Cum riscă gălăţenii să piardă ofertele firmelor de CENTRALE. Nicio plată în contul ”izgoniţilor” din TERMOFICARE

Cum riscă gălăţenii să piardă ofertele firmelor de CENTRALE. Nicio plată în contul ”izgoniţilor” din TERMOFICARE
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Gălăţenii cer Primăriei să urgenteze plăţile pentru achiziţia sistemelor individuale de încălzire. La aproximativ trei săptămâni de când municipalitatea a început să primească cereri din partea oamenilor pentru acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei, care să le permită să-şi achiziţioneze un echipament propriu pentru producerea apei calde şi căldurii, nici măcar un leu nu a fost virat către beneficiari. Motiv pentru care unii gălăţeni riscă să piardă aparatele pentru care au optat, din cauză că unele dintre firme nu aşteaptă mai mult de 10 zile şi anulează facturile proforme.

Acest caz ne-a fost semnalat de către un cititor, care speră că autorităţile vor lua măsuri. „Vă rog să transmiteţi serviciului care se ocupă cu dosarele pentru ajutorul de căldură să urgenteze trimiterea banilor în contul facturilor proforme. Firmele respective nu pot aştepta decât maximum zece zile aceste plăţi şi vor anula facturile proforme, pierzând astfel preţuri promoţionale şi stocurile respective. Primăria nu a precizat în cât timp se vor vira banii de la depunerea dosarelor. Vom fi astfel nevoiţi să ataşăm alte facturi proforme, vom sta iar la cozi, dar cel mai important este faptul că firmele respective nu ne vor mai onora comenzile”, este mesajul gălăţeanului pentru primarul Ionuţ Pucheanu.

Ce spune edilul şef

„Este o tâmpenie din partea societăţilor comerciale să procedeze astfel, pentru că factura proformă arată disponibilitatea de a vinde produsul respectiv. Noi avem, legal, 30 de zile la dispoziţie să facem plata. Vom încerca să grăbim aceste plăţi, o să dispun măsuri în acest sens, însă totodată fac un apel către cetăţeni să se orienteze către agenţi economici serioşi”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

O problemă semnalată de către unii dintre membrii unor centre de depunere a dosarelor confirmă faptul că autorităţile ar trebui să se organizeze mult mai bine. Astfel, conform unor surse, în unele dintre aceste centre dosarele, deşi aprobate, stau zile în şir fără să fie ridicate de către reprezentanţii Primăriei. Edilul şef a promis că va lua măsuri.

Până joi dimineaţă, 18 mai, la cele şase centre de depunere a dosarelor fuseseră înregistrate 1.706 de cereri pentru ajutorul financiar de 3.000 de lei.

Citit 17624 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.