanatate celor sponsorizati! Succes deplin tuturor participantilor! O activitate benefica?
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.