Cum riscă gălăţenii să piardă ofertele firmelor de CENTRALE. Nicio plată în contul ”izgoniţilor” din TERMOFICARE

Cum riscă gălăţenii să piardă ofertele firmelor de CENTRALE. Nicio plată în contul ”izgoniţilor” din TERMOFICARE
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Gălăţenii cer Primăriei să urgenteze plăţile pentru achiziţia sistemelor individuale de încălzire. La aproximativ trei săptămâni de când municipalitatea a început să primească cereri din partea oamenilor pentru acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei, care să le permită să-şi achiziţioneze un echipament propriu pentru producerea apei calde şi căldurii, nici măcar un leu nu a fost virat către beneficiari. Motiv pentru care unii gălăţeni riscă să piardă aparatele pentru care au optat, din cauză că unele dintre firme nu aşteaptă mai mult de 10 zile şi anulează facturile proforme.

Acest caz ne-a fost semnalat de către un cititor, care speră că autorităţile vor lua măsuri. „Vă rog să transmiteţi serviciului care se ocupă cu dosarele pentru ajutorul de căldură să urgenteze trimiterea banilor în contul facturilor proforme. Firmele respective nu pot aştepta decât maximum zece zile aceste plăţi şi vor anula facturile proforme, pierzând astfel preţuri promoţionale şi stocurile respective. Primăria nu a precizat în cât timp se vor vira banii de la depunerea dosarelor. Vom fi astfel nevoiţi să ataşăm alte facturi proforme, vom sta iar la cozi, dar cel mai important este faptul că firmele respective nu ne vor mai onora comenzile”, este mesajul gălăţeanului pentru primarul Ionuţ Pucheanu.

Ce spune edilul şef

„Este o tâmpenie din partea societăţilor comerciale să procedeze astfel, pentru că factura proformă arată disponibilitatea de a vinde produsul respectiv. Noi avem, legal, 30 de zile la dispoziţie să facem plata. Vom încerca să grăbim aceste plăţi, o să dispun măsuri în acest sens, însă totodată fac un apel către cetăţeni să se orienteze către agenţi economici serioşi”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

O problemă semnalată de către unii dintre membrii unor centre de depunere a dosarelor confirmă faptul că autorităţile ar trebui să se organizeze mult mai bine. Astfel, conform unor surse, în unele dintre aceste centre dosarele, deşi aprobate, stau zile în şir fără să fie ridicate de către reprezentanţii Primăriei. Edilul şef a promis că va lua măsuri.

Până joi dimineaţă, 18 mai, la cele şase centre de depunere a dosarelor fuseseră înregistrate 1.706 de cereri pentru ajutorul financiar de 3.000 de lei.

Citit 17057 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 18:57

15 comentarii

 • postat de Jerdieanu Steluta
  Sâmbătă, 20 Mai 2017 07:58
  De unde se ia factura proforma și Cum se obține?Nu să explicat acest lucru.gălățenilor...Primarul trebuia sa specifice acest lucru....Cu ce agenți economici serioși colaborează sa știe omul unde trebuie sa meargă! !!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Dan Constantin
  Sâmbătă, 20 Mai 2017 00:02
  Eu am o întrebare pentru babalâcii care visează pomeni de la primărie: Acum nu mai protestați când vi se iau drepturile, căldură și apa caldă?
  Dă-le dracu te drepturi, dacă nu-i despre ordonanța 13, degeaba! Nu? Ieșiți și protestați ca oile în scopuri ridicole și când vine vorba de orașul vostru, de interesul vostru, vă milogiți la cozi pentru 3000 de lei.
  Halal simț responsabil ai pentru orașul tău gălățene!
  5
  10
  Raportează
 • postat de Silvia
  Vineri, 19 Mai 2017 21:53
  Primirea dosarelor nu inseamna si aprobarea lor in mod automat. Intre cele doua proceduri poate fi o distanta de zile,sau cel mai probabil saptamani, Apoi dupa aprobarea dosarului se adauga cele 30 de zile. Asta inseamna o perioada ce poate depasi doua luni.Cat despre articolul publicat,oamenii au dreptate. Si-au facut un calcul si un buget si si- au ales produse poate cu promotie,tocmai ca sa se incadreze,dar primaria le pune bete in roate si darama totul. Catastrofa birocratica de la Galati nu trebuie sa mai mire pe nimeni. Galatenii in speta si asa surghiuniti de saracie,sunt umiliti de catre primarie,iar CL nu revine cu niste rectificarile absolut necesare.
  4
  13
  Raportează
 • postat de MS
  Vineri, 19 Mai 2017 17:58
  Credeam ca acest tanar primar va face ceva ptr. acest oras. Am mai avut unul inainte cu niste idei tampite ....
  Lasati termoficarea si nu mai bagati bete in roate....
  Este imposibila gandirea dvs. cu acele centrale propri, intr- un termen asa de scurt
  9
  15
  Raportează
 • postat de Daniel
  Vineri, 19 Mai 2017 16:19
  Pai s-a solutionat in instanta intampinarea facuta de prefect cu privire la ajutorul pentru achizitionarea unei centrale ? Oamenii trebuie sa inteleaga ca fara solutionarea de catre instanta ,Primaria nu poate da banii !
  0
  15
  Raportează
 • postat de Ady
  Vineri, 19 Mai 2017 14:58
  C.E.T.-ul ce zice ,baga si el caldura in calorifere la iarna ? Daca da ,sa nu ne mai imbulzim toti acum si om merge si iarna asta cu sistemul centralizat si usor la anul restul. Abia putem sa ne facem niste agoniseli de bani ,un plan sau gasirea unei variante.
  4
  17
  Raportează
 • postat de Valentina
  Vineri, 19 Mai 2017 13:49
  Dar pentru Centralele de Bloc s-a virat vreun ban pana acum? Cu autorizatiile de constructie ne poate ajuta Primaria sa ne miscam mai repede?
  3
  16
  Raportează
 • postat de Costi
  Vineri, 19 Mai 2017 12:11
  Fix din cauza nu mai puteam eu dormi noaptea. Ca au pierdut unii niste oferte. Eu pierd in fiecare zi super-oferte, la diverse lucruri care ma intereseaza si nu apar la ziar pentru asta.
  17
  10
  Raportează
 • postat de alex
  Vineri, 19 Mai 2017 11:48
  Sa dea primarul bani la milogi !
  22
  7
  Raportează
 • postat de dan gabriel
  Vineri, 19 Mai 2017 10:01
  este cea mai proasta idee a unui asa zis "primar" ! nici un patron de firma nu va da macar o centrala termica pentru ochi frumosi , urmand sa astepte banii de la Pucheanu mult si bine ! cat de prost ar fi un vanzator sa-ti dea marfa pe promisiunile mincinoase , urmand sa se judece cu primaria pentru virarea banilor in contul firmei ???
  3
  48
  Raportează
 • postat de Iulian Dumitrache.
  Vineri, 19 Mai 2017 06:38
  Domnule primar,sunteti foarte slab informat ,nu e nici o tampenie daca societatile comerciale procedeaza astfel si nu e vorba de firme neserioase ,ci de firme renumite. Intentiile de achizitie s-au facut in baza unor oferte si preturi afisate pe site-uri,unele la reducere. Aceste preturi si oferte se actualizeaza, adica tin o perioada scurta de timp si nu pana primaria sa binevoieste sa vireze banii. De asemeni mai este vorba si de stocul disponibil.. In concluzie,prin modul extrem de anevoios de proceduri.birocratie,stat la cozi interminabile,primaria Galati umileste cetatenii.
  1
  50
  Raportează
 • postat de Mrius
  Vineri, 19 Mai 2017 06:07
  E o tampenie zise ilustrul ganditor ! Gata ...luna mai a si trecut......e o tampenie sa crezi ca in timpul ramas pana in octombrie mai poti pune 30.000 de centrale! Si atunci , se va gasi , ca si acum, cineva sa l actioneze in instanta pe ilustrul ganditor...de data aceasta in penal....pe persoana fizica
  6
  36
  Raportează
 • postat de Clientul
  Vineri, 19 Mai 2017 05:08
  Sa ne dea primarul o lista cu "agentii economici seriosi" si legea care spune ca plata se poate face in 30 zile, tinind cont de faptul ca beneficiarii sint persoanele fizice, nu primaria!
  3
  32
  Raportează
 • postat de Ion Popa
  Vineri, 19 Mai 2017 05:08
  Dosarele zac şi primarul nu ştie

  Iar cele care trebuie să fie aprobate de comisia primarului (cei care sunt deja debranşaţi, dar au trase gaze doar pentru aragaz) zac şi mai bine, aruncate.
  2
  25
  Raportează
 • Vineri, 19 Mai 2017 00:30
  Și uite așa...Daca și cu Parca,erau într-o barca.Si barca să răsturnat.Cine a mai rămas?DACA sau PARCA? I Love Galati,I Love Romania!
  0
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.